گروه سیاسی: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که ضروری است به منظور اطمینان حاصل کردن از اجرای برجام توسط تمامی طرفین از "فشار حداکثری" به سوی "دیپلماسی حداکثری" حرکت کنیم.
جوزپ بورل، در گفتوگویی با "اینترفکس" درخصوص توافق هستهای با ایران گفت: بار دیگر برجام در وضعیتی بحرانی قرار دارد. من به عنوان هماهنگکننده برجام درحال به کارگیری تمام تلاش خود برای حفظ برجام هستم. من با تمامی شرکتکنندگان در توافق و شرکای آمرکایی در ارتباط هستم. هیچ راه سادهای وجود ندارد. دولت جدید آمریکا به طور آشکار رویکرد جدیدی را اعلام کرده و تمامی طرفین برجام آماده تعامل هستند. برجام بر پایه تعهدات هستهای ایران در ازای برداشته شدن تحریمها استوار شده است. اتحادیه اروپا به انجام تعهداتش ذیل برجام ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: خروج آمریکا از برجام و اتخاذ سیاست "فشار حداکثری" علیالخصوص اعمال تحریمهای ثانویه تاثیری منفی گذاشتهاند. برجام نتوانست به طور کامل به پتانسیل خود به ویژه در زمینه اقتصادی برسد.مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این گفتوگو اظهار کرد: ضروری است که در چارچوب کمیسیون مشترک برجام از "فشار حداکثری" به سوی "دیپلماسی حداکثری" حرکت کنیم تا انگیزه مثبت ایجاد کرده و بار دیگر از اجرای کامل توافق از سوی تمامی طرفین از جمله ایران اطمینان حاصل کنیم. هدف نهایی همچنان بازگشت به اجرای کامل توافق میباشد.
از سوی دیگر سخنگوی اتحادیه اروپا تاکید کرد که این اتحادیه به دنبال تضمین بازگشت ایالات متحده به توافق هستهای و پایبندی ایران به تعهداتش مطابق برجام است.
پیتر استانو، گفت: درباره توافق هستهای با ایران، آمریکا و همه طرفهای ذیربط هماهنگی میکنیم. دیپلماسی نقش اصلی را در مسیر بازگشت به توافق هستهای دارد. همه چیز در رابطه با توافق هستهای در کمیسیون مشترک قابل گفتوگو و رایزنی است. اتحادیه اروپا در رابطه با مجاب کردن ایران برای توقف اقدامات یک جانبه خود درخصوص غنیسازی اورانیوم کاملا صریح است. وی افزود: فشارهای زیادی به دلیل تحریمهای آمریکایی بر ایران وجود دارد و اتحادیه اروپا خواهان لغو این تحریمهاست. لغو تحریمهای ایالات متحده میتواند انگیزه خوبی برای ایران در بازگشت به توافق هستهای باشد.توافق هستهای ایران بسیار مهم است و فعلا توافق بهتری به عنوان جایگزین وجود ندارد.
استانو گفت: مکانیسمهایی برای راستی آزمایی اجرای توافق هستهای وجود دارد که فقط در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک نهاد بیطرف، قرار داده شده است.