دریافت لینک صفحه با کد QR
روشی پیشرفته برای درمان زخمهای باز
8 دی 1399 ساعت 16:46
گروه علمی: زخمهای مزمن به طور عمده در افراد مسن رخ میدهد. درمان اینگونه زخمها نیز به دلیل نیاز به مراجعه به چند متخصص زمان بر و پر هزینه است. در چنین مواردی با توجه به نوع زخم میبایست به پزشکی که در زمینه خاصی تخصص دارد، مراجعه نمود برای مثال زخم پای دیابتی توسط متخصص داخلی و زخم باز پا توسط متخصص پوست درمان میشود و اگر زخم بسته نشود، بیمار میبایست به جراح عروق یا پلاستیک مراجعه کند.
به گزارش ایسنا، علاوه بر زمان بر بودن این فرایند به دلیل نیاز به مراجعه به چند متخصص، علت هزینه بر بودن این موضوع نیز نگهداری و مراقبت طولانی مدت از بیمار و هزینه دارو و باند مورد نیاز است. وزارت بهداشت، رفاه و ورزش هلند در سال ۲۰۱۳ کل هزینههای این مراقبتهای پیچیده از زخم را تقریباً ۳.۲ میلیارد یورو در سال تخمین زده بود.در حال حاضر روشهای درمانی زیادی وجود دارد که به عنوان مثال میتوان به خراشیدن، گذاشتن پانسمانهای خاص که برخی از آنها دارا و یا فاقد مواد شیمیایی ضد عفونی کننده هستند، فشار درمانی منفی برای کشیدن مایع زخم و جذب خون اضافی اشاره کرد."کوئن لیم"(Koen Lim) مدیر پزشکی موسسه پزشکی "پلاسماکیور"(Plasmacure) مستقر در آیندهوون هلند گفت: با وجود همه این روشهای درمانی، تعداد زیادی از زخمها باز باقی میمانند اگر هم بسته شوند به دلیل بیماری مانند دیابت مجددا باز میشوند زیرا رگهای خونی تحت تأثیر قرار میگیرند. هدف ما این است که در چنین مواردی کاری کنیم که این زخمهای مزمن با روشی کاملاً متفاوت که هیچ کس دیگری تاکنون از آن روش استفاده نکرده زخمها را درمان کنیم.این نکته برای خود بیماران نیز موضوعی بسیار مهم است. زخمهای باز مزمن تأثیر عمدهای در زندگی افراد دارند. در بدترین حالت، فرد مجبور است هر روز برای مراقبت از زخم خود به کلینیک درمانی مراجعه کند. زخمها گاهی بوی بد میگیرند و افراد به خاطر این موضوع بسیار خجالت زده میشوند. در هلند، حدود نیم میلیون نفر دارای زخمهای مزمن هستند و از آن تعداد در حدود بیست و پنج درصد زخمهایشان به سختی بسته میشود.
پلاسما سرد(Cold Plasma)
شرکت "پلاسما کیور" محصولی را تولید میکند که زخمها را با کمک پلاسمای سرد درمان میکند و آن محصول، سیستم "PLASOMA" نام دارد. نتایج آزمایشات حاکی از امیدوار کننده بودن این روش است. پلاسمای سرد یک گاز یونیزه شده است که با افزودن انرژی به گاز ایجاد میشود. این کار انواع مواد واکنشی مانند نیتروژن و ترکیبات اکسیژن (یونها) را تولید میکند.لیم افزود: این یونها تنها پس از دو دقیقه از بین میروند و در آن زمان با باکتری و زخم واکنش نشان میدهند. پلاسمای سرد باعث از بین رفتن باکتریها، ویروسها و قارچهای زخم میشود. نکته قابلتوجه این است که این مورد در باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک نیز موثر است. امروزه تقریباً همه افرادی که زخم پای دیابتی دارند برای مدت زمان طولانی آنتی بیوتیک دریافت میکنند. پلاسمای سرد مقاومت ایجاد نمیکند و باعث افزایش جریان خون شده و به زخم، اکسیژن مورد نیاز برای بهبود را میبخشد.اخیراً نیز میتوان دمای پلاسما را کنترل کرد. دانشگاه فنی آیندهوون(TU / e) در حال تلاش است تا روش پلاسمای سرد را بر روی زخمهای مزمن اعمال کند و هدف آنها نیز شناخته شدن این فناوری در جهان است. شرکت پلاسماکیور نیز به همین منظور با محققان این دانشگاه همکاری میکند.
نتایج یک مطالعه بالینی در آمستردام نتایج خوبی از اعمال این روش بر زخمها را نشان داد. زخمهای پای یک فرد دیابتی که به طور متوسط سه سال بود از ان زخم رنج میبرد با این روش در طی دو هفته به طور متوسط ۴۳ درصد بهتر شد و دو مورد از زخم پای آن فرد نیز کاملاً بسته شدند.گفتنی است ۲۰ بیمار در این مطالعه شرکت کردند.
این نتایج سبب شد تا محققان بتوانند نشان سی ای را دریافت کنند. علامت تضمینی CE به منظور ایجاد هماهنگی اجباری در بسیاری از محصولات تجاری و صنعتی که در سطح اروپا(منطقه اقتصادی اروپا یا EEA) تولید یا به فروش میرسند، ارائه شده است. این شرکت اکنون مجاز است سیستم PLASOMA را به بازار عرضه کند. آنها اکنون با تعدادی از مراکز مراقبت از زخم در مورد استفاده از آن در گروهی خاص از بیماران، نحوه استفاده از محصول و نحوه ثبت نتایج آنها توافقاتی انجام دادهاند.تیم محققان "پلاسماکیور" نیز هنوز کارشان تمام نشده چرا که در مورد بیماران غیردیابتی نیز لازم است تحقیقات بیشتری انجام دهند. شرکتها برای اینکه بتوانند وارد دنیای توسعه فناوریهای پزشکی شوند و بتوانند فناوری خود را در مقیاس وسیع عرضه کرده و در اختیار مردم جهان قرار دهند تنها تاییدیه و گرفتن نشان سی ای کافی نیست و آنها باید اطمینان حاصل کنند که محصولشان با دستورالعمل پزشکان مطابقت دارد. به عنوان مثال برای درمان زخم پای دیابتی نحوه درمان و روشهای درمانی خاصی مورد تایید پزشکان است.
کد مطلب: 248385
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir