به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۲۶ ساعت ۱۳:۰۳
کد مطلب : ۲۴۹۸۵
کمیساریای پناهندگان سازمان ملل: قحطی در سوریه

بحران سوریه وخیم‌ترین بحران انسانی دهه‌های اخیر

گروه بين‌الملل: ‌سازمان ملل با درخواست ۶ و نیم میلیارد دلار بالاترین میزان کمک را برای سوریه تقاضا کرده و خطر قحطی سوریه را تهدید می‌کند و تا یک سال دیگر حدود ۷۵ درصد مردم به کمک‌های خارجی وابسته خواهند بود.
بحران سوریه وخیم‌ترین بحران انسانی دهه‌های اخیر
به گزارش دويچه وله آلمان، آنتونیو گوتیرز، مقام عالی کمیساریای پناهندگان سازمان ملل گفته است: «ما در سوریه با شرایط وحشتناکی روبرو هستیم، تا پایان سال ۲۰۱۴ بیشتر جمعیت سوریه یا آواره هستند یا نیازمند به کمک‌های بشردوستانه». بنا به برآورد کارشناسان سازمان ملل متحد، تا پایان سال ۲۰۱۴ ، نزدیک ۳ / ۹ میلیون نفر در داخل سوریه و حدود ۸ / ۶ میلیون نفر در کشورهای همسایه به یاری‌های بین‌المللی نیاز خواهند داشت. جمعیت سوریه حدود ۲۲ میلیون نفر است.

کمیته امداد اضطراری سازمان ملل در سال آینده برای یاری‌رسانی به ۱۷ منطقه بحرانی جهان به نزدیک ۱۳ میلیارد دلار بودجه نیازمند است. نیمی از این مبلغ باید به شکل مستقیم به سوریه روان شود یا به کشورهای همسایه مانند اردن و لبنان که از پیامدهای بحران سوریه آسیب دیده‌اند.

ده‌ها سازمان امدادرسانی بین‌المللی اعلام کرده‌اند که برای یاری به مردم سوریه به مبلغی بیش از ۳ / ۴ میلیارد دلار نیاز هست که درژوئن گذشته تقاضا شده بود. آنها گفته‌اند که تا کنون تنها دوسوم تعهدات مالی پرداخت شده و از جامعه جهانی خواسته‌اند که در یاری به مردم سوریه جدی باشند. روبرت لیندنر، از مسئولان بنیاد "اوکسفام" در آلمان گفت: «به ویژه با فرا رسیدن سرمای شدید، شایسته است که کشورهای یاری‌دهنده هرچه زودتر به تعهدات خود عمل کنند و پول بپردازند».

خطر قحطی در سوریه

"سازمان تغذیه جهانی" اوضاع سوریه را "وخیم‌ترین بحران انسانی دهه‌های اخیر" دانسته است. به نظر این نهاد بین‌المللی حدود نیمی از جمعیت سوریه در مرز گرسنگی قرار دارند و حدود یک سوم مردم به طور مبرم و فوری به کمک غذایی نیازمند هستند. سازمان‌های امداد باید حدود ۷ میلیون نفر را زیر پوشش بگیرند و به ویژه به وضعیت کودکان و دانش‌آموزان رسیدگی کنند.

طبق گزارشی که ديروز دوشنبه توسط "کمیته نجات بین‌المللی" ارائه شد، مردم سوریه از کمبود نیازهای اولیه معیشتی در رنج هستند: قیمت نان از زمان آغاز جنگ داخلی ۶ برابر شده است، پتو به شدت نایاب است و قیمت آن در بازار برابر حقوق ماهانه‌ی یک کارمند است. بیشتر مردم سوریه از کمبود مواد غذایی و به ویژه آب آشامیدنی در عذاب هستند. مقامات آمریکایی دولت سوریه و همچنین شورشیان مخالف آن را متهم می‌کنند که دسترسی مردم را به امدادهای بین‌المللی مانع می‌شوند. به گفته‌ی یک نماینده‌ی مؤسسه مهاجرت آمریکا: رژیم سوریه بزرگترین مانع در رسیدن یاری به مردم است.

غول سرما در کمین آوارگان

با فرا رسیدن فصل زمستان، امسال سرمای بی‌سابقه‌ای منطقه را فرا گرفته است. ده‌ها هزار آواره‌ای که کمبود مواد غذایی و امکانات بهداشتی را تحمل می‌کنند، اکنون در سرمای شدید رنج می‌برند. در شهر حوله مردمی که از درگیری‌های خونین ماه‌های گذشته جان سالم به در برده بودند، اکنون گرفتار سرمای شدید هستند. در این شهر زمین زیر ۱۵ سانتیمتر برف پوشیده شده است. قیمت بنزین و مواد غذایی به شدت بالا رفته است. در روزهای اخیر چندین نفر از اهالی فقیر و محروم شهر از سرما تلف شده‌اند.

ناخرسندی و نومیدی مردم

مردم سوریه از وضعیت امدادرسانی به شدت ناخرسند و نومید هستند. بیشتر آنها عقیده دارند که جامعه جهانی آنها را به فراموشی سپرده است. سازمان ملل متحد می‌کوشد حداقل امکانات را برای آوارگان فراهم کند، اما به خاطر شرایط وخیم امنیتی، امدادرسانی به مردم دشوار شده است.

عصر یکشنبه (۱۵ دسامبر) سازمان ملل با اعزام یک هواپیما، ارسال مواد کمکی را به سوریه از سر گرفت. هواپیمای مزبور از شهر اربیل در کردستان شمال عراق به سوی شهر قامشلی در استان حسکه در شرق دمشق پرواز کرد. دو دولت عراق و سوریه بر انتقال امدادهای انسانی توافق کرده‌اند.

به گفته سازمان امداد جهانی وابسته به سازمان ملل، این امدادرسانی در ۱۲ روز آینده ادامه خواهد داشت. بدین منظور سازمان ملل دو هواپیما کرایه کرده است که روی هم تا آخر ماه دسامبر ۲۳ پرواز انجام خواهند داد و به بیش از ۶ هزار خانوار سوری مواد غذایی خواهند رساند. سازمان ملل همچنین به زودی ۳ هزار تن مواد امدادی، شامل لباس و پتو و وسایل آشپزی به سوریه می‌فرستد که قرار است به دست ۶۰ هزار آواره جنگی برسد. به نظر سازمان‌های امداد این مقدار کمک از سطح نیازهای واقعی بسیار پایین‌تر است.

در جنگ داخلی سوریه که در مارس ۲۰۱۱ با قیام مردم علیه رژیم بشار اسد شروع شد، بیش از صد هزار نفر جان باخته‌اند. تخمین زده می‌شود که بیش از ۶ میلیون نفر به خاطر جنگ از خانه‌های خود آواره شده‌اند. آنتونیو گوتیرز، مدیر کمیسیون یاری به پناهندگان سازمان ملل عقیده دارد که بحران سوریه به "بالاترین خطر برای صلح و امنیت از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون" بدل شده است.