کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سرنوشت نفت در بودجه ۱۴۰۰ چه خواهد شد؟

ایسنا , 19 بهمن 1399 ساعت 16:56


گروه اقتصادی: عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می‌گوید در شرایط فعلی نمی‌توان تصویر دقیقی از میزان درآمد نفتی کشور در سال آینده ارائه داد و بر اساس آن بودجه بست.حمیدرضا صالحی اظهار کرد: صنعت نفت در سراسر جهان، هفته‌ها و ماه‌های عجیبی را پشت سر گذاشته و تحت تاثیر همین شرایط آینده نامشخصی نیز دارد. در ابتدای شیوع کرونا، با توجه به کاهش جدی تقاضا برای نفت، قیمت این محصول نیز کاهش یافت تا بازار تحولی جدی را تجربه کند. هرچند در ماه‌های بعد چین به عنوان یکی از قطب‌های مصرف نفت، بار دیگر تقاضای خود را بالا برد اما همچنان شرایط بازار قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست.وی با اشاره به تلاش‌هایی که از سوی کشورهای صادرکننده نفت برای بهبود شرایط بازار صورت گرفت، بیان کرد: کشورهایی مانند روسیه و عربستان سعودی تلاش کردند تا با اجرای سیاست‌های مشترک بازار را مدیریت کرده و اجازه کاهش قیمت ندهند اما در عمل آنها نیز ناموفق بودند.
 

به گفته این عضو اتاق بازرگانی تهران، حتی اگر شرایط کرونا کنار رفته و شرایط اقتصاد جهان به حالت عادی بازگردد نیز همچنان نمی‌توان از رونق قطعی در بازار نفت گفت، زیرا این دیدگاه که باید مصرف سوخت‌های فسیلی کاهش پیدا کند، هر روز قوی‌تر از گذشته مطرح شده و به نظر می‌رسد در آینده تقاضا برای نفت به شکل قطعی پایین می‌آید.صالحی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی باید جایگاه و موقعیت خاص ایران را نیز در نظر گرفت، بیان کرد: ما از حدود سه سال قبل و همزمان با تحریم‌های جدید آمریکا از این بازار بیرون آمده‌ایم و قطعا کشورهایی که قبلا خریدار نفت ما بودند، برای تامین نیازهای خود به سراغ دیگر گزینه‌ها رفتند. در کنار آن همچنان پول حاصل از فروش نفت ایران در دوره‌های قبل تسویه نشده و کشورهایی مانند کره جنوبی بدهکار ما هستند.

وی با اشاره به برخی گمانه زنی‌ها درباره میزان فروش نفت ایران در سال‌های پیش‌رو، توضیح داد: براوردها نشان می‌دهد که ایران در سال ۲۰۲۱، می‌تواند میانگین فروش نفت خود را به حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز برساند و در سال ۲۰۲۲، این عدد توان عبور از مرز دو میلیون بشکه نفت در روز را دارد. البته عدد دقیقی در دسترس نیست و با توجه به تحولات سیاسی، امکان تغییر در این حوزه نیز وجود دارد.عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: با در کنار هم قرار دادن تمام این شرایط به نظر می‌رسد ارائه تصویر دقیقی از درآمد نفتی ایران در سال آینده ممکن نیست و از این رو چه عدد ۲.۳ میلیون بشکه نفت روزانه دولت و چه براورد مجلس برای افزایش درآمدهای ریالی نفتی واقعی نیست و احتمال آنکه کشور را با چالش مواجه کند وجود دارد. هرچند باید دید در روزهای آینده سرانجام دو طرف بر سر چه موضوعی به جمع بندی می‌رسند.

به گزارش ایسنا، دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، فروش روزانه ۲.۳ میلیون بشکه نفت با درآمد ۱۹۹ هزار میلیارد تومانی را پیش‌بینی کرده بود. هرچند نمایندگان مجلس معتقد بودند طرح دولت غیر واقعی و بلندپروازانه است اما در جریان بررسی‌های کمیسیون تلفیق، با تغییر ایجاد شده در نرخ مبنای ارز، میزان درآمدهای پیشبینی شده برای نفت حتی افزایش نیز یافت.با وجود تمام این گمانه زنی‌ها، مجلس کلیات بودجه در هفته گذشته رد کرد و دولت اعلام کرده یک لایحه جدید را به مجلس ارائه می‌دهد و سرنوشت میزان فروش نفت و درآمدهای حاصل از آن همچنان به عنوان ابهامی مهم در بودجه باقی مانده است.


کد مطلب: 255343

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/255343/سرنوشت-نفت-بودجه-۱۴۰۰-خواهد

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir