دریافت لینک صفحه با کد QR
حفاظت روزانه در برابر کووید-۱۹ با اسپری بینی
18 آبان 1399 ساعت 9:39
گروه علمی: بهتازگی، دکتر آنتونی فائوچی (مدیر موسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و یکی از مقامات ارشد ستاد مبارزه با کرونا در کاخ سفید) توضیح داد که اولین واکسنهای ویروس کرونا ممکن است قادر به جلوگیری از عفونت نباشد و خیلی زود است که واکنش افراد واکسینه شده در برابر کووید-۱۹ را بیان کنیم، زیرا هنوز نتایج تحقیقات واکسن فاز سوم منتشرنشده است، اما بر اساس سناریوی ارائهشده ممکن است آزمایش مثبت ابتلا به کرونا پس از واکسیناسیون وجود داشته باشد. این ویروس ممکن است بینی را آلوده کند که معمولا اولین مرحله از عفونت است؛ اما تا زمان ابتلا به ویروس، بدن از قبل آموزشدیده و آن را خنثی خواهد کرد. این مورد باعث میشود ویروس به مجاری هوایی تحتانی وارد نشود و موفق به تکثیر و بروز عوارض تنفسی نشود. در حال حاضر، دانشمندان داروهایی که ممکن است عفونت را کاملا مسدود کنند نیز مورد بررسی قرار دادهاند. یکی از این موارد ایده آنتیبادیهای مونوکلونال است که میتواند باعث افزایش آنتیبادیهای خنثیکننده شود و در بیمار ایمنی موقت ایجاد کند. همچنین دارویی به نام ایورمکتین که در یک آزمایش در هند تاثیری سوالبرانگیز نشان داد؛ اما یکی از جالبترین ایدهها اسپری بینی است که میتواند یک روز کامل در برابر عفونت محافظت ایجاد کند.
نیویورکتایمز در گزارشی منتشر کرد که با استفاده از اسپری بینی، راسوها به مدت یک روز در برابر ویروس کرونا محافظت شدند به همین دلیل دانشمندان این ترکیب را روی انسان مطالعه میکنند تا تاثیرگذاری آن را بررسی کنند.
دانشمندان دانشگاه کلمبیا تلاش بینالمللی برای تولید مادهای دارند که دارای خواص ضدویروسی است. این دارو با قرار گرفتن در بین گیرندههای سلول و پروتئین سنبله که مانند یک کلید بازکننده سلولها عمل میکند، میتوانند از آلوده کردن سلولهای بینی و ریهها توسط ویروس جلوگیری کنند. ویروس بدون دسترسی به سلولها قابلیت تکثیر ندارد و به نظر میرسد اسپری مانند واکسنی است که آنتیبادیهای خنثیکنندهای تولید میکند که پروتئین سنبله را مهار میکنند.محققان از اسپری در ۶ راسو استفاده کردند و سپس به سه جفت تقسیم شدند و هرکدام در قفس دیگری قرار گرفتند. به ازای هر قفس به دو راسو اسپری دارونما داده شد. سپس محققان راسو آلوده به سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) را به داخل قفس فرستادند. راسوها یک روز زندگی مشترک داشتند و سپس محققان آنها را آزمایش کردند. هیچیک از راسوهایی که دارو را دریافت کرده بودند، آلوده نشدند و راسوهای گروه دارونما همه به این بیماری مبتلا شدند. محققان گفتند: "با کمک این اسپری تکثیر ویروس بهطور کامل مسدود شد. "اگر این مورد در انسان نیز موفقیتآمیز باشد با کمک اسپری حدود ۲۴ ساعت در برابر کروناویروس کووید-۱۹ ایمن خواهید بود.اسپری حاوی لیپوپپتید ساختهشده از ذره کلسترول است که به زنجیرهای از اسیدهای آمینه متصل است. لیپوپپتید دقیقا با توالی اسیدهای آمینه موجود در پروتئین سنبله که برای اتصال به سلولها استفاده میشود، مطابقت دارد.
محققان توضیح دادند که پروتئین سنبله باز میشود تا دو زنجیره اسیدآمینه در معرض اتصال به دیواره سلول قرار گیرد سپس سلول بسته میشود تا روند معمول انجام شود؛ در همین جا لیپوپپتید خود را وارد میکند و ویروس نمیتواند به سلول متصل شود.جالب اینجاست که اسیدهای آمینه در امتداد پروتئین سنبله قرار میگیرند که بندرت جهش مییابند. محققان از لیپوپروتئین در چهار سویه مختلف ویروس کرونا ازجمله سویههای ووهان و ایتالیا استفاده کردند. آنان همچنین از آن در سارس (SARS) و مرس (MERS)، دو ویروس کرونا که باعث شیوع همهگیر در ۲۰ سال گذشته شدند نیز استفاده کردند. این ذره کاملا در برابر سارس-کوو-۲ و تا حدی در برابر سارس و مرس از سلولها محافظت میکند.از دیگر ویژگیهای برجسته این روش، تولید لیپوپروتئین مقرونبهصرفه است که بهصورت پودر سفید خشکشده با یخ بوده و نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. سپس ماده با قند و آب مخلوط میشود تا اسپری تولید شود. درنتیجه و بدون ایجاد مشکلات حملونقل این دارو میتواند در هرکجا موجود باشد. برخی از واکسنها در آزمایش فاز سه باید در دمای بسیار پایین از انجماد نگهداری شوند و کشورهایی که از زیرساخت مناسب برخوردار نیستند در استفاده از این واکسنها مشکل خواهند داشت.اسپری بینی در مقایسه با آنتیبادیهای مونوکلونال که بهصورت داخل وریدی در محیط بیمارستان موجود است، قابل دسترستر است. لازم به ذکر است،هیچ تاییدی در مورد تاثیر اسپری در انسان وجود ندارد و قبل از تایید اسپری برای استفاده در انسان، آزمایش برای تعیین ایمنی دارو لازم است.این گروه درخواست ثبت اختراع محصول را داده و برای آزمایشهای بالینی به بودجه بیشتری نیاز دارد و بودجه این مطالعه توسط موسسه ملی بهداشت و مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا تامین شده است.محققان دیگر نیز در حال کار بر روی روشهای اسپری و آئروسل در مقابله با کووید-۱۹ هستند. یکی از آنها برای درمان عفونت موجود اینترفرون (نوعی از پروتئینها هستند که سلولهای میزبان آلوده به ویروس آزاد ساخته و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن میشوند) را به مجاری تنفسی میرساند. مورد دیگری ذرهای سفارشی را با همان هدف پیشنهاد میکند. پروژه دیگری وجود دارد که نانوذرهای شبیه آنتیبادی تولید کرده و میتواند در نبولایزرها (یا ریزپاش وسیلهای برای رساندن دارو به قسمتهای مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق میباشند) مورداستفاده قرار گیرد. محققان هنگکنگ نیز بر روی واکسن آنفلوانزای کروناویروس دوگانه فعالیت دارند که از طریق اسپری بینی تحویل داده میشود.
این مطالعه در مرحله پیش چاپ قرار دارد و نیازمند تحقیقات بیشتری است؛ اما نتایج آن تاکنون امیدوارکننده بوده است.
کد مطلب: 239913
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir