استفاده از ماسک یکبار مصرف؛حداکثر ۸ ساعت
22 ارديبهشت 1400 ساعت 9:40
گروه جامعه: فوق تخصص ریه و متخصص داخلی گفت: ماسک یکبار مصرف در صورت خیس شدن کاربرد محافظتی خود را از دست داده و باید تعویض شود، بنابراین ضدعفونی کردن ماسک با الکل به دلیل ایجاد رطوبت توصیه نمیشود.محمدرضا زاهدپور انارکی با اشاره به ورود ویروس هندی به کشور افزود: هر موتاسیون (جهش) در ویروس کرونا، قدرت تهاجم، سرعت انتقال و سرایت، عوارض بیماری و میزان مرگ و میر را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: دوره خاموش یا پنهان بیماری نیز در این ویروس در مقایسه با ویروس اصلی کوتاهتر و بروز علائم بالینی به سرعت اتفاق میافتد، اما بدون شک هر یک از ویروسها یک دوره خاموش را طی میکند.این فوق تخصص ریه با بیان اینکه در پیشگیری از این ویروس ماسک مهمترین عامل است، افزود: ماسک N۹۵ موثرترین ماسک برای جلوگیری از انتقال آلودگی ویروسی است.
استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتقال کرونا باید حداقل دولایه باشد
این متخصص داخلی اضافه کرد: استفاده از ماسک یک بار مصرف به منظور جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، باید حداقل دولایه باشد و در صورت استفاده از ماسک یک بار مصرف یک لایه باید از ۲ ماسک استفاده شود.
استفاده از ماسک یکبار مصرف؛ حداکثر ۸ ساعت
زاهدپور انارکی ادامه داد: استفاده از ماسک یکبار مصرف همچنین باید به صورت روزانه تعویض و حداکثر هشت ساعت استفاده شود.به گفته این فوق تخصص ریه، این ماسک به ویژه در مناطق آلوده از جمله مراکز درمانی و بیمارستانها باید به محض خروج فورا تعویض شده و مجددا استفاده نشود.ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
کد مطلب: 271536