به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۵:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۲/۲۹ ساعت ۱۰:۴۵
کد مطلب : ۲۷۲۹۳۸

میراث ناملموس رفسنجان آسیب دیده است

میراث ناملموس رفسنجان آسیب دیده است
گروه فرهنگی: فرماندار رفسنجان با بیان اینکه پیشینه یک ملت در میراث ملموس و ناملموس دیده می شود، تاکید کرد: در زمینه آثار ناملموس مانند مراسم، آئین های مذهبی که از گذشتگان به ما ارث رسیده، در رفسنجان این میراث به واسطه فاصله ای که ما از این آئین ها گرفته ایم آسیب دیده است."مجید فصیحی‌هرندی" در مراسم روز ملی موزه و میراث فرهنگی در رفسنجان که در محل خانه حاج آقا علی رفسنجان برگزار شد، اظهار کرد: امروزه شاهد تبلور پیشینه تاریحی شهرستان در مکانی که قرار داریم می باشیم و امیدواریم آنچه که داریم را پاس داشته و در نگهداری آن کوشا باشیم و در توسعه و معرفی به دیگران از فعالیتی کوتاهی نکنیم.
 
وی افزود: خانه حاج‌آقاعلی یکی از شاخص‌ترین بناها و میراث فرهنگی کشور است و پیشینه یک ملت را در میراث ملموس و ناملموس آن می‌توان دید.فرماندار رفسنجان با بیان اینکه پیشنیه یک ملت در میراث ملموس و ناملوس هویدا است، تصریح کرد: آثار ملموس آثاری مانند خانه حاج آقا علی و دهها مکان تاریخی دیگر در شهرستان رفسنجان است و آثار ناملموس مانند مراسم، آئین های مذهبی که از گذشتگان به ما ارث رسیده است.

فصیحی هرندی ادامه داد: در رفسنجان این میراث به واسطه فاصله ای که ما از این آئین ها گرفته ایم آسیب دیده است. از جمله بازی های محلی که در رفسنجان انجام می شده و الان به فراموشی سپرده شده است. این بازی ها علاوه بر اینکه مایه سرگرمی افراد بوده و اوقات فراغت آنها را به طور هوشمندانه پر می کرده نشان از فرهنگ، عواطف انسانی، ارتباطات بین افراد و همراهی و کوشش و کارهای تیمی است.

وی کشاورزی رفسنجان را یکی از میراث های بزرگ و ارزشمند دانست و بیان کرد: یکی از میراث های ناملموس مهم رفسنجان، همکاری آحاد مردم در کار کشاورزی است که یک همدلی مومنانه در کارهای کشاورزی رفسنجان وجود دارد که بزرگترین جنگل دست کاشت جهان و باغات پسته حاصل این همدلی و همراهی بوده است. جنگل مصنوعی یکی از میراث های گرانبها برای آیندگان است.

فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: یکی از مسائل دیگری که در رفسنجان باید به آن توجه کرد توجه به مسئولیت اجتماعی در زمان های گذشته بوده به نحوی که در اکثر روستاها زیرساخت های مسجد، مدرسه و ... فراهم شده حتی در یکی از روستاهای رفسنجان به نام نوش آباد در زمان قدیم پروررشگاه وجود داشته است. فصیحی هرندی همچنین به موضوع مدیریت خانه حاج آقا علی نیز اشاره و بیان کرد: طبق تفاهم‌نامه ای که بین مجتمع مس سرچشمه و اوقاف رفسنجان امضاء شده، امیدواریم طبق قول مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، موضوع مدیریت این خانه حل و درب خانه به‌طور رسمی برای بازدید علاقه‌مند از سراسر کشور و جهان گشوده شود.
برچسب ها: رفسنجان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها