میوههای پاییزی مفیدومضر برای مبتلایان به آسم
25 آذر 1399 ساعت 9:19
گروه علمی: آسم از بیماری های مزمن و شایع دستگاه تنفسی است که حساسیت و آلرژی از اصلیترین علل شیوع و تشدید این بیماری است. میوه و سبزیجات با توجه به فواید بسیار زیاد و غنی خود میتواند در برخی موارد واکنش های آلرژیک را شروع و تشدید کند، موجب حملات آسمی شود و برخی از آنها نیز میتواند بهعنوان کنترلکننده آسم، نقش محافظتی در برابر این بیماری داشته باشد.مصرف برخی میوههای تازه از دلایل افزایش حساسیتهای فصلی است و بسته به نوع فصول و میوههای موجود میتواند بروز کند.برخی افراد نسبت به مصرف سبزیها و میوهها حساسیت داشته و در صورت استفاده، دچار عوارضی مانند آبریزش بینی، خارش، سوزش گلو، ورم لبها و احساس خارش در کام میشود.برخی میوههای پاییزی در فصول سرد آلرژی و حساسیت را تشدید میکنند و برخی ضدحساسیت عمل میکند. برخی هم خاصیت دوگانه داشته و در برخی موارد ضدحساسیت و در برخی حساسیتزا عمل میکند.در این بخش با مروری کوتاه بر چند میوه مهم و رایج پاییزی به تاثیر آنها بر آسم میپردازیم. مصرف لیمو، پرتقال، نارنگی و شلغم در پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر است، ولی مصرف آن در افراد حساس با احتیاط توصیه میشود.پرتقال و لیموشیرین میتواند سبب ایجاد حساسیت شود، ولی نارنگی کمتر حساسیتزاست. نارنگی دارای مقادیر فراوانی ویتامین A، B6، C و نیز فلانوئیدی به نام نوبیلتین است که میتواند در مقابله با آلرژی در افراد مبتلا به آسم مفید باشد البته پرتقال حاوی مقدار بالایی آنتیاکسیدان و ویتامین C است که در بهبود آسم میتواند مفید باشد. گریپفروت میتواند واکنشهای آلرژیک را در افراد حساس تشدید کند.میوه سیب حاوی فلاونوئیدها بوده و برای باز کردن راههای هوایی تنفسی و افرادی که دچار مشکلات ریوی هستند، توصیه میشود.کیوی از میوههای سرشار از مقادیر بالای ویتامینها از جمله ویتامینC، ویتامین K، ویتامین E، اسید فولیک، پتاسیم و آنتیاکسیدانها است.میزان بالای ویتامین C و آنتیاکسیدان موجود در کیوی میتواند در درمان آسم مؤثر باشد و به کاهش خسخس هنگام تنفس در ابتلا به آسم کمک میکند.حساسیتزایی کیوی در برخی افراد گزارش شده و لذا باید در افراد دارای سابقه کهیر با احتیاط مصرف شود. در نهایت توصیه میشود برای اطمینان از وضعیت هر فرد با پزشک و متخصص تغذیه مشورت شود.
کد مطلب: 246232