همایش محاکمه روحانی این بار در مشهد
12 بهمن 1399 ساعت 11:35
گروه سیاسی:روزنامه شرق نوشت: میخواستند او را استیضاح کنند و مانند بنیصدر رأی به عدم کفایت سیاسیاش بدهند که نتوانستند، خواستند از او سؤال کنند باز هم نتوانستند. دست آخر دست به شکایت بردند. گویا به آن هم چندان امیدی ندارند که حالا از حربه «مردم» استفاده کردهاند.جمعی از حامیانشان در مشهد گرد هم آمدهاند و یکی از نمایندگان مجلس و عضو جبهه پایداری هم آنجا سخنرانی کرده است. همان شهری که سه سال قبل، ماجراهای اعتراضی دی ماه 96، شعارهای هدایتشده ضد دولت از آنجا آغاز شد.
محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا در اینستاگرام خود نوشته است: «از این بازی (شکایت از رئیسجمهور) بوی فتنه میآید. شکایت از رئیسجمهور بهانه است، آشوب جدید نشانه است. اگر حوادث دیماه ۹۶ مشهد را سازمانهای امنیتی درست بررسی میکردند و گزارش آن را به اطلاع مردم میرساندند خیلی از قضایا تمام میشد. آقای پژمانفر، عضو جبهه پایداری که تشکیلاتش در دی ۹۶ مظنون به راهاندازی ناآرامیها بود، برای جلوگیری از فتنه جدید بازخواست میشود؟».
در جریان برگزاری مراسم خاکسپاری محمدتقی مصباحیزدی، در قم هم عدهای از طلبهها و دیگر مخالفان برجام، با نصب طومار و در درست گرفتن پلاکارد، خواهان محاکمه حسن روحانی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی شدند.در زمان نزدیک به شروع مراسم تشییع، یک بنر و طومار برای جمعآوری امضا، در نزدیکی در ورودی مصلای قم نصب شد که در آن نوشته شده بود: «امام خامنهای: برجام خسارت محض است؛ محضر مبارک حضرت آیتالله رئیسی ریاست محترم قوه قضائیه؛ با عنایت به فرمایش فوقالذکر امام خامنهای، آقایان حسن روحانی، علی لاریجانی، محمدجواد ظریف و تیم همراه که مسببین اصلی خسارت به اقتدار سیاسی، اقتصادی و منافع ملی میباشند! لذا خسارت مدال ندارد و گیرندگان ۷۵۰ سکه، باید آنها را به خزانه بیتالمال بازگردانند؛ بر این اساس، ما امضاکنندگان ذیل، از ریاست محترم قوه میخواهیم با قاطعیت، مسببین خسارت را محاکمه و مجازات فرمایید.
بدیهی است این اقدام، مرضی خداوند متعال، شهدا و امام شهیدان خواهد بود. اساتید، طلاب و مردم ولایتمدار قم». چهار روز پیش هم احمد امیرآبادیفراهانی، نماینده قم در مجلس، از پیشنهاد روحانی برای محاکمه او به جای آذریجهرمی استقبال کرد! او با هشتگهای روحانی، محاکمه و حقوق مردم در توییتر نوشت: «آقای روحانی برای محاکمه خودش اعلام آمادگی کرده. خوب است قوه قضائیه استقبال کرده و عامل اصلی گرانی خودرو، مسکن، اقلام خوراکی و حذف کارت سوخت، دودشدن سرمایه مردم در بورس و بسیاری از مصائب دیگر که باعث از هم پاشیدهشدن خانوادهها شده را محاکمه نماید».درحالیکه تا دهه 70 عمده رفتارهای تند اعتراضی در تهران رخ میداد، اما به دلایلی در یکی، دو دهه اخیر دو شهر مشهد و قم بدل به پایگاه تندروی شدهاند. به نظر میرسد که آنها در این دو شهر هم حامیانی دارند و هم حاشیه امنتری نسبت به تهران. رسول منتجبنیای اصلاحطلب چندی قبل به برنا گفته بود: «واقعیتی وجود دارد و آن هم این است که مجموعهای بیمنطق و تندرو شکل گرفتهاند و مرکز آنها عمدتا در قم و مشهد است یا میتوان گفت، حداقل محل ظهور آنها در این دو شهر است. در برخی از مجالس قم تعدادی برای این کارها تربیت شده و آموزش دیدهاند تا در روزهایی که کشور درگیر بحران است، علیه هر کسی که خواستند تظاهرات کنند».
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی، با اشاره به اینکه باید حساب توهینکنندگان را از جریانهای سیاسی اصیل و ریشهدار کشور جدا کرد، به ایرنا گفته است: «به عنوان مثال آن فردی را که در شبکه چهارم حضور پیدا کرد و سخنان زشتی به زبان آورد، نباید جزء جریانهای سیاسی تابلودار کشور به شمار آورد.من در جریانات سیاسی موجود چه چپ و چه راست چنین رویهای را نمیبینم. انتقاد به دولت قابل پذیرش است، اما استفاده از ادبیات توهینآمیز و دروغین قطعا ازسوی هیچ فرد عاقلی مورد پذیرش نیست. شما دیدید که در مجلس هم با آقای ظریف رفتار درستی انجام نشد. بنابراین تندروهای جناح راست که عمدتا ریشه در جبهه پایداری دارند دست به این اقدامات میزنند که مایه تأسف برای کشور است.
به نظر من میخواهند روحانی را با بدرقه بدی مواجه کنند و رئیسجمهور را عصبانی کنند. روحانی هم عصبانی بشود ممکن است حرفهایی بزند که دوباره همین جریانات به بهانه همین حرفها حملات به دولت را افزایش دهند. به عنوان مثال حرفهایی که روحانی درباره بودجه زد نشان داد که اگر بخواهد وارد زمین بیان واقعیتها شود دست روحانی پر است». او در پاسخ به این پرسش که چرا توهین به رئیسجمهور آزاد است اما نقد قوای دیگر امکانپذیر نیست هم گفت: این امر یکی از نقیصههایی است که در کشور وجود دارد. قوه قضائیه در مسئله توهین به رئیسجمهور سستی کرد.»
اخیرا جمعی از نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم با ارسال نامه شکایتی به رئیس مجلس و کمیسیون اصل 90 مجلس در 18 مورد از روحانی شکایت کردهاند. آنها خواستار صدور حکم قضائی علیه روحانی شدهاند. گویا قرار شده درباره این شکوائیه در صحن مجلس رأیگیری شود. همزمان هم صفحهای در اینستاگرام راهاندازی شده با نام محاکمه حسن روحانی. این پیج 11 هزار فالوئر دارد و آخرین پستش، توییت مجتبی رضاخواه نماینده و عضو هیئترئیسه مجلس است.ماجرای شکایت از رؤسای جمهور بیشتر به یک ژست و شوآف سیاسی بدل شده است. اگر به سابقه ماجرا درباره احمدینژاد نگاه کنیم ماجرا شفافتر میشود. نکته جالب این است که شکایتها از احمدینژاد بیشتر فنی و حقوقی بود، اما شکایتها از روحانی که از سوی اصولگرایان تندرو هدایت میشود بیشتر سیاسی و کلی است. ماهعسل احمدینژاد و اصولگرایان که رو به پایان گذاشت، برخی شکایتها درباره تخلف احمدینژاد در اجرای قوانین از سوی کمیسیون اصل 90 مجلس نهم به قوه قضائیه فرستاده شد. اما هیچ وقت خبری از سرانجام این شکایتها و پروندهها نشد. به نظر میرسد بعد از گذشت این همه سال، پروندهها مختومه شده است.
کد مطلب: 254017