به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ساعت ۱۳:۵۰
کد مطلب : ۲۴۰۶۸
يونسی: نگاه امنیتی به هربخش خطرناک‌است

در تاریخ پرافتخار ایران هیچ اثری از قوم‌کشی وجود ندارد

گروه سياسي: حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی از جمله افرادی بود که با منطق «مشارکت اقوام برای اعتلای ایران» به صحنه انتخابات قدم گذاشت. پافشاری او بر حقوق اقوام و اقشار مختلف ایرانی خیلی زود به ثمر نشست، چنانچه توانست آرای جمعیت انبوهی از قومیت‌ها را از آن خود کند. او در نهایت رییس جمهور ایران شد و توجه به اقوام و اقلیت ها را در همان ابتدا مورد توجه قرار داد. او "علی یونسی" را به عنوان دستیار ویژه خود درامور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی منصوب کرد و حالا یونسی معتقد است همین که چنین جایگاهی از سوی رییس جمهور شکل گرفته نشان دهنده ی اهمیت روحانی به امور اقوام و اقلیت های دینی است. وقتی گلایه ی اقوام و اقلیت های دینی مبنی بر این‌که روحانی در انتصابات به آن‌ها توجهی نکرده است طی گفت‌وگویی با یونسی مطرح می شود او با لبخند پاسخ می دهد که هنوز فرصت زیاد است. یونسی هم چنین ضمن این‌که نگاه امنیتی به هر بخشی از ایرانی‌ها را نگاهی خطرناک می داند، وقتی با این سوال مواجه می شود که از احوال زندانیان عقیدتی باخبر هستید می گوید: اگر چنین زندانیانی باشند، ما حتما پیگیر احوالات آن ها خواهیم بود.
در تاریخ پرافتخار ایران هیچ اثری از قوم‌کشی وجود ندارد
علی یونسی درباره جایگاه این بخش اظهار کرد: قاعدتا امور مربوط به اقوام ایرانی و اقلیت‌های دینی و مذهبی باید همان جایگاهی را داشته باشد که قانون پیش‌بینی کرده است. قانون اساسی ما و سایر منابع قانونی همان جایگاهی را که برای همه شهروندان ایرانی پیش‌بینی کرده‌اند، برای اقوام ایرانی و اقلیت‌های مذهبی و دینی نیز پیش‌بینی کردند. یونسی خاطرنشان کرد: یک غلط فاحشی وجود دارد و آن این است که گاهی برخی از جریانات قوم‌گرا می‌گویند که ایران کثیرالمله است، در حالی که این تعبیر، غلط است، چرا که ایران یک ملت بیشتر ندارد و همه شهروندان ایران عضو این ملت هستند و تمام اقلیت‌های دینی و مذهبی و اقوام ایرانی به طور کامل همه در تشکیل این ملیت سهم اصیل و واقعی دارند و یکی بر دیگری ترجیح ندارد درواقع هیچ‌کس بر دیگری مقدم نیست و همه در سنگ بنای ملیت ایران، سهم مساوی و اصلی دارند، یعنی هر شهروند ایرانی به اندازه خود سهم دارد و هیچ‌کس در این جهت نسبت به دیگری امتیاز خاصی ندارد.

یونسی برخی اختلافات موجود را از نوع حیدری – نعمتی دانست و گفت: در برخی شهرها دعواها محیطی با مرکز است مثلا به بحث‌های محلی حساس هستند که گاهی ممکن است این بحث ها به دعواهای جزیی هم بکشد. البته من این تفاوت‌ها و اختلافات به این صورت را خوب مي‌دانم  اما به هرحال باید گفت در تاریخ پرافتخار ایران هیچ اثری از قوم‌کشی وجود ندارد و این در حالی است که شما ببینید که در پاکستان و عراق و ترکیه چه می‌گذرد، ترک‌های عثمانی متهم هستند که میلیون‌ها نفر ارمنی را قتل عام کردند. اما در ایران چنین خبرهایی وجود ندارد؛ چراکه اقوام ایرانی که زیاد هم هستند همه در حفظ اصالت ایرانی کاملا هماهنگ و متحد عمل کرده‌اند.

وی هم چنین درباره جایگاه اقوام و اقلیت‌ها در حقوق شهروندی تدوین شده از سوی معونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، گفت :به هر ترتیب این بحث از شعارهای برجسته آقای روحانی بوده است، خواست مردم برای تدوین حقوق شهروندی فقط خواست بلوچ و کرد و لر و عرب نیست، بلکه خواست شمای خبرنگار هم هست ودر واقع این خواست، یک خواست ملی و نشان‌دهنده این است که هرگاه کسی یک شعار ملی بدهد، مردم تمام تفاوت‌های خود را کنار می‌گذارند و به آن شعار ملی رای می‌دهند. پس معلوم است روح واحد ملی در ایران بسیار جاری و ساری و در نقاط دور دست قوی‌تر از تهران و شهرهای بزرگ است، در ایران با تمام تفاوت‌هایی که وجود دارد ولی یکسان بودن روح ملی به قوت خود در همه جا هست و فاصله‌هایی که وجود دارد به روح و وحدت ملی هیچ آسیبی نمی‌رساند و چنین موضوعی در عرصه‌هایی چون انتخابات و سایر عرصه‌ها خود را نشان می‌دهد.

یونسی در ادامه این گفت وگو نگاه امنیتی به هر بخشی از ایرانی‌ها را نگاهی خطرناک خواند و خاطرنشان کرد: معنی نگاه امنیتی این است که بخشی از ملت ایران را خطرناک و بیگانه ببینیم و این نگاه خود بخود سبب می‌شود که در مقابل آنها ساز و کار امنیتی تعریف کنیم و آنها نیز در لاک دفاعی قرار گیرند و جدا شوند، درواقع نگاه امنیتی باعث می شود که در آن منطقه و محل، توسعه فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی صورت نگیرد، بلکه ابزار امنیتی در آنجا بکار گرفته شود، البته در ایران تا جایی که من مطلع هستم نگاه امنیتی در حکومت‌ها و دولت‌ها وجود نداشته است.

در ادامه این گفت‌وگو از دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی سوال شد که برخی از اهل تسنن نسبت به نداشتن مسجد برای برگزاری مراسم‌هاي خود گلایه هایی را مطرح می کنند حال واقعا اینطور است و چرا؟ که وی در پاسخ به نوعی این گلایه را وارد ندانست و گفت: اهل سنت درایران ، بیش از 15 هزار مسجد دارند که این تعداد بیشتر از مساجد شیعیان است.از یونسی درباره چرایی اعدام‌های برخی از کردها پرسیده شد که وی به بیان این جمله بسنده کرد که این سوال را باید از قوه قضاییه بپرسید. از دستیار ویژه رئیس جمهور درامور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی هم چنین پرسیده شد با توجه به وجود برخی زندانیان در زندان با عنوان زندانیان عقیدتی ، پیگیر اوضاع و مطالبات آن ها و تعامل با قوه قضاییه در این راستا خواهید شد که وی پاسخ داد: اگر چنین زندانیانی باشند، ما حتما پیگیر احوالات آن ها خواهیم بود.

یونسی هم چنین برخورد با کسانی که به دنبال تفرقه‌افکنی هستند را یک ضرورت خواند و خاطرنشان کرد : اگر من جای مسولان در قوه قضاییه بودم با همه ی تفرقه افکنان برخورد می‌کردم، اینکه با چنین افرادی برخورد نمی شود در واقع ضعف قوه قضاییه را می‌رساند. وظیفه اصلی قوه قضاییه رعایت حقوق مردم است و من معتقدم در این بخش قوه قضاییه ضعف دارد. در ادامه این گفت و گو از وزیر پیشین اطلاعات پرسیده شد به نظر شما وزیر کنونی اطلاعات نیز وجود نگاه امنیتی در کشور را مضر می دانند که یونسی در پاسخ گفت: اگر به نطق رسمی آقای وزیر اطلاعات در زمان رای اعتماد در مجلس استناد کنیم، ایشان هم از این نظر همین مشی را در نظر گرفته‌اند ضمن اینکه هنوز وضعیت گذشته به تسخیر دولت جدید درنیامده . این دوران، دوران گذار و فترت است. هنوز خیلی از استانداردها تغییر نشده و کابینه به تازگی کامل شده است. تا یک سال طول می‌کشد که دولت جدید به طور کامل استقرار پیدا کنند.
مرجع : ايسنا/ زهره شمس

۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۴:۳۰
منم موافقم چون حقوق ملت توسط شما فتنه گران در سال 88 نادیده گرفته شد ، رای ملت را نادیده گرفتید و قوه قضائیه هم سکوت کرد. (184903)
پرسش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۵:۴۳
مطمئني جملات گوهربارتو اشتباه ننوشتي؟؟؟؟؟؟؟ حقوق ملت در سال 88 توسط چه كسي دقيقاً ناديده گرفته شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ راي ملت رو كي ناديده گرفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حالت خوبه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟دقيقاً قوه قضائيه درمقابل چي سكوت كرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ما تا حالا برعكس ديده و شنيده بوديما!!!!!!!!!!!!! (184944)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۷:۰۰
حالت خوبه؟! (184980)
ناصر ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۸:۴۳
در ترکی به این میگند "قاباخدان گلمیشدیک" یا "کچل باخار آینییا آدین قویار اوزگه یه "
دوست عزیز همه اشتباه میکنند با اینکه اشتباه همفکران شما این ملت را به خاک سیاه نشاند ولی باز هم اگه به اشتباهاتتان پی ببرید وقبول کنید شاید این ملت ببخشدتان . (185041)
گوگول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۲۰:۵۵
ظلم را شما افراطیون در حق ما ملت روا داشتید. سنگ پای قزوین می دانی چیست؟ همان روی شماست که اگر صدا و سیما را نمی داشتید همان سنگ پا.... (185174)
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۴:۳۵
در زندان با عنوان زندانیان عقیدتی ، پیگیر اوضاع و مطالبات آن ها و تعامل با قوه قضاییه در این راستا خواهید شد که وی پاسخ داد : اگر چنین زندانیانی باشند، ما حتما پیگیر احوالات آن ها خواهیم بود.......... یعنی بعد از ١٠٠ + روز ایشان هنوز مطمئن نیستند که همچنین زندانیانی وجود دارند !!!! (184909)
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۴:۵۰
ایشون اگر خیلی بیل زن بودن همون امنیت رو تو دوره خودشون حفظ میکردن
یادمون نرفته نا امنی های منافقین و اشرار پاکستانی که تو دوره ایشون تو کشور جولان میدادن یا فعالیتهای پژاک و پ ک ک تو زمان ایشون
اگر به امثال ایشون بود الان داشتیم با قطر بر سر مالکیت شیراز گفتگو میکردیم و با جیش العدل تو مشهد میجنگیدیم و پژاک رو از مرزهای زنجان عقب میروندیم (184919)
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۲۳:۱۶
با اینکه من طرفدار شدید اصلاحات هستم ولی یک سری که شاید تو اصلاح طلب ها بیشتر باشن مرز مسائل امنیتی رو با آزادی نمیدونن و هی این دو رو قاطی میکنن

بهتره اصلاحات یه اساسنامه بده تا هرکی فکر نکنه با هر تفکری میتونه داخل این جور حزب ها بره (185266)
طلبه قم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۶:۱۱
با سلام و ارزوی توفیق برای جناب یونسی انصافا ایشان انسان وارسته و اندیشمندی می باشند و اطلاعات غلط فوق مربوط به دوره وزارت ایشان نیست در دوره ایشان اصلا اوضاع امنیتی نبود من به وارستگی و اصالت خانوادگی ایشان شهادت می دهم بیش از چهل سال است ایشان را می شناسم (184952)
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۶:۳۷
درود بر حضرت حجت الاسلام یونسی عزیز. (184960)
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۲۳:۱۶
پولی ، کاری ، چیزی هم بهت میدن اینطوری چابلوسی میکنی؟؟؟ (185267)
یه ایرونی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۸:۱۴
یکی از نقاط ضعف دولت آقای خاتمی ایشون بود الانم انگار که تو مملکت زندانی سیاسی نداریم که میگن اگه باشن ما جویای احولشون هستیم...!!! (185027)
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۱۹:۲۵
من بعنوان اقلیت قومی خواستار اجرایی ماده 15 و 19 قانون اساسی هستم پدران و پدربزرگان ما که رای به این قانون دادن یکی از این مطالبی که آنها را راضی کرد همین بودن (مردن ولی اجرا نشد امیدوارم که ریاست محبوب جمهور بصورت جدی پیگیری نمایند (185074)
اتحاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۲۳:۲۳
اینجا به جز وهابی و بهایی بر کسی سخت نمیگیرن
شما بهتره بری ببینی کشورهای دیگه با اقلیت هاشون چطور رفتار میکنن
مسلمانان برمه و میانمار یا شیعیان مالزی یا شیعیان کشورهای عربی
اینجا با اینکه با توجه به قانون خیلی اقلیت ها حق داشتن نماینده مجلس ندارن ولی براشون نماینده مجلس هست ، اینکه امکانات تو خیلی از شهرهای مرزی و سنی نشین کمتره به خاطر اینه یه سری تندرو وهابی و جدایی طلب که حسابشون از برادران اهل سنت جداست اجازه امنیت و سرمایه گذاری نمیدن و اگر نه خود دولت با توجه به موقعیت این مناطق خیلی دوست داره تو این مناطق سرمایه گذاری بشه
اولین شرط سرمایه گذاری و امکانات امنیت هست که یه سری میلیارد میلیارد دلار خرج میکنن امنیت ایران رو بگیرن (185271)
ایرانی اصیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۸ ۲۱:۰۷
با آمدن ماهواره که چیزی است که دیگر نمی توان آن را حذف کرد برای بچه های ما سخته که به زبان غیر مادری در همان اول حرف بزنن اکثرا چه کرد و چه ترک و چه عرب و بلوچ دارن به شبکه های نگاه می کنن که به زبان محلی انها می باشد .وقتی شبکه های فارسی زبان را برای آنها می گذاریم هم تنوع زیاد ندارن و هم چیزی نمی فهمند از زبان فارسی .اگر ماده 15 اجرا نشود باید منتظر افت تحصیلی شدید در کشور باشیم (185180)