به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۱۴ ساعت ۱۳:۵۶
کد مطلب : ۲۷۰۰۵۳

ماهی‌های «سیمره» گروهی در آب می‌میرند

ماهی‌های «سیمره» گروهی در آب می‌میرند
گروه جامعه: طی روزهای گذشته مشکلی زیست محیطی با عنوان مرگ تلخ ماهی‌ها در سیمره، در محدوده عرب رودبار -لومار در شهرستان سیروان اتفاق افتاد تراژدی غم انگیز که نتیجه‌اش مرگ ماهی‌ها است.بزرگترین مشکل زیست محیطی که طبق گفته شاهدان از روزهای قبل آغاز شده، صدها ماهی در محدوده عرب رودبار- لومار در شهرستان سیروان تلف شدند و هم اکنون در کنار دریاچه تصویری بسیار تاسف بار به وجود آمده است؛ مرگی خاموش به خاطر کاهش آب و آبی که باید مدیریت، پیش بینی و کنترل می‌شد اما نشده است.

حال باید گفت مرگ ماهی‌ها اندوه سختی بر پیکره بی‌روح سیمره است و امروز دیگر از بازی ماهی‌ها در آب خبری نیست، تنظیم و کنترل سیلاب‌ها و رسیدگی به وضعیت سیلاب‌ها و دریاچه‌ها می‌تواند باعث جلوگیری از این اتفاق شود.از نقاط تاسف بارتر این فاجعه علاوه بر مرگ ماهی‌ها، عدم اطلاع مسوولان از این فاجعه یا پیگیری آنها نسبت به رفع مشکل بوده؛ ما باید سال به سال شاهد مرگ هزاران ماهی در سد بزرگ سیمره باشیم.

بررسی علت مرگ ماهی‌ها
غلامرضا ابدالی مدیر کل محیط زیست ایلام نیز گفت: پیرو درج خبری مبنی بر تلف شدن ماهیان در رودخانه سیمره در چند روز گذشته پیگیری‌های متعدد و بررسی‌های میدانی متعددی در حاشیه رودخانه سیمره از ابتدای تنگه سازبن تا انتهای رودخانه در قسمت چم‌شیر انجام شد.وی افزود: در این بررسی‌ها مشخص شد تعداد محدودی(۲۰) قطعه ماهی تلف شده که به منظور فهمیدن علت آن اقدام به نمونه برداری کرده‌ایم.مدیرکل محیط زیست ایلام تصریح کرد: نمونه ماهی‌های تلف شده به علاوه نمونه آب رودخانه در همان مسیر جمع آوری و جهت آزمایش به مرکز استان انتقال داده شده است.

منتظر نظر کارشناسی علت مرگ ماهی‌ها هستیم
جواد رحیمی‌مقدم فرماندار سیروان نیز بیان کرد: از ۳ نقطه ورگچ، چشمه‌شیر و چشمه جنگل نمونه آب تحویل آزمایشگاه دادیم و به محض اعلام نتیجه توسط دامپزشکی و کارشناسان نتایج نهایی را اعلام می‌کنیم.وی ادامه داد: احتمالا مرگ ماهی‌ها به خاطر وجود قایق‌هایی است که در مسیر رودخانه بوده و به خاطر استفاده از موتور برق در شب یک سری از ماهی‌ها حمل نشده و تلف می‌شوند.

بررسی مرگ ماهی‌ها در رودخانه در حوزه کاری شیلات نیست
رضا سلیمانی مدیر شیلات جهاد کشاورزی ایلام نیز بیان کرد: علی‌رغم اینکه رودخانه‌ها و منابع آبی طبیعی در حوزه کاری شیلات نبوده ولی به لحاظ حفاظت از این منابع خدادادی و نیز حفظ گونه‌های بومی رودخانه‌ها مدیریت شیلات نهایت همکاری در استفاده کارشناسی و نمونه برداری و تجهیزات آزمایشگاهی با محیط زیست استان را اعلام کرده است.وی افزود: هرچه سریع‌تر علت بروز حادثه مشخص و راهکارهای لازم به منظور جلوگیری از این گونه حوادث را فراهم کنند.

تلف شدن ماهی‌ در تمام رودخانه‌های کشور طبیعی است
علی‌طاهر سارایی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست نیز گفت: تعداد بسیار محدودی ماهی به دلیل نامعلوم تلف شدند این امر در تمام رودخانه‌های کشور امری طبیعی است.وی بیان کرد: این امر یا بر اثر تخلیه مواد سمی، یا انفجار و... صورت می‌گیرد؛ به هر حال از آب و ماهی‌ها نمونه برداری شده هنوز نتایج مشخص نیست؛ نکته مهم اینکه تلف شدن چند ماهی فاجعه زیست محیطی نیست.

کم آبی علت مرگ ماهی‌ها بوده است
احمدی یکی از شهروندان سیروانی و فعال محیط زیست گفت: واقعیت علت اصلی مرگ ماهی‌ها کم آبی بوده فرقی نمی‌کند ۳۰ قطعه ماهی باشد یا ۱۰۰ قطعه ماهی این یک فاجعه زیست محیطی است.وی تصریح کرد: نظارت و پایش دقیق بر رودخانه‌ها و گشت‌های مستمر بایستی توسط اداره کل حفاظت محیط زیست صورت گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها