کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سهم ایران از بازار کشورهای همسایه فقط ۰.۲ درصد

۹۰ درصد سپرده‌های بانکی برای ۴ درصد جامعه است

2 بهمن 1399 ساعت 20:29


گروه اقتصادی: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه 70 درصد سپرده‌های بانکی برای یک درصد جامعه است، گفت: تلاش ما بر این شد بتوانیم توزیع مناسب ثروت داشته باشیم و جلوی رانت‌ها را بگیریم.
 علیرضا زاکانی  اظهار کرد: در مجلس یازدهم در شرایطی مجلس را آغاز کردیم که با یک بی‌تدبیری و بی‌دقتی دولت و مجلس در گذشته، شرایط به سمتی رفته بود که ارزش پول ملی روز به روز کاهش پیدا می‌کرد و تورم در جامعه موج می‌زد، دلار افزایش قیمت پیدا کرده بود و بی‌ثباتی در جامعه به شدت نوسانات، ‌آسیب زننده بود و علتش به این برمی‌گشت که بودجه سال ۹۸ و ۹۹ را دولت بیش‌انگاری کرده بود و مجلس هم آن را تصویب کرده بود.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر در سال ۹۸ به واسطه تحریمی که ترامپ کرده بود برای اینکه پاسخی به او بدهند یک کاری انجام دادند که ظاهرا کار تبلیغی بود و یک نیم میلیون بشکه نفت با بشکه‌ای ۵۰ دلار بسته شد، مجلس هم تصویب کرد اما می‌دانستند که نمی‌توانند آن را در سال ۹۸ بفروشند اما مابه‌ازایش هزینه تراشیدند و این هزینه تراشیدن باعث شد که ما ۱۶۷ هزار میلیارد تومان کسر بودجه بیاوریم. زاکانی افزود: سال ۹۹ درس عبرت نگرفتند مجدد همین کار را کردند و ۲۷۳ هزار میلیارد تومان کسر بودجه آوردند و برای سال ۱۴۰۰ هم جوری طراحی کردند که همین اتفاق بیفتد و در حالت خوشبینانه ۳۳۲ هزار میلیارد تومان کسری بودجه را در محاسباتمان داشتیم که به کشور تحمیل می‌کند و البته در حالت بدبینانه که بدتر بود.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه مجلس که وارد شد یک نسبتی را با دولت و دستگاه قضایی برقرار کرد، ادامه داد: مجلس باور داشت که رأس امور است و بعد هم به عنوان برادر برای دو قوه دیگر است و به عنوان یک برادر بزرگتر باید عمل کند و تلاش هم این بود با تخاصم شروع نکند و با برادری شروع کند اما به صورت شفاف از چیزی که صیانت می‌کند، حقوق ملت و منافع انقلاب، مصلحت جامعه و منفعت مردم باشد و بتوانیم از آن دفاع کنیم.  
نماینده قم در مجلس اضافه کرد: چون اولویت و فوریتمان، اقتصاد و فرهنگ بود توجهمان به این شد که باید یک خطوط راهنمایی داشته باشیم و طبق خطوط راهنما عمل کنیم. عرض کردم در کشور بی‌ثباتی بود، نوسانات دلار، کاهش ارزش پول ملی، تورم افسارگسیخته بود چون هر ۱۰ هزار میلیارد تومانی که دولت پول پرقدرت تولید می‌کند برای اینکه کسری بودجه خودش را تأمین کند ۲.۵ درصد افزایش تورم ایجاد می‌کند و این ۲.۵ درصد پدر مردم را درمی‌آورد اما متأسفانه بی‌توجهی دولت و بی‌دقتی او بیداد می‌کرد.
زاکانی افزود: ۷۰ درصد سپرده‌های بانکی برای یک درصد جامعه است و ۹۰ درصد سپرده‌های بانکی برای ۴ درصد جامعه است. بین کمترین مصرف و بیشترین مصرف گوشت در سال به صورت میانگین برای هر یک نفر در خانواده‌های فقیر یک کیلو گوشت در سال و برای خانواده‌های ثروتمند تا ۹۶ کیلو در سال طبق ‌آمار مصرف وجود دارد، کجا می‌خواهد این تبعیض جلویش گرفته شود؟ کجا می‌خواهد جلوی این مشکلات گرفته شود، فقر قابل تحمل است اما تبعیض قابل تحمل نیست و ویران کننده است؛ لذ ا تلاش ما بر این شد بتوانیم توزیع مناسب ثروت داشته باشیم و جلوی رانت‌ها را بگیریم مثلا ًاگر رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی هست جلوی رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی را بگیریم که به سمت و سویی نرود که امسال ۹ میلیارد دلار هزینه کالاهای اساسی کرده باشیم و قریب ۵  میلیارد دلار آن را برای نهاده‌های دامی داده باشیم بعد مرغی که قرار است ۱۲ هزار تومان به دست مردم برسد به ۲۵ هزار تومان، ۳۰ هزار تومان، ۳۵ هزار تومان برسد.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: تلاشمان در خط کوششی که در جهت دوم می‌خواستیم انجام بدهیم به این سمت بود پول مملکتی که هست را درست توزیع کنیم و درست مواجه شویم. مثل مالیات بستن‌ها بر خانه‌های خالی، خانه‌های لوکس، ماشین‌های لوکس؛ نوع نحوه مالیات بستن ما، نوع نحوه نگاه کردن به مصرف انرژی، بخشی از طبقات جامعه هستند ۲۳ برابر نان مردم استفاده می‌کنند برای چه آنها حق دارند اینقدر ولنگارانه با سرمایه‌های ملی برخورد می‌کنند. ما باید به سراغشان برویم و آنها را تنظیم کنیم که مصرف‌شان به سمت‌و سویی باشد که اگر مصرف می‌کنند پلکانی افزایشی هزینه‌هایشان را پرداخت کنند و هزینه‌ها به جامعه پرداخت شود و جامعه از آن بهره‌مند شود.
وی افزود: نکته‌ای که در این مسیر دنبال شد ماحصلش این بود که بتوانیم ثروت را به سمت و سوی عموم مردم سوق دهیم. خط تلاش سوم ما تامین نیازهای پایه بود، از معیشت شروع کردیم، ۳۰ هزار میلیارد گذاشتیم برای ۶۰ میلیون نفر که بتوانیم معیشتشان را به صورت حداقلی تأمین کنیم؛ ۲۰ میلیون نفر، ۱۲۰ هزار تومان در ماه برای ۶ ماه پایانی سال ۹۹ و ۴۰ میلیون نفر ماهی ۶۰ هزار تومان برای هر نفر و بعد آن را در بودجه نهادینه کنیم و برویم به سمتی که ۷۰ درصد مردم را از آسیب‌پذیری حفظ کنیم و ۳۰ درصد هم ۳۰ درصدی هستند که اصلا این تلاطمات قیمتی در هزینه‌هایشان اثری ندارد.زاکانی افزود: خط تلاش آخرمان هم این بود بتوانیم سنگ جلوی پای تولید و صادرات را برداریم. کمک کنیم دست مردم و تولید کننده و صادر کننده را بگیریم پایش را نگیریم با سر زمین بخورد.سال ۷۱ ، فرش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات داشت ما چندین جلسه با صادر کنندگان فرش داشتیم که امسال در ۴ ماه اول ۱۴ میلیون دلار صادرات داشتیم که فاجعه است ، ۱۱۴۳ میلیارد دلار کشورهای ۱۵گانه اطراف ما سال گذشته واردات داشتند سهم ایران ۲۳ میلیارد دلار است یعنی در واقعیت ۰.۲ درصد است، فاجعه‌ است.
با بیان اینکه ما در کشور بن‌بست نداریم، گفت: مشکل، مدیرانی هستند که اراده برای کار ندارند لذا ما باید تلاش کنیم که این مسیر را اصلاح کنیم. سالانه حدود ۱۶ میلیون گوسفند در کشور ذبح می‌شود چرمش را سالامبور می‌کنند و خامش را کارهای ابتداییش را انجام می‌دهند که ۴۵ میلیون دلار صادرات داریم اگر آن تبدیل به چرم شود ۸۰۰ میلیون دلار تبدیل به محصول شود می‌شود ۲ میلیارد دلار چرا روی این سرمایه‌های ملی چشم می‌بندیم و از آن می‌گذریم.



 


کد مطلب: 252395

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/252395/۹۰-درصد-سپرده-های-بانکی-۴-جامعه

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir