به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۰:۴۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۱۳ ساعت ۱۲:۰۹
کد مطلب : ۲۵۹۶۲۲

مشخص شدن میزان رسیده بودن میوه‌ها با پلاسما

مشخص شدن میزان رسیده بودن میوه‌ها با پلاسما
گروه علمی: پژوهشگران مؤسسه فناوری شیباروی ژاپن با استفاده از امواج لیزر و پلاسما راهی برای تعیین دقیق میزان رسیده بودن انواع میوه‌ها یافته‌اند؛ بدون آنکه نیازی به لمس آنها یا آسیب زدن به سطح پوست میوه‌ها باشد. بررسی میزان نرمی سطح پوست میوه‌ها یکی از شاخص‌های مهم برای پی بردن به میزان رسیده بودن آنهاست. اما این کار وقت گیر و غیربهداشتی بوده و از سوی دیگر فشار مکرر سطح میوه‌ها به آنها آسیب می‌زند. اما تاباندن پرفشار لیزر به سمت میوه‌ها، یک حباب پلاسما در نزدیکی سطح پوست آنها ایجاد می‌کند که در نهایت منجر به شکل گیری یک موج شوک می‌شود. موج شوک یک موج ضربه‌ای حامل انرژی و بسیار پرشتاب است.ضربه حاصل از موج شوک، لرزشی را در کل سطح میوه ایجاد می‌کند که به ابزاری موسوم به لرزش سنج لیزری داپلر امکان می‌دهد میزان سفتی یا نرمی پوست میوه را با سنجش میزان لرزش مذکور اندازه بگیرد. از همین طریق میزان رسیده بودن میوه‌های مختلف مشخص می‌شود. کارآیی این روش بر روی انواع میوه و حتی پوست میوه‌های نرم با موفقیت به اثبات رسیده است.
 
برچسب ها: میوه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها