دریافت لینک صفحه با کد QR
نکاتی مهم مربوط به تغذیه در کودکان بیش فعال
7 ارديبهشت 1400 ساعت 13:08
گروه جامعه: یک روانشناس کودک گفت: رعایت یک رژیم غذایی مناسب، سبب کاهش علائم اختلال بیش فعالی در کودکان خواهد شد.نازنین دسترنج، مشاور و روانشناس کودک در خصوص تغذیه کودکان بیش فعال اظهار کرد: بیش فعالی یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است که علاوه بر کودکان در تعدادی از بزرگسالان نیز دیده میشود. بروز این اختلال به شدت رفتار و سبک زندگی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.او افزود: آگاهی از اختلال بیش فعالی، به کاربستن راه حلهای مناسب و رعایت رژیم غذایی میتواند در تعدیل کردن علائم این اختلال، کنترل و حتی کاهش این بیماری کمک کننده باشد؛ بنابراین والدین باید نسبت به علائم این اختلال آگاهی داشته باشند.
دسترنج بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که به تمام کودکانی که از لحاظ فیزیکی پرجنب و جوش هستند نمیتوان برچسب بیش فعالی زد بلکه برای تشخیص این اختلال در کنار در نظر گرفتن علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. زیرا در برخی از موارد بیش فعالی به منزله داشتن یک فعالیت فیزیکی زیاد نیست و حتی ممکن است کودک آرام باشد و دچار اختلال کم توجهی باشد.
این مشاور و روان شناس کودک گفت: اختلال بیش فعالی شامل سه نوع کم توجهی و بی توجهی، اختلال تکانشی (بیش فعالی) و درنهایت ترکیبی از این دو نوع خواهد بود.او بیان کرد: اصلاح رژیم غذایی یکی از راههای درمان این اختلال در کنار دارودرمانی و رفتار درمانی خواهد بود که تا امروز تحقیقات بسیار زیادی در این زمینه انجام شده است.
دسترنج تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده علت اصلی بیش فعالی در کودکان اختلال در عملکرد انتقال دهندههای عصبی مانند دوپامین است که در صورت داشتن یک رژیم غذایی مناسب میتوان با دخالت در کارکرد این انتقال دهندهها عملکرد مغز را تقویت کرد.او گفت: مصرف مواد غذایی مانند ماهی، گردو، کنجد و انواع مغزها که حاوی امگا ۳ و ۶ هستند نقش بسیار مهی در عملکرد سیستمهای عصبی دارند و میتوانند باعث کاهش بی توجهی و افزایش تمرکز در کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی شوند. مصرف غذاها و مواد خوراکی پروتئین دار از قبیل گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ برای کاهش علائم بیماری به این دسته از کودکان توصیه میشود. زیرا پروتئینها با تجزیه شدن به اسیدهای آمینه میتوانند به مغز در بهبود سیستم عملکرد عصبی مغز کمک کنند.
این روانشناس کودک بیان کرد: قرار دادن میوه و سبزیجات در برنامه غذایی کودکان بیش فعال به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان هستند از بروز آسیبی رادیکالهای آزاد در مغز پیشگیری میکنند و سبب کنترل و بهبود این اختلال خواهد شد.این مشاور و روان شناس کودک گفت: بهبود عملکرد انتقال دهندههای شیمیایی مغز و ایجاد تعادل در کارکرد مغز یکی از راههای کنترل این بیش فعالی خواهد بود که با مصرف انواع مغزها، ماهی، کلم بروکلی، آواکادو و موز که حاوی مقدار زیادی ویتامین B هستند، میتوان این اختلال را کنترل کرد.
دسترنج بیان کرد: طبق تحقیقات، ثابت شده است که کمبود منیزیم و روی هم از عوامل تشدید کننده این اختلال خواهد بود. بنابراین مصرف کنجد، بادام زمینی، جوانه گندم و لبنیات سبب کنترل این بیش فعالی میشود.
او تصریح کرد: افزودنی ها، مواد نگه دارنده، نیترات ها، سوسیس، کالباس، شیرین کندههای مصنوعی، انواع شکلات، شیرینی و کافئین به تشدید این اختلال کمک میکنند.این روان شناس کودک بیان کرد: به والدینی که کودکشان دچار اختلال بیش فعالی شده است، توصیه میشود به هیچ وجه برای فرزندشان خود درمانی نکنند بلکه از یک روان شناس در این زمینه کمک بگیرند تا روند درمان کودکشان سریعتر انجام شود.
کد مطلب: 268688
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir