گروه اقتصادی: امروز (پانزدهم فروردین) جمعی از بازنشستگان کارگری در استانهای مختلف کشور از جمله تهران، البرز، مرکزی و لرستان با حضور مقابل ادارات تامین اجتماعی، خواستار توجه به مطالبات و خواستههای خود شدند.به گزارش ایلنا، این بازنشستگان میگویند: مستمری چهار میلیون تومانی کافی نیست آنهم وقتی که خط فقر ده میلیون تومان است؛ بنابراین خواستار اجرای دقیق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی هستیم؛ با افزایش ۳۹ درصدی پایه مستمریها، حق بازنشستگان ادا نمیشود.خواستهی دیگر، رفع تبعیض میان بازنشستگان صندوقهای مختلف و رفع تبعیض میان بازنشستگان همکار و غیرهمکار است؛ بازنشستگان خواستار به صفر رسیدن تبعیضهای موجود هستند و میگویند: باید به معیشت کارگران بازنشسته توجه شود.آنها همچنین خواستار اجرای عادلانه دور دوم متناسبسازی با رعایت موازین قانونی هستند و میگویند: نباید تجربه ناگوار سال قبل و ماهها انتظار برای اصلاحات، تکرار شود.
بیانیه جمعی از بازنشستگان کارگری درخصوص مطالبات اصلی
بازنشستگان کارگری در بیانیهای به تشریح مطالبات مزدی و غیرمزدی خود پرداختند.
در این بیانیه میخوانیم: «مطالبات بحق بازنشستگان مظلوم تامین اجتماعی که از سال ۹۹ به صورت جدی شروع شده وارد فاز جدیدی شده است که همچنان در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت.»
بازنشستگان خواستههای اصلی خود را به دو دسته تقسیم میکنند:
یکم- مطالبات حقوقی بازنشستگان
دوم- تغییر ساختاری در سازمان تامین اجتماعی وخلع ید و خارج نمودن دولت ازصندوق تامین اجتماعی.
مطالبات حقوقی عبارتست از:
۱/ اجرای مرحله دوم متناسبسازی بر روی فیش حقوق فروردین ماه و بکارگیری باقیمانده ۳۲ هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی مرحله دوم و پرداخت مابه التفاوت از مردادماه ۱۳۹۹
۲/ افزایش سالیانه حقوق براساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ همچون کارگران و شاغلین و اجرای آن از فروردین ماه ۱۴۰۰ استناد بند ب ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه.
۳/ پرداخت مزایای شغلی نظیر کمک معیشت، حق مسکن، حق عائلهمندی و اولاد به بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی متناسب با شاغلین
۴/ اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۰ بر اساس بودجه ۸۹ هزار میلیاردی مصوب مجلس شورای اسلامی دقیقا طبق فرمول محاسبه لشکری و کشوری در اوائل سال. متاسفانه حتی وضعیت بازنشستگان تامین اجتماعی از بازنشستگان کشوری و لشکری هم بدتر است.
۵/ سازمان تامین اجتماعی طبق ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی مسئول تامین درمان کامل بازنشستگان بیمهپرداز اجباری به طور مستقیم است و ما خواهان اجرایی شدن این ماده قانونی هستیم.
۶/ حذف کلمه سنوات ارفاقی از احکام و جایگزین شدن سنوات استحقاقی سخت و زیانآور.
۷/ احیاء و برگشت ۸۵ قلم داروی پرمصرفی که از دفترچهها حذف شده است.
۸/ پرداخت حق منطقه جنگی استانهای مرزی به همه بازنشستگانی که در آن مناطق هنگام جنگ مشغول خدمت بودهاند.
۹/ افزایش حقوق سالیانه طبق ماده ۹۶ قانون وبراساس اعلام نرخ تورم بانک مرکزی به صورت درصد یکسان برای همه بازنشستگان بدون تفکیک حداقلبگیر و سایر سطوح بگیر که خلاف قانون است. سازمان تأمین اجتماعی موظف به افزایش و ترمیم عقب ماندگی حقوق بازنشستگان همتراز با نرخ تورم و افزایش هزینههای زندگی و خط فقر است که الان به ده میلیون رسیده است.
۱۰/ حذف دو درصدماده ۹۸کسر حقوق ازبازنشستگان به خاطر دفترچههای درمانی.
دوم- تغییر ساختاری در سازمان اجتماعی:
۱/ سرمایه شرکتهای شستا که متعلق به کارگران و بازنشستگان بوده، باید سهام آن به این اقشار که مطالبه اصلی ما در سال جدید میباشد واگذار شود.
۲/ ابطال ماده ۶۹ درون سازمانی تامین اجتماعی و یا تحت پوشش قرار گرفتن تمام مجموعه سازمان و رفع تبعیض همکار و غیر همکار.
در پایان این بیانیه آمده است: وعدههایی که آقای سالاری دایر بر تعیین حداقل بازنشستگان اجتماعی دادهاند به هیچ وجه خواستههای ما را با این تورم موجود بر آورده نمیکند و ما همچنانکه بارها اعلام کردهایم حقوقمان باید طبق تورم موجود باشد. درحالیکه خط فقر ده میلیون است ما چگونه با این حقوقها میتوانیم خرج خانواده را تامین کنیم. فاعتبرو یا اولی الابصار.