یوفا رفتار مدیران باشگاههای اروپایی بنیانگذار سوپرلیگ را «خیانتکارانه»خواند
مخالفت شدید یوفا با ایده جنجالی ۱۲ باشگاه بزرگ اروپایی
30 فروردين 1400 ساعت 16:42
گروه ورزشی: ایده جنجالی تشکیل سوپرلیگ اروپا سر و صدای بسیاری در میان اهالی فوتبال در قاره سبز به راه انداخته است.
شب گذشته ۱۲ باشگاه رئال مادرید، بارسلونا، اتلتیکومادرید، منچستریونایتد، لیورپول، منچسترسیتی، آرسنال، چلسی، تاتنهام، میلان، یوونتوس و اینتر عضویت خود را در سوپرلیگ اعلام کردند. بعد از این تصمیم اتحادیه فوتبال اروپا، یوفا اعلام کرد تیمهایی که وارد سوپر لیگ اروپا شوند از تمامی رقابتهای داخلی، اروپایی و بین المللی خارج خواهند شد و بازیکنان آنها حق حضور در تیمهای ملی را ندارند. ساعتی قبل نیز مورینیو، سرمربی تاتنهام از سمت خود اخراج شد. اخبار غیر رسمی حکایت از آن دارد که دلیل اخراج مورینیو مخالفت شدید با سوپرلیگ اروپا بوده است. همچنین اخبار غیررسمی از مخالفت یورگن کلوپ، سرمربی لیورپول و زیدان، سرمربی رئال مادرید با سوپرلیگ دارند و احتمال برکناری و یا استعفای آنها وجود دارد. رسانه TTS خبر داده مسی کاپیتان بارسلونا در صورت رسمی شدن حضور تیم بارسلونا در سوپرلیگ در ساعات آینده خبر انتقال خود را به تیمی غیر از تیمهایی که در سوپرلیگ اروپا شرکت میکند اعلام میکند. TTS همچنین اعلام کرده تا ساعاتی دیگر حذف رئال مادرید، باسلونا و اتلتیکو مادرید از رقابتهای لالیگا به طور رسمی اعلام خواهد شد. در صورت حذف این تیمها از لالیگا و بازگشت احتمالی آنها به رقابت های لیگ اسپانیا باید بازیهای خود را از دسته پنجم شروع کنند. همچنین گمانهزنیهای رسانهای وجود دارد که مسئولان سریآ ایتالیا با اکثریت آرا تصمیم گرفتتند که میلان، یوونتوس و اینتر به دلیل حضور در سوپرلیگ اروپا از لیگ این کشور کنار گذاشته شوند.
به گزارش یورونیوز، یوفا طی بیاینهای شدیدالحن به تمام تیمهایی که قصد دارند در این مسابقات جدید حضور یابند هشدار داد، مشارکت در چنین رقابتی به معنای محرومیت از تمام تورنمنتهای اروپایی و حتی ملی خواهد بود. اتحادیه فوتبال اروپا، یوفا، روز یکشنبه ۱۸ آوریل در بیانیه خود نوشت: «ما به همراه اتحادیه فوتبال انگلستان، لیگ برتر، فدراسیون فوتبال ایتالیا، سازمان لیگ سری آ، فدراسیون فوتبال اسپانیا و لالیگا متوجه شدهایم که چند تیم انگلیسی، ایتالیایی و اسپانیایی قصد دارند برگزاری مسابقاتی تحت عنوان «سوپرلیگ اروپا» را به صورت رسمی اعلام کنند. باید به صورت شفاف اعلام کنیم که اگر این اتفاق بیفتد، ما به همراه لیگ برتر، لالیگا، سری آ و حتی فیفا متحد میمانیم و تمام تلاش خود را برای متوقف ساختن این پروژه به کار میبندیم.» به گزارش اسکای اسپورت برخی از اعضای هیات مدیره باشگاه های انگلیسی بنیانگذار سوپرلیگ اروپا با تشکیل چنین لیگی مخالف هستند اما نتوانسته اند دربرابر اراده مدیران پرنفوذی چون فلورنتینو پرزو انیلی از ریال مادرید و یوونتوس مقاومت کنند
واکنشها
گروه های هوادران ۶ باشگاه بزرگ انگلیس، در نامه های جداگانه اقدام به برگزاری سوپرلیگ را «خیانت به روح فوتبال» خواندند. دوازده باشگاه بنیانگذار سوپرلیگ اروپا دوشنبه یکی پس از دیگری هیات مدیره اتحادیه باشگاه های اروپایی را ترک کردند. آرسنال و تاتنهام و چلسی و میلان درزمره پیش قراولان هستند. رودی فولر، ستاره تیم های ملی آلمان و مدیر باشگاه بایرلورکوزن راه اندازی سوپر لیگ اروپا را «جنایت علیه فوتبال» خواند. بانک امریکایی جی پی مورگان اعلام کرد که پروژه سوپرلیگ اروپا را تا سقف ۶ میلیارد یورو تحت حمایت مالی قرار می دهد. یوفا، فدراسیون فوتبال اروپا اعلام کرد که تمام ستارگانی که در سوپر لیگ اروپایی بازی کنند، ازبازیهای ملی محروم خواهند شد.
همزمان باشگاه بنیانگذار سوپر لیگ اعلام کرده اند که فدراسیون بین المللی فوتبال، فیفا و یا یوفا حق چنین کاری را ندارند. بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا در واکنش به پروژه سوپرلیگ اروپایی دوشنبه اعلام کرد که دولت او نهایت تلاشش را خواهدکرد تا این لیگ راه اندازی نشود.
پروژه سوپرلیگ اروپا چیست؟
اشاره یوفا به طرحی است که در حال حاضر با حضور ۶ تیم از لیگ برتر انگلستان یعنی: آرسنال، چلسی، منچستر سیتی، منچستر یونایتد، تاتنهام و لیورپول، ۳ تیم از اسپانیا یعنی اتلتیکو مادرید، بارسلونا و رئال مادرید و همچنین سه تیم پرآوازه ایتالیایی یعنی میلان، اینتر و یوونتوس در حال پیگیری است. یکشنبه شب بیانیه رسمی راهاندازی رقابتهای سوپر لیگ همراه با لوگو و جزئياتی در خصوص ساختار این مسابقات منتشر شد. این مسابقات قرار است با حضور ۲۰ تیم برگزار شود که ۱۵ تیم آن در هر حالتی عضو ثابت آن خواهند بود. از این ۱۵ تیم فعلا ۱۲ باشگاه مشخص شده و ۳ تیم دیگر به زودی تعیین خواهند شد. ضمن اینکه ۵ تیم دیگر نیز سالانه وارد این رقابتها میشوند و در صورتی که نتوانند امتیازات لازم را کسب کنند در سال بعد در رقابتها حضور نخواهند داشت.
این ۱۲ باشگاه روز یکشنبه در بیانیهای از تصمیم خود برای رونمایی از چنین مسابقاتی خبر دادند. آنطور که این باشگاههای بزرگ اروپا میگویند این تورنمنت قرار است جایگزین لیگ قهرمانان اروپا و لیگ اروپا شود که روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته برگزار میشود. این باشگاهها میگویند چند تیم دیگر هم به این جمع اضافه میشوند و گفته میشود مسابقات به صورت لیگ از ماه اوت آغاز خواهد شد.
موضوع مهم در تشکیل و راهاندازی یک مجموعه جدید سودهای مالی خواهد بود که برای این باشگاهها به همراه خواهد داشت. بر اساس اعلام موسسان سوپر لیگ، ۱۵ باشگاه حاضر در این رقابتها در مجموع ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو دریافت خواهند کرد که این مبالغ برای اعمال اصلاحات و تغییرات در زیرساختها، استادیومها و همچنین کمک به گسترش بخشهای فوتبال پایه این باشگاههای بزرگ تخصیص داده خواهد شد. قرار است سه تیم دیگر هم از جمع تیمهای اروپایی به مسابقات سوپرلیگ اضافه شوند. هنوز اسامی این تیمها مشخص نشده اما در گمانهزنیها از باشگاههایی چون پورتو، آژاکس، لیون، آ اس رم، دورتموند و لایپزیک نام برده میشود.
همچنین گفته میشود پاریسنژرمن و بایرن مونیخ این پیشنهاد را نپذیرفتهاند. در عین حال برخی از رسانهها در گمانهزنیهای خود اشاره کردهاند که هنوز عدم حضور این دو باشگاه در جمع بزرگان فوتبال اروپا قطعی نیست و ممکن است دو غول فوتبال آلمان و فرانسه هم به این رقابتها اضافه شوند. باشگاههای بزرگ اروپایی پس از اعلام رسمی شکلگیری این مسابقات در بیانیههایی جداگانه اعلام کردند که به این تورنمنت جدید میپیوندند.
از هواداران تا کمیسون اروپا: همه مخالفان سوپرلیگ
بیشتر هواداران فوتبال در شبکههای اجتماعی و در پاسخ به بیانیه باشگاههای محبوب خود در خصوص پیوستن به این مسابقات جدید با کامنتهای متعدد نارضایتی خود را از این تصمیم جدید ابراز کردهاند. یوفا در بخش دیگری از بیانیه خود میگوید باشگاههایی که در این رقابتها شرکت کنند از حضور در هرگونه رقابتهای داخی، اروپایی و حتی جهانی محروم خواهند شد. این اتحادیه همچنین میگوید ممکن است بازیکنهایی که در این رقابتها شرکت کننده اجازه حضور در مسابقات ملی برای کشورهای خود را نیز نداشته باشند. این تصمیم البته از سوی بسیاری از هواداران باشگاههای حاضر در سوپرلیگ نیز با مخالفت رو به رو شده است. انجمن هواداران لیورپول با اشاره به اینکه از این تصمیم وحشتزده شده میگویند کاملا با این ایده مخالفند.
طرفداران چلسی در بیانیهای این تصمیم را «خیانت نهایی» خواندهاند. طرفداران آرسنال سوپرلیگ را «توطئهای برای کسب درآمد بیشتر در شرایط بحران» خواندهاند و آنرا تصمیمی شرمآور دانستهاند. طرفداران تاتنهام از اعضای هیئت مدیره این باشگاه خواستهاند هرچه سریعتر انصراف خود را از پیوستن به این مجموعه اعلام کنند. طرفداران این تیم لندنی پیوستن میگویند شدیدا از این تصمیم خشمگین شدهاند. این پروژه اما پیش از راهاندازی با مخالفتهای بسیار جدی مسئولان فوتبال در قاره اروپا و همچنین سیاستمداران مواجه شده است.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا با بیان اینکه راهاندازی سوپرلیگ برای فوتبال بسیار آسیبزننده خواهد بود افزود: «ما از اقدامات مقامهای فوتبال حمایت میکنیم. این ایده به قلب بازیهای داخلی حمله میکند و طرفداران فوتبال در سراسر کشور را نگران خواهد کرد. باشگاههایی که این ایده را در سر دارند باید ابتدا به هواداران خود و جامعه فوتبال پاسخگو باشند.» امانوئل ماکرون، نخست وزیر فرانسه دیگر رهبر اروپایی بود که از این ایده انتقاد کرد. رئيس جمهوری فرانسه در واکنش به راهاندازی سوپرلیگ اروپا اعلام کرد که پاریس از هیئت حاکم بر قوتبال اروپا یعنی یوفا حمایت میکند. ماکرون در بیانیهای که در این خصوص منتشر کرده میگوید: «رئيس جمهوری از موضع باشگاههای فرانسوی که از شرکت در پروژه سوپرلیگ اروپا امتناع کردهاند استقبال میکند.» ماکرون همچنین در ادامه این ایده را تهدیدکننده اصل همبستگی و شایستگیهای ورزشی دانست و افزود: «دولت فرانسه از تمام اقدامات یوفا، فدراسیون فوتبال فرانسه، لیگ فوتبال فرانسه و فیفا در جهت محافظت از یکپارچگی مسابقات فدرال، ملی و اروپایی حمایت میکند.»
اتحادیه اروپا هم در واکنش به ایم موضوع، تصمیم شکلگیری سوپرلیگ را مغایر با تنوع و فراگیری در اروپا دانست. روز دوشنبه مارگاریتس شیناس یکی از معاونان رئيس کمیسیون اروپا با بیان این مطلب تاکید کرد: «ما باید از یک مدل ورزشی اروپایی مبتنی بر ارزشها، تنوع و فراگیری دفاع کنیم. موضوع رزرو کردن برای چند باشگاه ثروتمند و قدرتمند که میخواهند روابط خود را با دیگران قطع کنند، قابل پذیرش نیست.» احتمالا کسانی که از ایده راهاندازی مسابقات سوپرلیگ اروپا طرفداری کردهاند با عواقب چنین تصمیم هم آشنا بودهاند اما به نظر میرسد سطح مخالفاتها از سوی یوفا و همچنین اتحادیههای فوتبال در کشورهای مختلف اروپایی بسیار گستردهتر از آن چیزی است که پیش بینی میشده است. هنوز مشخص نیست که سرنوشت این رقابتهای تازه تاسیس چه خواهد شد اما برخی از ناظران بر این باورند احتمالا یوفا برای متقاعد کردن این باشگاههای بزرگ اروپایی به تعاملی دوسویه با آنها دست خواهد زد و تلاش خواهد کرد با اعطای امتیازاتی بیشتر آنها را به دست کشیدن از ایده تشکیل سوپرلیگ اروپایی ترغیب کند.
کد مطلب: 267170