وجود پنبه در تن ماهی صحت دارد؟
دنیای اقتصاد , 20 آبان 1399 ساعت 9:36
گروه اقتصادی: در روزهای اخیر یک ویدئو در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نگرانیهای زیادی را در مورد کنسروهای ماهی ایجاد کرده است. در این ویدئو تاکید شده برای تولید تن ماهی به آن پنبه افزوده میشود! اما دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران استفاده از پنبه در تولید تن ماهی توسط برخی کارخانههای تولیدی را به شدت تکذیب کرد.سیدمحمد میررضوی در واکنش به این فیلم کوتاه منتشر شده گفت: «بنده هم این کلیپ را دیدهام و این مساله را قویا تکذیب میکنم. متاسفانه مشخص نیست چه کسی این کلیپ را منتشر کرده و به اعتقاد ما اهداف این افراد آسیب زدن به صنعت تن ماهی کشور است. در همین راستا، کمیته فنی آبزیان سندیکای صنایع کنسرو نامهای را خطاب به وزارت صمت و سایر دستگاههای مربوطه آماده کرده که به زودی آن را ارسال میکنیم و ما در این نامه از مسئولان درخواست کردهایم مساله را به جد پیگیری کنند.»دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران این شائبه را حاصل استفاده از یک گونه خاص ماهی توصیف کرد و در ادامه به خبرگزاری مهر گفت:«در تولید برخی از تن ماهیها، از مارلین ماهی (بادبان ماهی) استفاده میشود و این نکته روی قوطی تن ماهی نیز عنوان شده است و در کلیپی که منتشر شده نیز از همین نوع ماهی برای تولید تن استفاده شده است.۸۰ درصد گوشت ماهی پروتئین بوده و باقی آن، پروتئینهای میوفیبر است؛ مارلین ماهی نیز یک ماهی بسیار مغذی است و مشکلی برای مصرفکننده ندارد اما ضخامت بیشتری نسبت به سایر ماهیان تن دارد به همین جهت قیمت پایینتری هم دارد. آنچه در کلیپ مذکور بهعنوان پنبه معرفی میشود، در واقع بخشی از بافت گوشت مارلین ماهی است و این گونه نیست که تولیدکننده با هدف تقلب، به جای گوشت ماهی، پنبه را به ترکیب تن ماهی اضافه کرده باشد. به نظر میرسد فرد انتشاردهنده این فیلم در فضای مجازی قصد سوءاستفاده دارد. شاید هم از سر بیاطلاعی، دچار سوءبرداشت شده است.»وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد بر تولید تن در کشور نظارت دقیق دارند، گفت: «به مصرفکنندگان اطمینان میدهم که تن ماهی تولید شده در کشور کاملا سالم و بهداشتی است.»
کد مطلب: 240290