آيا طولانی شدن مذاکرات کارشناسی نشانه خوبی است؟
گزارشرويترز از مذاكراتوين و اظهاراتعراقچي
22 آذر 1392 ساعت 15:17
گروه سياسي: خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتها نوشت که طولانی شدن مذاکرات کارشناسی نشانه خوبی است.
به گزارش ایسنا؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 برای روزهای متمادی در جهت اجرای توافق نامهی هستهیی برگزار شد. این مذاکرات پشت درهای بسته، در وین برگزار شد که دیپلماتها اعلام میکنند این مذاکرات بسیار پیچیده است اما این به معنای اختلاف نظرهای بزرگ میان طرفین نیست. همچنین دیپلماتها اعلام کردند طولانی شدن مذاکرات و فشردگی آن نشان میدهد که هر دو طرف تلاش میکنند در اجرای توافق انجام شده در 24 نوامبر میان ایران و 1+5 هیچ سوء تفاهمی وجود نداشته باشد و این نشانهی خوبی است که طرفین وقت بیشتری برای بررسی آن گذاشتهاند.
مذاکرات چهار روزه و فشرده ایران و 1+5 در راستای رسیدن دو طرف به درک مشترک از توافق ژنو برای اجرای درست این توافق با کمترین اختلاف نظر انجام شد. به نظر میآید بخش مهم و قابل توجه مذاکرات دو طرف درباره گام های متقابل و اجرای متوازن و همزمان گام ها در چارچوب توافق ژنو بوده است. حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه و عضو تیم مذاکرهکننده ایران، ریاست هیات کشورمان را در مذاکرات کارشناسی بر عهده دارد و استفان کلمنت، دستیار کاترین اشتون، نماینده اتحادیه اروپاست. دیگر هیأتهای گروه 1+5 نیز کارشناسان مربوطه خود را به این مذاکرات اعزام کرده بودند.
عراقچی: بازیهای دوگانه به نفع فضای مذاکراتی نیست
در همين حال، معاون امور حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه با اشاره به اعمال تحریم علیه چند شرکت ایرانی گفت: این بازیهای دوگانه و سردرگمی که مشاهده میشود اصلا به نفع فضای مذاکراتی نیست. سیدعباس عراقچی در واکنش به اعمال تحریم علیه چند شرکت ایرانی اظهار کرد: ما در چند روز گذشته بعد از توافق، به نوعی با یک سردرگمی و عدم تصمیمگیری به ویژه توسط دولت آمریکا مواجه بودیم؛ بطوری که از یک سو در کنگره تلاش میکردند جلوی تحریمهای جدید را بگیرند و از سوی دیگر با حرکتی که دیشب انجام دادند، خزانهداری آمریکا تعدادی شرکتهای جدید را به لیست تحریمها اضافه کرد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر ما این بازی دوگانه یا سردرگمی که مشاهده میشود اصلا به نفع فضای مذاکراتی که داریم نیست و خلاف روح تفاهمنامه توافق ژنو است. البته آمریکاییها مدعی هستند که این اقدام، اجرای تحریمهای گذشته است و این شرکتها را به دلیل این که تحریمهای گذشته را نقض کردهاند، به لیست تحریمها اضافه میکند ولی به نظر ما در شرایط فعلی و در شرایطی که قرار است در یک فضای همکاری حرکت کنیم، چنین اقدامی اصلا سازنده نیست. وی گفت: ما به شدت انتقاد داریم و این را یک رویکرد غیرسازنده و خلاف حسن نیت میدانیم و در حال حاضر در حال ارزیابی هستیم و انشاءالله عکسالعمل مناسب را هم انتخاب خواهیم کرد.
کد مطلب: 24531