گروه سیاسی: نماینده تهران، ری و شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم گفت: سه نفر از اعضای هیأت رئیسه تمایل به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دارند و این موضوع بر عملکرد آنها سایه انداخته است و مشهود است.
محمود صادقی در خصوص عملکرد مجلس در سال گذشته، اظهار کرد: مجلس یازدهم نسبت به پشتوانه ضعیف رأی مردم، مشروعیت پایینی دارد. به نظر میرسد نمایندگان این مجلس نوعی شتابزدگی و عجله در تصمیمگیری دارند و قبل از انتخابات ۱۴۰۰ قصد دارند برای اثرگذاری در انتخابات در جامعه نمود داشته باشند. همچنین طرحهایی که ارائه کردهاند و ایرادات این طرحها نشان میدهد که کارشناسی این مجلس به اندازه کافی قوی نیست و مجموعاً علیرغم اینکه تلاش زیادی در جهت تأثیرگذاری میکنند اما متأسفانه عملکرد شایانی را از این مجلس شاهد نبودیم. هتک حرمت و رفتارهای اهانتآمیز این مجلس موجب شد تا دو مرتبه از رهبری تذکر گرفتند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد نوع مدیریت مجلس حرفهای نیست و تا جایی که من میدانم سه نفر از اعضای هیأت رئیسه تمایل به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دارند و این موضوع بر عملکرد آنها سایه انداخته است و در عملکرد آنها مشهود است. صادقی ادامه داد: به نظر میرسد در بعضی از تصمیماتی که گرفته میشود، هماهنگی لازم با نمایندگان صورت نمیگیرد و بعضاً واکنشهایی نشان داده میشود؛ به عنوان مثال در ماجرای اجرای مصوبه مجلس در خصوص تعلیق اجرای پروتکل الحاقی و توافقات صورت گرفته با آژانس مشخص شد که تصمیم شورای عالی امنیت ملی بود، واکنشهای هیجانی نمایندگان نشان داد که در جریان تصمیمات نبودند و این موضوع نشاندهنده کوتاهی مدیریت مجلس است. همچنین به نظر میرسد نمایندگان با رئیس مجلس تعامل سازنده ندارند. نوع برخوردی که با لایحه بودجه ۱۴۰۰ داشتند این را نشان داد و سردرگمی خاصی در روز رأیگیری مشهود بود که برخی از نمایندگان گفته بودند، نمیدانستیم به چه چیزی رأی دادهایم.
وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و مشارکت مردم نیز اظهار کرد: متأسفانه مشارکت مردم در انتخابات نگرانکننده است. به نظر میرسد نسبت به سال 1398که کمترین نصاب شرکت در انتخابات را داشتیم، علائم نگرانکننده دیگری نیز مشاهده میشود. طی هفتههای گذشته در گردهمایی احزاب در وزارت کشور، آقای رحمانی فضلی سخنانی داشتند و علائم را نگرانکننده دانستند که نه تنها میل به افزایش مشارکت در مردم دیده نمیشود بلکه نسبت به سال گذشته نظر سنجیها و برآوردها نشان دهنده کاهش میل مردم به مشارکت است.این نماینده سابق مجلس گفت: این دوره ویژگیهایی دارد که ضرورت این موضوع را بیشتر و پررنگتر میکند؛ شرایط ویژه کشور و احتمال معطوفیت خارجی و تعاملات و مذاکرات و بازگشت آمریکا به برجام پشتوانه قوی رأی مردم است. اینکه چگونه میتوان مردم را امیدوار کرد و اعتماد ایجاد کرد، بسیار نگرانکننده است.این فعال سیاسی تأکید کرد: عمدتاً در مورد اینکه رفتار حاکمیت به گونهای باشد که یک نوع امید به اثرگذاری صندوقهای رأی در مردم زنده شود، مهم است و مردم تجربه دارند آنچه که نتیجه انتخاب آنها است، در عرصه عمل به منصه ظهور نمیرسد. بزرگترین سؤالی که توسط مردم مطرح میشود این است که شرکت در انتخابات چه فایدهای دارد؟ اما متأسفانه به نظر میرسد تلاش عامدانهای وجود دارد که روزنههای امید مردم نیز بسته شود.