دریافت لینک صفحه با کد QR
فواید چغاله بادام؛ لُژنشین نوبرانههای بهاری
24 فروردين 1400 ساعت 18:35
گروه علمی: در فصل بهار، چغاله بادام یکی از خوراکیهای بسیار محبوب در نزد عموم است که علاوه بر طعم خوش، فواید بیشماری برای سلامتی دارد.مصرف منظم چغاله بادام به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر به کاهش سطح کلسترول مضر در بدن کمک کرده و سطح کلسترول خوب را افزایش میدهد.
فواید چغاله بادام برای بهبود سلامت قلب
چغاله بادام به لطف منیزیم و سایر مواد مغذی مهم برای سلامت قلب مانند چربیهای اشباع نشده، به کاهش خطر سکته و بیماریهای قلبی- عروقی کمک میکند.آنتی اکسیدانهای قوی و ویتامین E موجود در چغاله بادام نیز از التهاب و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. برخی مطالعات نشان میدهد که خوردن بادام تازه ۳ تا ۴ بار در هفته در کاهش احتمال سکته قلبی و مغزی نقش دارد.بادام سبز منبع فولات است؛ این عنصر، سطح هوموسیستئین که دلیل اصلی تجمع لایههای چربی در دیواره رگهای خونی و انسداد آن است را در بدن کاهش میدهد.
فواید چغاله بادام برای کاهش وزن
فیبر غذایی موجود در چغاله بادام به پر شدن معده و احساس سیری کمک میکند؛ به گونهای که اشتهای فرد را مهار کرده و در نتیجه مصرف کالری بیش از حد را محدود میکند.چغاله اگرچه سرشار از چربیهایی از نوع مونو و اشباع نشده است، اما اگر به طور مناسب و به مقدار مناسب خورده شود، برای کاهش وزن مفید است.
فواید چغاله بادام برای بهبود سلامت پوست
چغاله بادام برای افزایش زیبایی و سلامت پوست بسیار مفید است؛ به گونهای که بسیاری از متخصصان استفاده از روغن آن را برای کودکان توصیه میکنند، زیرا به لطف چربیها و مواد مغذی مفیدی که در آن وجود دارد باعث سلامتی و رشد سلولهای پوستی میشود.ویتامین E موجود در چغاله بادام به همراه محتوای آنتی اکسیدانی آن نیز باعث حفظ رطوبت پوست و حمایت از آن در برابر رادیکالهای آزاد میشود؛ این رادیکالها ممکن است علت چین و چروکها و علائم پیری باشند.
فواید چغاله بادام برای جلوگیری از یبوست
درصد بالای فیبر موجود در چغاله، ملین و تقویت کننده حرکات روده و تسهیل کننده هضم غذا بوده و بنابراین در جلوگیری از یبوست نقش دارد.
فواید چغاله بادام برای کاهش ابتلا به سرطان
خوردن چغاله بادام خطر سرطان پستان را کاهش میدهد؛ این اثر به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که ممکن است استرس اکسیداتیو مرتبط با افزایش خطر سرطان را کاهش دهد.
فواید چغاله بادام برای زنان باردار و جنین
خوردن چغاله بادام توسط مادران در ۳ ماه اول بارداری با بهبود رشد عصبی و روانی در نوزادان ارتباط دارد.
فواید چغاله بادام برای حفظ سلامت مو
خوردن چغاله بادام مشکلات مو را درمان میکند و باعث کاهش ریزش مو میشود، همچنین موی مجعد را صاف کرده و شکنندگی آن را برطرف میکند. چغاله علاوه بر این با شوره سر مبارزه میکند، از ظهور زودهنگام موهای سفید جلوگیری کرده و تراکم مو را افزایش میدهد؛ به گونهای که ریشه مو را تقویت و با مناطق ضعیف آن مبارزه میکند.چغاله بادام حاوی مواد مغذی بسیاری مانند انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، چربیهای اشباع نشده تک مانند امگا ۶ و امگا ۹ و اسید فولیک است که همگی برای سلامت مو مفید بوده و به رشد سریع آن کمک میکنند.بهتر است هر روز از چغاله بادام استفاده کنید. روغن آن نیز در واکسهایی که برای مو استفاده میشود بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
دیگر فواید چغاله بادام
چغاله بادام به درمان بسیاری از مشکلات بدن کمک میکند و میتوان از آن روغن بادام شیرین و روغن بادام تلخ که در بسیاری از دستور العملها در زمینه داروهای گیاهی وجود دارد استخراج کرد.حاوی روی و ویتامینهای گروه B است که برای تقویت ناخنها و افزایش طول آنها مهم است و همچنین مواد معدنی و ویتامینهای مهم را برای بدن تأمین میکند.چغاله بادام با تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن به هضم غذا کمک کرده و حرکت روده را تنظیم میکند. حاوی مقدار زیادی منیزیم و کلسیم است که هر دو به حفظ سلامت استخوان و محافظت در برابر پوکی استخوان و آرتروز کمک میکنند. همچنین این ماده خوراکی از کبد در برابر سموم و چربیها محافظت میکند. سلامت کلیهها را حفظ کرده و خطرتشکیل سنگ کلیه را کاهش میدهد.چغاله بادام از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری کرده و با سوزاندن قند خون اضافی در بدن به کنترل سطح قند خون کمک میکند. به بهبود حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد و در نهایت شر کرم معده را از سر شما کم میکند.
کد مطلب: 266105
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir