مشاور امنیت ملی بایدن: مجبوریم به دیپلماسی با ایران بازگردیم
اولویت فوری و حیاتی آمریکا برجام است
11 بهمن 1399 ساعت 10:41
گروه سیاسی: مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن اعلام کرد اولویت «فوری و حیاتی» دولت جدید آمریکا رسیدگی به «بحران تنشافزای برنامه هستهای» ایران است.
جیک سالیوان عنوان کرد: ایران به سرعت به بمب هستهای نزدیک میشود.
وی گفت: با آنچه دولت دونالد ترامپ انجام داد، اختلافات واقعی داریم. برنامه هستهای ایران به صورت چشمگیری طی چند سال گذشته توسعه یافته و به ساخت بمب اتمی نزدیک شده است.
وی گفت: تواناییهای موشکی ایران نیز رشد چشمگیری داشته و حمایتهای ایران از گروههای نیابتی و تروریسم، حمله به اهدافی در کشورهای همسایه متفق آمریکا و خود نیروهای آمریکایی و در مجموع، رفتارهای بدخواهانه جمهوری اسلامی شدت گرفت است.مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه گفت اگر ما با ایران بر سر چهارچوبی از برجام توافق کنیم، این اقدام بستری برای مهار تهدیدات دیگر ایران، از جمله برنامه موشکی ایجاد خواهد شد.
مشاور امنیت ملی بایدن با انتقاد از خروج دولت ترامپ از توافق هستهای که باعث افزایش تواناییهای ایران شد، گفت مجبوریم به دیپلماسی با ایران بازگردیم.
جیک سالیوان افزود: آنها از زمان خروج دولت سابق آمریکا از توافق هستهای به ساخت بمب اتم بسیار نزدیکتر شدهاند و توانایی موشک بالستیک آنها هم به طرز چشمگیری پیشرفت کرده است.
سالیوان اظهار کرد: همه اینها ما را به این سمت وا میدارد که اگر بتوانیم به دیپلماسی بازگردیم، میتوانیم برنامه هستهای را در جعبه قرار دهیم. این میتواند سکویی برای ایجاد تلاش جهانی شامل متحدان و شرکایمان در منطقه و همچنین اروپا باشد تا سایر تهدیدهای ناشی از ایران شامل موضوع موشک بالستیک ایران مد نظر قرار گیرد. ما مجبوریم این تهدیدهای قابل ملاحظه و سایر رفتارهای مخرب ایران را در منطقه مورد توجه قرار دهیم. با این حال، نخستین اولویت حیاتی ما باید این باشد که با بحران هستهای فزاینده ایران برخورد کنیم که در حال نزدیک و نزدیکتر شدن به داشتن تجهیزات مورد نیاز برای سلاح اتمی است.مشاورامنیت ملی بایدن اظهار کرد: مایلیم که اطمینان یابیم که برخی از عناصر (توافق) را برپا داریم و محدودیتهایی را بر این برنامه هستهای ایران اعمال کنیم که در طول دو سال گذشته رها شد.
مكرون:مذاکره با ایران باید خیلی سختگیرانه باشد
رئیس جمهور فرانسه گفت: مذاکرات درباره توافق هسته ای ایران باید خیلی سختگیرانه باشد و کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی هم در این مذاکرات مشارکت داشته باشند.
امانوئل مکرون در یک جلسه مطبوعاتی ضمن بیان این اظهارات گفت: زمان برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح، بسیار کوتاه است.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه هم چند روز پیش به نشریه دیمانش گفته بود: "ایران در حال ساخت سلاحهای هستهای است و ضرورت فوری دارد که ایران و آمریکا به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ (برجام) برگردند."ایران این اظهارات را رد کرد و آن را "یاوهگویی پوچ" خواند.پیشتر یک مقام دفتر ریاستجمهوری فرانسه گفته بود اگر ایران میخواهد آمریکا به برجام برگردد باید دست از تحریکهای هستهای بردارد و تعهدات برجامی خود را رعایت کند.
گفتوگوی نظامیان آمریکا و اسرائیل درباره ایران
همزمان با سفر فرمانده سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا) به اسرائیل، وزرای دفاع دو کشور تلفنی درباره ایران و برنامه هستهای این کشور صحبت کردند.
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل خلاصه گفتوگوی تلفنی خود را با لوید آستین، وزیر دفاع دولت جو بایدن که به تازگی روی کار آمده، در توییتی نوشته است: "بر اهمیت مقابله با رفتار ایران و توقف بلندپروازیهای هستهای ایران تاکید کردم و همچنین اهمیت همکاریهای نزدیکمان در جهت امنیت منطقه."
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هم گفت:او بر "محکم بودن اتحاد دفاعی" دو کشور و "تعهد آمریکا به حفظ برتری نظامی اسرائیل در منطقه" تاکید کرده است.
ارتش اسرائیل گزارش داده که محور اصلی گفتوگوهای فرمانده سنتکام و فرماندهان نظامی اسرائیل "ایران و سایر چالشهای منطقهای" بوده است.
اسرائیل از احتمال تغییر سیاستهای دولت آمریکا به رهبری جو بایدن در قبال ایران ابراز نگرانی کرده است مخصوصا که دولت جدید آمریکا میگوید در صورتی که ایران به انجام تعهداتش در توافق برجام بازگردد امکان بازگشت آمریکا به این توافق هم وجود دارد.اسرائیل از ابتدا مخالف امضای توافقنامه برجام بود و از تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از این توافق استقبال کرده بود.
رایزنی رابرت مالی با درباره برجام
رابرت مالی، نماینده جدید آمریکا در امور ایران با مقامهای سه کشور اروپایی در خصوص توافق هستهای موسوم به برجام گفت وگو کرد.یک دیپلمات اروپایی گفت که رابرت مالی با مدیران سیاسی وزارت خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان گفتوگو کرده است. گفتوگوها در راستای جمع بندیها درباره توافق برجام و ارزیابی دیدگاههای این کشورها نسبت به این موضوع بود.
کد مطلب: 253770