راهکارهای مقابله با کبد چرب
5 آذر 1399 ساعت 11:25
گروه علمی: یک متخصص تغذیه با اشاره به عوامل ابتلا به کبد چرب، به ارائه توصیه های تغذیه ای جهت جلوگیری از بروز این بیماری پرداخت.احمدرضا درستی،گفت: بیماری کبد چرب غیر الکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد مشخص نیست در حالی که چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشمها میشود و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکان پذیر است.مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: بروز بیماری کبد چرب دربعضی از افراد میتواند همراه با سرگیجه، ناراحتی گوارشی باشد اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت میتواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقی بماند.وی با تاکید بر نقش کبد به عنوان یکی از اعضای اصلی بدن بیان کرد: ویتامینهای محلول در چربی، اسیدهای چرب و به طور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما توسط کبد ذخیره میشوند برای مثال کبد ورزشکاران گلیکوژل مورد نیاز آنها را تأمین میکند و یا در زمان روزه داری در طول ساعاتی که روزه هستیم بدن از طریق گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نیاز خود را تأمین میکند بنابراین اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعیف میشود.درستی عنوان کرد: در صورت مصرف کربوهیدرات کبد که مسئولیت ذخیره مواد را برعهده دارد کربوهیدرات را ذخیره میکند به این ترتیب چربی افزایش مییابد در چنین مواقعی کبد شبیه به پلاستیک شده و شروع به خفه شدن میکند که در اصطلاح پزشکی به آن سیروز کبدی گفته میشود، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غیرقابل برگشت است و منجر به مرگ میشود.
کد مطلب: 242992