به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۱:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۱۳ ساعت ۱۶:۰۱
کد مطلب : ۲۶۸۱۸
توسط دیده‌بان حقوق بشر

درخواست توقف تخریب منازل فلسطینیان

گروه بين​الملل: دیده‌بان حقوق بشر از وزیر دفاع اسرائيل خواست تا هر چه فوری طرح بیرون راندن اجباری خانواده فلسطینی از خانه‌هایشان در نزدیکی یک شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری را لغو کند.
درخواست توقف تخریب منازل فلسطینیان
قرار است به زودی 23 فلسطینی از خانه‌هایشان در نزدیکی یک شهرک کرانه باختری بیرون رانده شوند. دیده‌بان حقوق بشر در آستانه انجام این طرح هشدار داد تاکنون هیچ مقام و یا نهاد قضایی بی‌خانمان کردن این فلسطینیان را تایید نکرده‌اند و اسراييل مدعی شده است که برای حفظ جان ساکنان این خانه‌ها و دلایل نظامی قصد تخریب این منازل را دارد. از این رو دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: بیرون راندن اجباری این فلسطینیان از خانه‌هایشان نه تنها یک اقدام نژادپرستانه است، بلکه نقض قوانین بین‌المللی و الزامات اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر است و جزو جرایم جنگی محسوب می‌شود. دیوان عالی رژیم صهیونیستی در سوم دسامبر 2013 با دادخواست جلوگیری از اخراج فلسطینیان از منازلشان به این بهانه مخالفت کرد که آن‌ها پس از سال 1999 که اسرائیل منطقه مذکور را یک منطقه نظامی اعلام کرد، ساکنان دائمی این منازل نیستند و از این رو ارتش می‌تواند آن‌ها را در سوم ژانویه 2014 از خانه‌هایشان بیرون کند.

این در حالی است که براساس حقوق بین‌الملل اسرائیل به عنوان یک نیروی اشغالگر نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد و در ازاء موظف است به حقوق فلسطینیان احترام بگذارد و از جان آن‌ها محافظت کند. ساکنان اما می‌گویند که سال‌هاست در این خانه‌ها زندگی کرده و ارتش بارها خواسته است به بهانه تمرینات نظامی آن‌ها را از این خانه‌ها بیرون کند.

سارا لی ویتسون، سرپرست بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده‌بان حقوق بشر گفت: ارتش اسرائیل سال 2014 را با اخراج فلسطینیان بیشتری از خانه‌هایشان و بی‌خانمان کردن آن‌ها آغاز کرده است. از این رو وزیر دفاع اسرائیل موظف است این طرح را متوقف و به تخریب غیرقانونی منازل فسطینیان پایان دهد. مقامات رژیم صهیونیستی در سال 2013 بیش از هزار و 100 فلسطینی را در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس بی‌خانمان کردند؛ در حالی که هیچ دلیل قانونی و موجهی برای این کارشان وجود ندارد. در واقع قوانین نژادپرستانه اسرائیل به فلسطینیان اجازه نمی‌دهد برای اسکان و ساخت منزل مجوز قانونی بگیرند. براساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، هم اکنون 23 فلسطینی شامل 15 کودک در آستانه آوارگی قرار دارند چون در منطقه‌ای زندگی می‌کنند که تحت اختیار ارتش رژیم صهیونیستی است.

ساکنان این منازل پیش از این با طرح دادخواستی در دیوان عالی رژیم صهیونیستی توقف طرح تخریب منازلشان را خواستار شده و شکایت کرده بودند که اسرائیل حقوق آن‌ها را همان طور که در کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو آمده نقض کرده است. براساس این کنوانسیون‌ها یک قدرت اشغالگر موظف است استانداردهای یک زندگی مطلوب و شغل را برای ساکنان منطقه اشغال شده فراهم، از اموال آن‌ها محافظت و از هرگونه تخریب و آسیب به اموال شخصی‌شان جلوگیری کند.

براساس این گزارش، خانه‌های این 23 فلسطینی در منطقه‌ای واقع شده که رژیم صهیونیستی آن را «محدوده C» می‌نامد و تقریبا 60 درصد از کرانه باختری را شامل می‌شود. شرایط حاکم در منطقه کاملا برای فلسطینیان تبعیض‌آمیز است و آن‌ها تنها می‌توانند در یک درصد از زمین‌های منطقه خانه بسازند. گزارشات گروه مدافع حقوق بشر «بت سلیم» نشان می‌دهد ارتش اسرائیل 63 درصد از این منطقه را در اختیار دارد و آن را به شهرک‌سازی‌ها اختصاص داده است.

خانم ویتسون همچنین اظهار کرد: اختصاص دادن سرزمین‌های فلسطینیان به مناطق نظامی و استفاده از این بهانه به عنوان دلیلی برای اخراج آن‌ها از خانه‌هایشان تنها یکی از سیاست‌های غیرقانونی اسرائیل است که موجب شده تنها در طول یک سال بیش از هزار و 100 تن بی‌خانمان شوند. وزیر امور خارجه آمریکا در دوم ژانویه به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده تا با مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو، نخست وزیر آن دیدار کند، از زمان به قدرت رسیدن نتانیاهو از سال 2009 تاکنون این رژیم بیش از چهار هزار و 100 فلسطینی را از خانه بیرون کرده و موجب آوارگی آن‌ها شده است.

پیش از این سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری بارها هشدار داده‌اند که تخریب منازل فلسطینیان غیرقانونی بوده و نقض حقوق آن‌هاست. براساس آمارهای سازمان ملل تخریب منازل فلسطینیان تنها به این بهانه که آن‌ها مجوز ساخت و ساز ندارند در سال 2013 در مقایسه با 2012 حدود 25 درصد افزایش داشته است. سارا لی ویتسون در ادامه از جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا خواست تا در سفرش به سرزمین‌های اشغالی از مقامات اسرائیل بخواهد که به تخریب منازل فلسطینی‌ها و اخراج آن‌ها از سرزمینشان پایان دهند.

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که از این منطقه برای اهداف نظامی و آموزش نیرو استفاده می‌کند و تاکنون فلسطینی‌های زیادی را از خانه‌هایشان در محدوده مذکور بیرون رانده است. کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو از اسرائیل به عنوان یک نیروی اشغالگر می‌خواهد که فلسطینیان ساکن کرانه باختری را چه به صورت فردی چه به صورت گروهی از جایی به جای دیگر به اجبار منتقل نکند و این الزام میان یک ساکن دائمی و یا موقت یک خانه تفاوتی ندارد و اسرائیل موظف است و باید از تمام ساکنان منطقه اشغال شده فلسطین محافظت کند.

اما ارتش اسرائیل تاکنون به گونه‌ای عمل کرده و مناطق زیادی از کرانه باختری را به اهداف نظامی اختصاص داده و با این بهانه فلسطینیان را از خانه‌هایشان اخراج کرده و حتی بر منابع طبیعی منطقه تسلط یافته است. خاتم ویتسون در پایان یادآور شد: محدوده‌های نظامی، تسلط بر منابع طبیعی و افزایش شهرک‌سازی‌ها همگی به این نتیجه منتهی شده‌اند که فلسطینیان زیادی به دست مقامات اسرائیلی از سرزمینشان بیرون رانده شده‌اند و این حقیقت که اسرائیل می‌خواهد سال نو را با تخریب چند خانه دیگر آغاز کند اتفاقی تکان دهنده است.
مرجع : ايسنا