گروه اقتصادی: نهاد تجاری فرودگاه های اروپا هشدار داده است که به دلیل کاهش شدید تعداد سفرهای هوایی ، نزدیک به ۲۰۰ فرودگاه در سراسر اروپا در معرض خطر ورشکستگی قرار دارند.
در گزارش تازه شورای بینالمللی فرودگاهها ACI تخمین زده میشود که اگر تا ترافیک مسافران تا پایان سال جاری میلادی افزایش نیابد، ۱۹۳ فرودگاه در قاره سبز در ماههای آینده ورشکست خواهند شد.این گزارش میگوید که فرودگاههای محلی که تنها پروازهای داخلی در آنها انجام میشود بیشترین اثرپذیری از این بحران را تجربه میکنند. همچنین تخمین زده شده است که در این فرودگاهها ۲۷۷ هزار نفر در معرض از دست دادن شغلهای خود هستند که در مجموع سالانه حدود ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو درآمد دارند.در عین حال این گزارش تاکید میکند فرودگاههای بزرگ اروپا نیز از خطر زیانهای مالی در امان نیستند. این سازمان همچنین از دولتها خواسته است از ۲۰ فرودگاه مهم اروپا که با حدود ۱۶ میلیارد یورو بدهی مواجه شدهاند حمایت کنند. این میزان بدهی حدودا برابر با ۶۰ درصد گردش مالی سالانه این فرودگاهها تخمین زده میشود.اولیویه یانکوکس، مدیر کل شورای بینالمللی فرودگاهها در این خصوص میگوید: «ارقام منتشر شده امروز تصویری نگران کننده و تیره را از وضعیت فرودگاهها به نمایش میگذارد. با گذشت هشت ماه از بحران ویروس کرونا، همه فرودگاههای اروپا با مشکلات گستردهای رو به رو هستند و به زحمت خود را سر پا نگه داشتهاند. تحمیل قرنطینه از سوی دولتها، هر روز بیش از گذشته فرودگاهها را لبه پرتگاه نزدیکتر میکند.»
تحقیقات این نهاد بینالمللی نشان میدهد تعداد مسافران در فرودگاههای اروپا در ماه سپتامبر ۷۵ درصد در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است و این باعث از دست رفتن ۱ میلیارد و ۲۹۰ میلیون یورو از ابتدای سال جاری شده است. یانکوکس میافزاید: «در موج دوم کرونا، اطمینان یافتن از امکان برقراری سفر هوایی ایمن، همچنان اصلیترین دغدغه ما محسوب میشود. بسیار مهم است که تا حد ممکن خطرات شیوع بیشتر ویروس کرونا را در پروازها و فرودگاهها کاهش دهیم.»
شورای بینالمللی فرودگاههای اروپایی خواهان آزمایشهای گسترده تشخیص ابتلا به ویروس کرونا در فرودگاهها شده تا از این طریق راه برای بازگشت مسافران به فرودگاهها هموار شود.