به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۴:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۲۳ ساعت ۱۸:۲۸
کد مطلب : ۲۷۱۷۶۶
علمای اهل‌سنت هیچ نقشی ندارند

مولانا عبدالحمید: ایران متعلق به همۀ ایرانیان است

گروه سیاسی: امام جمعه اهل تسنن مردم زاهدان تصریح کرد که تنها خواسته جامعه اهل ‌سنت اجرای عدالت است و ایران متعلق به همۀ ایرانیان بوده و متعلق به یک گروه و مذهب و طیف نیست.
مولانا عبدالحمید: ایران متعلق به همۀ ایرانیان است
به گزارش  پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان ایران، امروز در نماز عید سعید فطر در رابطه با موضع و انتظارات اهل سنت از زمینه انتخابات و دوره پس از آن، گفت: تنها خواستۀ جامعه اهل‌سنت از نظام جمهوری اسلامی و مسئولین امر «اجرای عدالت» است. اگر مسئولین امر عدالت را در حق جامعه اهل‌ سنت اجرا کنند ما دیگر هیچ گلایه‌ای نداریم. خواسته‌های جامعه اهل‌سنت در دایرۀ شرع، عقل، عرف و قانون است و اهل‌سنت خواسته‌ای فراتر از این اصول ندارند.
وی با بیان این که "جامعه اهل‌سنت هم ایرانی است و همۀ ملت ایران در برابر قانون با هم مساوی هستند، اما قانون اساسی فقط در بحث انتخاب رئیس‌جمهور استثنا قایل شده است"، اظهار داشت: در مورد انتخاب وزیر، معاون رئیس‌جمهور و مشارکت در مراکز تصمیم‌گیری کشور در قانون اساسی هیچ استثنا و محدودیتی وجود ندارد، ولی اهل‌سنت به‌جز چند نفر در مجلس شورای اسلامی، در دیگر مراکز تصمیم‌گیری حضور ندارند. عبدالحمید تصریح کرد: تبعیض در حق اهل‌سنت باید برداشته شود، زیرا تبعیض در اسلام، قانون، عقل و عرف هیچ جایگاهی ندارد و مورد قبول نیست. عدم حضور اهل‌سنت در مراکز تصمیم‌گیری اقدامی سلیقه‌ای است که تحت تاثیر فشار تندروها انجام شده است، درحالی‌که نگاه افراطیون و تندروها به ضرر جمهوری اسلامی است و سبب تباهی مملکت می‌شود. ایران متعلق به همۀ ایرانیان است. ما این را قبول نداریم که ایران متعلق به یک گروه و مذهب و طیف باشد.
امام‌ جمعه زاهدان با بیان این که "امروز اگرچه نظام کشور، نظام جمهوری اسلامی است، اما برادران و علمای شیعۀ ما در رأس امور هستند و علمای اهل‌سنت هیچ نقشی ندارند"، تاکید کرد: اگر ما علمای اهل‌سنت در رأس امور می‌بودیم می‌دانستیم چگونه عمل کنیم. به خدا قسم اگر امور در دست ما می‌بود ما چنان به مشکلات و خواسته‌های برادران شیعۀ خود رسیدگی می‌کردیم که همه دعاگوی ما می‌شدند.
وی افزود: عملکرد علمای شیعه در مورد جامعه اهل‌سنت در تاریخ کشور ماندگار می‌شود و دنیا در این مورد قضاوت خواهد کرد. لذا سعی کنید تاریخ درخشانی از نظامی که علمای شیعه در رأس آن قرار دارند به یادگار بگذارید و به نحوی عمل کنید که جامعه اهل‌سنت دعاگوی شما باشد، به نحوی عمل نکنید که خاطرۀ تلخی در تاریخ به‌جا بماند. البته شیعیان عزیز برادران ما هستند و ما همواره از حقوق آنان دفاع می‌کنیم و با تفرقه و اختلاف مخالفیم. مولانا عبدالحمید خاطرنشان کرد: واقعا چه کسانی هستند که خودشان را بالاتر از قانون می‌دانند و مانع حضور اهل‌ سنت در مراکز تصمیم‌گیری و مدیریت‌های کلان می‌شوند؟ آیا این ممانعت‌کنندگان نهاد و ارگان هستند یا اشخاص؟! باید مشکل جامعه اهل‌سنت بررسی و حل شود. مسائل جامعه اهل‌سنت از مهمترین مسائل کشور است. امام‌جمعه زاهدان در ادامه خطاب به مسئولین امر گفت: شما می‌خواهید جامعه اهل‌سنت در عرصۀ انتخابات از برادران شیعه هم جلوتر باشند، اما ابتدا بایستی تبعیض‌هایی که در حق اهل‌ سنت وجود دارند را بردارید، رضایت اقشار مختلف ملت ایران را به دست بیاورید، تغییرات بیاورید و آزادی‌های مذهبی را برای جامعه اهل‌سنت در تمام نقاط کشور تأمین کنید، بعد اگر انتظار داشته باشید اهل‌ سنت جلوتر از برادران شیعه هم در انتخابات‌ها حضور داشته باشند ما این انتظار را برآورده می‌کنیم.
عبدالحمید گفت: اهل‌سنت با تلاش‌های خودشان تنور انتخابات را داغ کردند، اما عزیزان بعد از اینکه در انتخابات پیروز شدند به خواسته‌ها و وعده‌هایی که به جامعه اهل‌سنت داده بودند عمل نکردند و پیگیری‌هایی که صورت گرفت را به خوبی جواب ندادند؛ این عملکرد سبب تضعیف روحیۀ جامعه اهل‌ سنت شده است. وی بر لزوم وسعت نظر در بحث تایید صلاحیت‌ها برای حضور جناح‌ها و سلایق مختلف در عرصۀ انتخابات تاکید کرد و گفت: سعه‌صدر و دید وسیع به نفع کشور و نظام است. توصیۀ ما به مسئولان امر و دست‌اندرکاران به‌ویژه کسانی که در رأس امور هستند آن است که دید وسیع داشته باشند. رد صلاحیت چه در انتخابات شوراها و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری کار خوب و خوشایندی نیست و می‌تواند به ضرر کشور و اصل نظام تمام شود. هیچ ایرانیِ دوراندیشی این رد صلاحیت‌های گسترده را نمی‌پسندد. لذا انتخابات را جناحی نکنیم، بلکه دایرۀ انتخابات را وسیع قرار دهیم و بگذاریم افراد با نظرات و سلایق مختلف وارد عرصۀ انتخابات ریاست‌جمهوری بشوند.
عبدالحمید در ادامه سخنان‌شان به «ریزش‌های مردمی در اثر نارضایتی‌ها» در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما بعد از گذشت چهل‌ودو سال از عمر انقلاب، در سال‌های اخیر به دلیل گسترش نارضایتی‌ها در بین ملت ایران اعم از شیعه و سنی، شاهد ریزش بسیار زیاد مردمی بوده‌ایم. وی با بیان این که "مردم گرفتار فقر و تنگدستی و بیکاری و بحران اقتصادی هستند و پول و سرمایۀ مردم از ارزش و اعتبار افتاده است"، گفت: متاسفانه فساد اقتصادی و اختلاس هم در کشور زیاد است. گاهی اوقات شنیده می‌شود که رقم‌های کلان و نجومی از بیت‌المال کشور اختلاس شده است و مسئولین نتوانسته‌اند با مدیریت درست و صحیح جلوی این اختلاس‌ها را بگیرند.
- جامعه جهانی موضوع فلسطین و اسرائیل را به‌صورت عادلانه حل‌وفصل کند
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخشی دیگر از سخنان‌شان ضمن محکومیت شدید تجاوزات اخیر اسرائیل علیه ملت فلسطین، خاطرنشان کرد: ما با شدت تمام حملات اخیر اسرائیل علیه ملت فلسطین و قتل‌عام آنان در مسجدالاقصی را محکوم می‌کنیم و امیدواریم جامعه جهانی برای پایان‌یافتن این حملات ددمنشانه تلاش کند. وی تاکید کرد: جامعه جهانی باید موضوع فلسطین و اسرائیل را به‌صورت عادلانه حل‌وفصل کند، به‌طوری‌که مردم فلسطین به خواسته‌های برحق خودشان ازجمله تشکیل کشور مستقل و بازگشت به سرزمین‌شان برسند. یقیناً این امر تاثیر بزرگی در امنیت جهانی خواهد داشت و بهترین راه مبارزه علیه تروریسم است.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها