گروه علمی: زخم معده عارضهای است که در غشای مخاطی بر اثر تولید بیش از حد اسید ایجاد میشود. شایعترین علت ایجاد زخم معده رشد باکتریهای هلیکوباکتر پیلوری است. البته این عارضه میتواند ناشی از مصرف بیش از حد برخی داروها نیز باشد.زخم معده خود را با درد و سوزش در ناحیه شکم، احساس سنگینی و ریفلاکس، استفراغ و حتی خونریزی معده نشان میدهد. در این میان انواع مختلفی از غذاها وجود دارد که میتواند به تنظیم pH معده کمک کند و با کاهش اسید معده، علائم این عارضه را کاهش دهد:
هویج: هویج یکی از سبزیجات توصیه شده برای مبتلایان به زخم معده است. این سبزی دارای خواص قلیایی و شفابخش بوده و حتی درمانکننده زخمهای روده نیز هست. وجود فیبر در این سبزی منجر به پیشگیری از یبوست و بواسیر میشود. سیب: با توجه به غلظت بالای مواد مغذی ضروری، سیب یکی از محبوبترین میوهها با خاصیت دارویی است. این میوه حاوی اسیدهای آلی بوده که به عنوان تنظیمکننده سیستم گوارش عمل میکنند. مصرف سیب برای تسکین زخم معده، گاستریت، یبوست و اسهال توصیه میشود.
آلوئهورا: کریستالهای گیاه آلوئهورا خاصیت ضد میکروبی دارند. اگر شما دچار زخم معده هستید، میتوانید با مصرف این گیاه تولید بیش از حد اسید و تحریک مخاط معده را کنترل کنید. مصرف آلوئهورا باعث مهار رشد بیش از حد باکتریهای هلیکوباکتر پیلوری میشود و بافت آسیب دیده ناشی از اسید بیش از حد را بازسازی میکند. موز: این میوه غنی از نشاسته و ترکیبات قلیایی است که پس از جذب در بدن، منجر به تنظیم pH معده میشوند. خوردن موز به بهبود زخم معده کمک میکند و مواد مغذی آن بافتهای آسیب دیده معده را درمان میکنند. مصرف موز ناراحتی ناشی از ریفلاکس اسید و گاستریت را کاهش میدهد.سیبزمینی: سرشار از نشاسته، فیبر و آنتیاکسیدانها برای بهبود روند هضم است. سیبزمینی حاوی مولکولها و ترکیباتی است که خواص آنتیباکتریایی دارد، سوزش شکمی را کاهش میدهد و تورم و ریفلاکس را متوقف میکند. دانه کتان: وقتی این دانهها را با آب آغشته میکنید، ماده ژلاتینی اطراف آنها را دربرمیگیرد که برای درمان زخم معده بسیار مفید است. مصرف این دانهها التهاب و سوزش ناشی از زخم معده را کاهش میدهد. دانههای کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و فیبر است و برای ترمیم بافت معده مفید به نظر میرسد.