گروه علمی: هندوانه میوهای پرآب (حدود ۹۰ درصد این میوه را آب تشکیل میدهد) و سرشار از ویتامینهای A، B ۶ و C و همچنین آنتیاکسیدانها و آمینواسیدها است.این میوه تابستانی همچنین فاقد چربی است و در هر پیمانه فقط ۴۰ کالری دارد. از دیگر خواص هندوانه میتوان به مقادیر بالای پتاسیم و لیکوپِن اشاره کرد. لیکوپِن یک ماده مغذی گیاهی است که به ویژه در میوهها و سبزیجات قرمز مانند هندوانه و گوجه یافت میشود.
این ماده مغذی علاوه بر حفظ سلامت قلب و استخوانها در پیشگیری از سرطان پروستات نیز مؤثر است. هرچه هندوانه رسیدهتر و قرمزتر باشد، لیکوپِن بیشتری خواهد داشت. به طور کلی هر دو پیمانه از این میوه حاوی حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیگرم لیکوپِن است.اما با همه این خواص، زیادهروی در خوردن هندوانه میتواند عارضهساز باشد. این زیادهروی درصورتیکه هر روز تکرار شود، میتواند به انباشتگی پتاسیم و لیکوپِن در بدن بینجامد. مصرف بیش از ۳۰ میلیگرم لیکوپِن در روز با علائمی از قبیل تهوع، اسهال، دیرهضمی و نفخ همراه خواهد بود.
کسانی نیز که پتاسیم خونشان بالا است، بهتر است بیشتر از یک پیمانه هندوانه در روز مصرف نکنند. (هر پیمانه هندوانه کمتر از ۱۴۰ میلیگرم پتاسیم دارد.) عوارض پتاسیم بالا در خون عبارتاند از: ضربان نامنظم قلب، سایر مشکلات قلبیعروقی و کاهش کنترل عضلانی. همچنین دیابتیها دقت داشته باشند قند هندوانه بهرغم اینکه از نوع طبیعی است باز هم نسبتا بالا است و باید با احتیاط مصرف شود.