به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۰:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۸/۱۸ ساعت ۱۸:۰۴
کد مطلب : ۲۴۰۰۵۶

تنش با ایران در دستورکار بایدن نیست

تنش با ایران در دستورکار بایدن نیست
گروه سیاسی: رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم گفت: حوزه سیاست خارجی به ویژه در موضوع آمریکا در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری می شود. اگر تصمیم به تنش زدایی باشد، وزارت خارجه وظیفه خطیری برعهده اش خواهد بود اما اگر تصمیم این نباشد شرایط دیگری پیش می‌آید.
حشمت الله فلاحت‌پیشه  با بیان اینکه دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا چهل سال است که روز به روز ضخیم تر و بلندتر می شود، افزود: ترامپ بیش از حد نرمال دشمنی با ایران پیش رفت و سیاست جبری صفر را در قبال ایران دنبال کرد بنابراین آمدن بایدن یعنی تفاوت جدی با آن سیاست.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه ما هم اکنون باید از دو نوع موضعگیری پرهیز کنیم، اظهار کرد: نخست معتقدم بدون توجه به آنچه در چهار سال گذشته اتفاق افتاده گام برداشتن و دادن چراغ سبزهای بی پاسخ به دولت بایدن در تضاد جدی با سیاست و منافع کلان کشور است و آنها را تضعیف می کند. ثانیا از اتخاذ موضع گیری‌های تند باید پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه بایدن برای تنش با ایران نیامده است یعنی تنش با ایران در دستورکار او قرار ندارد افزود: در زمان اوباما اتخاذ یکسری موضع گیری های تند، فرصت های سیاست خارجی ایران را از بین برود چون معتقدم در چهل سال گذشته اوباما با همه روسای جمهور آمریکا متفاوت بود. البته منتقدان این نگاه من شاید بگویند «اوباما تحریم های فلج کننده علیه ما اعمال کرد» اما نباید این حقیقت را هم نادیده بگیریم که اوباما ۹۱۵ تحریم از ۱۲۴۸ تحریم را برداشت. کسی که این را نبیند نمی خواهد واقعیت ها را در حوزه سیاست خارجی مدنظر قرار دهد.
این استاد دانشگاه  توضیح داد: گفتمان حاکم بر انتخابات ۱۴۰۰ اقتصادی است نه سیاست‌خارجی. آنچه تا دل خانه های مردم نفوذ کرده مسائل مربوط به اقتصاد است، حالا اینکه چقدر از این مسئله به حوزه سیاست خارجی ربط دارد موضوع دیگری است. انتخاباتی‌کردن مناسبات آینده بایدن با ایران یک اشتباه استراتژیک است که نباید اتفاق بیفتد.
این نماینده ادوار مجلس تأکید کرد: بعد از روی مشخص شدن پیروزی بایدن دلیل آنکه مقداری التهابات اقتصادی در ایران کاهش یافت، این بود که ترامپ نماد تحریم و فشار اقتصادی به حساب می آمد، الان سیاستمداران باید به فکر اقتصاد باشند نه انتخابات ریاست جمهوری. یکسری کاسبان تحریم در ایران هستند که با پیروزی بایدن منافع خودشان را از دست رفته می بینند.
وی افزود: کاسبان تحریم تلاش می کنند به طرح یکسری مباحث تنش آمیز دامن بزنند چون آمدن بایدن منافع آنها را به خطر می اندازد. در چهار سالی که مردم ایران زجر می کشیدند آنها به سودهای کلان رسیدند و توانستند از کانال هایی که دارند انحصار اقتصادی برای خود ایجاد کنند، آنها با بهره گیری از امتیازات دولتی، کالاهایی را وارد می کردند و این کالاها را با قیمت ارز آزاد به مردم می فروختند.وی مشابه سازی بین ترامپ و بایدن را ظلم به سیاست‌خارجی کشور خواند و افزود: همان طور که اوباما با ترامپ تفاوت جدی داشت، بایدن هم با ترامپ متفاوت است. تلاش برای این همانی بین ترامپ و بایدن تنها موجب می شود که سیاست های منطقه ای آمریکا در دست دشمنان ایران مثل کشورهای مرتجع و رژیم صهیونستی قرار بگیرد. آنها در دوره ترامپ بازی های کثیفی را علیه ایران شکل دادند و الان نمی توانند ناراحتی خودشان را پنهان کنند.وی افزود: بایدن در ابتدا موضوع دیپلماسی را در قبال ایران مطرح خواهد کرد. البته شاید مباحثی را درباره منطقه و حقوق بشر را نیز در کنار موضوع سیاست خارجی بیاورد اما تأکیدش روی دیپلماسی خواهد بود و باید دید در این حوزه چه گام عملی بر می دارد.

 
برچسب ها: بایدن
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها