به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۰:۳۱
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ ساعت ۱۷:۰۰
کد مطلب : ۲۶۰۷۱۹
کودکانی که چیزی جز جنگ نمی‌شناسند

میراث نزاع‌های سوریه پس از ده سال

میراث نزاع‌های سوریه پس از ده سال
گروه بین الملل: «صندوق نجات کودکان» در گزارش تازهٔ خود که به‌مناسبت فرا رسیدن دهمین سالگرد آغاز جنگ داخلی سوریه منتشر شده، وضعیت کودکان سوری را که در سالهای اخیر به‌دنیا آمده و بالیده‌اند بررسی کرده است.
در این نظرسنجی ۱۹۰۰ کودک و نوجوان آوارهٔ سوری که در داخل این کشور، و در اردن، لبنان، ترکیه، و هلند زندگی می‌کنند عمدتا گفته‌اند که هیچ آینده‌ای در موطن خود یعنی سوریه ندارند.
۸۶ درصد از این کودکان که در خارج از خاک سوریه به‌سر می‌برند می‌گویند مایل نیستند به موطن خود بازگردند. و از هر سه نفر یکی‌شان ترجیح می‌دهد در کشوری دیگر زندگی کند.
بچه‌هایی که از خانه و کاشانهٔ خود گریخته‌اند احساس امنیّت ندارند و طبق این نظرسنجی از هر ۵ کودک دو نفر می‌گویند در مورد تبعیض قرار می‌گیرند و از آموزش درست بهره‌مند نیستند.
نیمی از کودکان سوری در حالی بزرگ شده‌اند که جز جنگ چیزی نمی‌شناسند و طبق همین گزارش بیش از ۵ میلیون نفر از آنان نیازمند کمک‌ بشر دوستانه اند. بسیاری از آنها در شرایطی زندگی می‌کنند که امکانات اولیه زندگی در آن فراهم نیست. ۲/۱ میلیون کودک مدرسه ندارند. آنها می‌گویند ترسیده، عصبی، و غمگین‌اند و بسیاری از آنان تحت فشار عاطفی و احساسی قرار دارند.
از سوی دیگر بحران اقتصادی شدید همراه با شیوع کووید-۱۹ به وخامت اوضاع در سوریه دامن زده است. به‌ویژه تأمین غذا و مایحتاج زندگی به‌شدت دشوار شده است درحالی که ۸۰ درصد جمعیت این کشور زیر خط فقر بین‌المللی (۱/۹ دلار برای هر روز) هستند.در نظرسنجی صلیب سرخ جهانی از ۱۲۵ خانوار سوری ۸۹ درصد آنها گفتند در ماه‌های اخیر تأمین معاش بسیاری دشوارتر شده است، با از دست دادن شغل، کمبود درآمد و منابع کمک. ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند هیچ‌گونه پس‌اندازی ندارند و ۳۰ درصد باقی هم گفتند پس‌اندازشان تنها جوابگوی هزینه‌های یکماه آنهاست.صندوق نجات کودکان یک سازمان خیریهٔ بین‌المللی است که از ۱۹۱۹ در بریتانیا فعالیت خود را آغاز کرده است و کمیتهٔ صلیب سرخ جهانی، سازمانی مستقل و بی‌طرف است که وظیفهٔ حمایت از قربانیان درگیری‌های مسلحانه را دارد.
سوری‌ها ممکن است با آوارگی مستمر رو به‌ رو باشند
گروه حقوق بشری "شورای آوارگان نروژ" اعلام کرد، هر سالی که درگیری‌ها در سوریه ادامه داشته باشد و شرایط اقتصادی وخیم باشد، صدها هزار سوری با آوارگی مستمر رو به رو هستند.
 این گروه حقوق بشری در گزارشی گفت: اوضاع وخیم و مشکلات اقتصادی به شدت باعث می‌شوند تا سوری‌ها خانه‌های خود را ترک کنند اما اگر عملیات نظامی گسترده از سر گرفته شوند، تعداد سوری‌های آواره بیشتر خواهد شد.در ادامه این گزارش آمده است: جنگ سوریه که اواخر ماه جاری میلادی ۱۰ ساله می‌شود منجر به بزرگ‌ترین بحران آوارگی از زمان جنگ جهانی دوم شده است به طوری که از زمان آغاز جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی هر ساله حدود ۲.۴ میلیون تن در داخل و خارج از این کشور آواره شدند."جان ایگلند"، دبیرکل شورای آوارگان نروژ این موضوع را "یک دهه شرم برای بشریت" دانست.این جنگ سوریه را ویران و دودسته کرده است. نزدیک به نیم میلیون تن کشته شدند، نیم میلیون کودک در تبعید به دنیا آمدند و سرنوشت ده‌ها هزار تن از مردم که زندانی یا به زور ناپدید شده‌اند هنوز معلوم نیست.از جمعیت ۲۳ میلیون نفری قبل از جنگ سوریه، حدود ۵.۶ میلیون تن در کشورهای همسایه یا اروپا پناهنده هستند. حدود ۶.۵ میلیون تن در داخل سوریه آواره شده‌اند و اکثر آنها بیش از پنج سال است که همچنان آواره هستند.به گفته این سازمان حقوق بشری، اگرچه درگیری‌ها در سال ۲۰۲۰ میلادی پس از آنکه دولت دمشق کنترل مجدد خود بر اکثر بخش‌های این کشور را در جریان عملیات‌های نظامی به دست آورد، فروکش کرد اما در این سال ۱.۸ میلیون تن تازه آواره شدند. در همین سال به ازای هر فردی که به خانه‌اش بازگشت، حدود چهار تن تازه آواره شدند.شورای آوارگان نروژ افزود: دست‌کم ۶۰ درصد از افرادی که در ژانویه تازه آواره شده‌اند، به خاطر شرایط بد اقتصادی و نبود خدمات مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند.این شورا برای حل این بن‌بست در جنگ سوریه خواستار یک آتش‌بس سراسری و یک راه‌حل سیاسی شد.این سازمان حقوق بشری پیشبینی کرد که اگر درگیری‌ها و شرایط بد اقتصادی در سوریه به همین میزان ادامه داشته باشد، بحران سوریه طی دهه آینده احتمالا شاهد آواره شدن دست‌کم شش میلیون تن دیگر خواهد بود.این سازمان گفت: به خاطر عدم امنیت و یک راه‌حل سیاسی، دورنماهای ضعیفی برای بازگشت پناهندگان و آوارگان به خانه‌شان وجود دارد.سال‌ها مذاکرات صلح با میانجی‌گری سازمان ملل هیچ نتیجه‌ای نداشت.
"سماح حدید"، مدیر پشتیبانی و رسانه در شورای آوارگان نروژ گفت: در همین حال ۲۳ میلیون تن از جمله ۱۳.۴ میلیون سوری و اعضای کشورهای میزبان آوارگان به شدت نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند که بالاترین تعداد در این منطقه تا به امروز محسوب می‌شود.  پاندمی کرونا تنها به این نیازها دامن زده و فشارهایی را بر کمک‌های بین‌المللی که تاکنون عمدتا در رسیدگی به نیازهای این بحران عمیق ناکام مانده‌اند، به وجود آورده است.براساس اسناد فاش شده، اهداکنندگان بزرگ به برنامه‌های کمک‌های بشردوستانه سوریه از جمله انگلیس در حال حاضر قصد دارند تا دست‌کم ۶۷ درصد از کمک مالی خود به این کشور جنگ‌زده را قطع کنند.حدید گفت: این مبلغ خیلی زیاد است. این کاهش کمک‌ها تنها نشان می‌دهد که جهان، سوری‌ها را در زمانی که نیاز دارند و مشکلات در سراسر این کشور رو به افزایش است، تنها می‌گذارد.وی افزود: اکنون باید به کمک‌های پایدارتر برای سوری‌ها که بسیاری از آنها نیازمند کمک برای پیدا کردن شغل هستند، بیندیشیم. برخی‌ها به خاطر نبود خدمات یا امنیت مجددا به کمپ‌های آوارگان باز می‌گردند.حدید در ادامه گفت: آنها با فقر که رو به افزایش است مواجه هستند و امکان فرار برای نجات جانشان را ندارند. در نتیجه آنها کاملا گیر کرده‌اند و اینطور که پیش می‌رود آنها در سال‌های آتی آواره خواهند شد.   



 
برچسب ها: سوریه

۱۳۹۹/۱۲/۱۹ ۲۰:۱۹
عاقبت جنگهای فرقه ای و مذهبی و لج بازی و.... (370589)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها