به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۱۴ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : ۲۶۸۸۸
رئيس‌کل دادگستری بوشهر تاكيد كرد؛

بیکاری اولين و مهمترين علت طلاق در کشور

گروه جامعه:​ طلاق، يكي از مشكلات جوامع امروز است و تلاش براي حفظ استحكام خانواده‌ به يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي كارشناسان و مسئولان تبديل شده است. دلايل بسياري براي افزايش آمار طلاق بيان مي‌شود اما به گفته رئيس‌كل‌دادگستري بوشهر، معضلات اجتماعی عامل افزايش طلاق طي سال‌هاي اخير بوده است.
بیکاری اولين و مهمترين علت طلاق در کشور
هرچند دلايل جدايي و بروز مشكلات خانوادگي فقط در مباحث اقتصادي خلاصه نمي‌شود، اما مشكلاتي از جمله فقر و بيكاري همچنان درصدر دلايل طلاق قرار دارند. ورودي پرونده‌هاي طلاق رو به افزايش است و هر پرونده خارج از ايجاد ترافيك دررسيدگي‌هاي قضايي بار مالي گسترده‌اي را نيز به دستگاه عدليه وارد مي‌كند، اما نكته تاسف برانگيز اين است كه بعد از طرح دعوا از سوي هريك از طرفين دعوا در دادگستري خصومت ميان خانواده‌ها و زوجين شديدتر شده و رسيدن به صلح و سازش در اين پرونده‌ها مشكل مي‌شود.

ضرورت به‌كارگيري راهكارهايي براي استحكام خانواده
با نگاهي به آخرين آمار ازدواج و طلاق تا پايان آذرماه سال جاري متوجه مي‌شويم كه آمار طلاق در سطح كشور همچنان رو به رشد است به همين دليل به‌كارگيري راهكارهاي مناسب و به موقع مي‌تواند تاثير بسزايي در كاهش ورودي پرونده‌ها و استحكام بنيان‌هاي خانواده داشته باشد.

سرعت افزایش طلاق‌ها در مقایسه با ازدواج 1/5 برابر است
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور، معتقد است كه در پنج سال اخیر، از ۱۲.۵ طلاق در مقابل هر ۱۰۰ ازدواج در سال ۱۳۸۷ به ۱۸.۱ طلاق در مقابل هر ۱۰۰ ازدواج در سال ۱۳۹۱ افزایش را شاهد بوده‌ایم و به عبارت دیگر سرعت افزایش طلاق‌ها در مقایسه با ازدواج تقریباً ۱.۵ برابر شده است. علی‌اکبر محزون مي‌گويد: میانگین سن ازدواج در مناطق شهری از مناطق روستایی بیشتر است به طوری که در سالی که گذشت میانگین سن آقایان در ازدواج‌های ثبت شده در کشور 27.4 سال بوده که این شاخص برای مردان ساکن در نقاط شهری 27.7 سال و در نقاط روستایی 26.2 سال بوده است. مدیرکل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال با تشریح جزئیات آمار ازدواج و طلاق در 6 ماهه نخست سال جاری، گفت: آمار ازدواج نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۹ درصد کاهش و آمار طلاق نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳.۳ درصد افزایش یافته است.

بیکاری، منشا 19 درصد ازطلاق‌هاست
حیدر بحرانی، رئيس‌کل‌دادگستری استان بوشهر نيز در واکاوی معضل اجتماعی طلاق، گفت: بیکاری یکی از معضلات جامعه است که بالاترین علت طلاق در کشور را به خود اختصاص داده است.وی به دلایل افزایش طلاق اشاره کرد و افزود: طلاق به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن جمله می‌توان به عامل بیکاری و عدم مسئولیت‌پذیری زوج به عنوان یکی ازدلایل مهم و اساسی اشاره کرد. رئيس‌کل‌دادگستری استان بوشهر تصریح کرد: زوج در صورت بیکاری نمی‌تواند در قبال حقوق و تکالیف خانواده پاسخگو باشد که همین امر موجب اختلاف بین آنها شده و جدايي و طلاق تنها راه رسیدن به آرامش مي‌شود. وی‌تاکید کرد: منشا 19 درصد از آمار طلاق در بیکاری است که با برطرف شدن این عامل در جامعه می‌توان به آینده بسیاری از جوانان متاهل امیدوار بود و اشتغال عاملي است كه جوانان از پرداختن به مسائل حاشیه‌ای خود دور مي‌شوند.

تنفر و عدم علاقه بین زوجین از دیگر عوامل جدايي
این قاضی دادگستری با اشاره به سایر عوامل طلاق ادامه داد: تنفر و عدم علاقه بین زوجین از دیگر عواملی است که باعث طلاق مي‌شود. زوجین به علت نداشتن علاقه به یکدیگر نمی‌توانند از ناملایمت‌های زندگی به سادگی عبور کنند و همین مشکل سبب می‌شود به سمت طلاق گرایش یابند.

دخالت اطرافیان و خویشاوندان
وی در ادامه تاكيد كرد: اعتیاد، دخالت اطرافیان زوجین، خیانت، سوءنیت، ضرب‌و‌شتم از دیگر دلایلی هستند که سبب طلاق مي‌شوند. دخالت نا‌بجای اطرافیان و خویشاوندان زوجین در زندگی زناشویی موجب تحریکات طرفین مي‌شود که خود زمینه ساز بروز اختلاف و در نهایت طلاق و جدایی است. بحرانی با اشاره به ميزان عوامل تاثیرگذار در طلاق اظهار داشت: بیکاری در حدود 19 درصد، اعتیاد 15 درصد، تنفر و عدم علاقه 15 درصد، دخالت اطرافیان 17 درصد، خیانت از سمت زوجین 12 درصد، سوءنیت 7 درصد و ضرب و شتم 5 درصد آمار طلاق در استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.

جوان‌ترها بيشتر طلاق مي‌گيرند
وی در ادامه به پایین بودن سن آمار طلاق اشاره کرد و افزود: اغلب جوانان بین 20 الی 27 سال به سمت طلاق گرایش دارند و در حدود 22 درصد از ازدواج‌ها با عمر 1 الی 2 سال منجر به طلاق می‌شوند.

آگاه سازی مردم براي پيشگيري از طلاق
رئيس‌کل‌دادگستری استان بوشهر راهکارهای کاهش آمار طلاق را این طور بیان کرد: آگاه سازی سطوح مردم با رویکرد علمی، دینی و فرهنگی و ایجاد یک زندگی سالم که این آگاه سازی در بحث بازدارندگی و پیشگیری طلاق بسیار موثر است، آموزش و شناخت همسرگزینی، آموزش مهارت زندگی و مداخله روانی و اجتماعی از جمله عواملی هستندکه طلاق را در جامعه کاهش می‌دهند.

رفع اختلافات با كمك ریش سفید و نهادهای داوری
وی در ادامه گفت: رفع مشاجرات زوجین توسط افراد متخصص، كمك ریش سفیدها یا نهادهای داوری که در امر سازش فعالیت می‌کنند، یا سازمان‌ها و ادارات مرتبط فرهنگی و ارائه خدمات خاص به خانواده‌ها براي کاهش تنش از جمله عواملی هستند كه می‌توانند طلاق را در جامعه کاهش دهند. رئيس شعبه اول تجدید نظر استان بوشهر به حل اختلافات خانوادگی در خارج از دادگاه اشاره كرد و افزود: خانواده‌ها تلاش کنند که این اختلافات در خارج از دادگاه حل و فصل شود، زیرا هرگاه این مشاجرات به دادگاه کشیده شود مطرح کردن آن در دادگاه موجب نوعی خصومت و ناراحتی ميان زوجین می‌شود که اثرات نامطلوبی در خانواده به دنبال دارد. حیدر بحرانی رئيس‌کل‌دادگستری استان بوشهر در پایان خاطر نشان کرد: خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به واحد‌هاي مشاوره در بهزیستی و دادگستری مهارت‌های خود را برای بهتر زندگی کردن افزايش دهند، تا شاهد كاهش طلاق در جامعه باشيم.
مرجع : روزنامه قانون