دریافت لینک صفحه با کد QR
برای کنترل تب کریمه کنگو، قصابان را دریابید
21 بهمن 1399 ساعت 9:56
گروه جامعه: یافتههای پژوهشی داخلی که در خصوص میزان آگاهی قصابان از بیماری تب کریمه کنگو انجام شده است نشان میدهد که این آگاهی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و نیاز به توجه بیشتری دارد.به گزارش ایسنا، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا CCHF یک بیماری حاد است که توسط ویروسی به نام نایرویروس ایجاد میشود. این بیماری کشنده ویروسی، در بیش از 30 کشور از قارههای آسیا، آفریقا، اروپا و خاورمیانه وجود دارد و میزان مرگومیر مربوط به این بیماری نیز از سه تا 30 درصد در سالیان اخیر گزارش شده است. ویروس ایجادکننده این بیماری از راههای مختلفی مثل گزش توسط کنه آلوده، تماس مستقیم با خون و گوشت حیوانات آلوده و تماس با مایعات بدن فرد آلوده به ویروس طی 7 الی 10 روز اول بیماری میتواند به انسان منتقل شود.به گفته متخصصان به دلیل اینکه قصابان هنگام کشتار حیوانات در تماس مستقیم با خون و گوشت آلوده به ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو قرار میگیرند، بهعنوان یکی از مهمترین گروههای پرخطر این بیماری بهحساب میآیند. در حال حاضر این بیماری از بیشتر مناطق ایران گزارش میشود و برخی استانها نیز به دلیل شرایط خاصی از همجواری نظیر سیستان و بلوچستان و استانهای همسایه آن نیز به دلیل همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان بهعنوان کشورهای اندمیک این بیماری و همچنین احتمال ورود دام قاچاق از این کشورها نسبت به سایر استانها در معرض خطر بیشتری هستند و لازم است در این خصوص، اطلاعات عموم مردم بهویژه مشاغل مرتبط افزایش یابد.
دراینباره، تحقیقی توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که استان متبوع آن کرمان، جزو همسایگان سیستان و بلوچستان محسوب میشود، انجام شده که در آن آگاهی، نگرش و عملکرد قصابان در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بررسی شده است.در این مطالعه توصیفی، 150 نفر از قصابان شهر رفسنجان مشارکت داشتهاند و دادههای مورد نیاز پژوهشگران، با استفاده از پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد از آنها جمعآوری شده است. این دادهها سپس با استفاده از روشهای آماری و به کمک کامپیوتر تجزیهوتحلیل شدهاند.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که آگاهی قصابان شهر رفسنجان در مورد بیماری تب کریمه کنگو ناکافی است و لازم است بهمنظور افزایش سطح آگاهی آنها، جلسات آموزشی بهطور مداوم در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برگزار شود.بنابر گفته یاسر سلیمآبادی، استادیار و محقق گروه خدمات بهداشتی و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، «نمره کلی مربوط به آگاهی قصابان حدود 67، نمره نگرش 94 و نمره عملکرد 83 از 100 بوده است. این نتایج نشان از آن دارد که وضعیت نگرش و عملکرد قصابان مطلوب است، اما میزان آگاهی آنها در حد متوسط ارزیابی شده و نیاز به تقویت دارد».
آنها معتقدند: «با توجه به حساسیت قصابان نسبت به بیماری فوق و آمادگی برای کسب آگاهی و رفتارهای بهداشتی لازم است بهصورت مداوم و مستمر آموزشهایی مبتنی بر شناخت بیماری، راههای انتقال و روشهای پیشگیری توسط مراجع ذیصلاح ارائه گردد».در این پژوهش همچنین با توجه به اهمیت ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و به دلیل محدودیت اطلاعات بهدستآمده در مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تأکید شده است که در مطالعات آینده محققین، سایر بیماریهای منتقله از طریق دام که قصابان میتوانند در ابتلا و همهگیری آن نقش داشته باشند، نیز بررسی شوند. یافتههای پژوهشی مورد اشاره، در مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که بهصورت فصلنامه چاپ میشود، منتشر شدهاند.
کد مطلب: 255645
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir