چرا بدن برخی افراد مغناطیس میشود؟
کارشناسان آلمان: خاصیت مغناطیسی واکسن کرونا ادعایی بیاساس است
14 خرداد 1400 ساعت 14:46
به نظر میرسد که تئوری توطئه در رابطه با واکسن کرونا به مرحله تازهای وارد شده است: «موادی که در واکسن کرونا موجود است، خاصیت مغناطیسی دارند».
گروه جامعه: این روزها در شبکههای اجتماعی افرادی اقدام به چسباندن قاشق و دیگر آلات فلزی به بدن خود میکنند و آن را یکی از عوارض واکسن کووید۱۹ معرفی میکنند. کارشناسان آلمان نسبت به این ویدیوها هشدار میدهند.
به گزارش دویچهوله، این خبر را میتوان در رابطه با تئوری دیگری دید که بهار سال گذشته انتشار یافت: «از طریق واکسن کرونا میکروتراشه به بدن تزریق میشود تا ما را تحت کنترل داشته باشند ... » گردش شایعه اخیر در شبکههای اجتماعی در حدی است که مسئولان دولتی، رسانههای معتبر و برخی خبرگزاریها و کارشناسان را هم به خود مشغول کرده است. آیا در حال حاضر این امکان وجود دارد که از طریق واکسن، موادی به بدن تزریق شود که خاصیت مغناطیسی داشته باشند؟ اگر پاسخ این پرسش مثبت باشد، این کار با چه هدفی انجام میشود؟ برای تزریقکنندگان مواد مغناطیسی چه نفعی دارد؟
شایعه بی اساس
پاسخ کارشناسان علم مغناطیس به پرسش نخست منفی است. به این ترتیب پرسش دوم هم بیاساس میشود. یکی از این متخصصان، یورگن لیندنر از مرکز هلمهولتز در شهر درسدن است. او از سال ۲۰۱۲ ریاست بخش مغناطیس این مرکز پژوهشی را به عهده دارد و بیش از ۲۰ سال است که در مورد پدیدههای مغناطیسی تحقیق میکند. او در گفتوگو با فوکوس آنلاین میگوید: «تعجب من از این است که چرا افرادی که چنین پدیده جدیدی را کشف کردهاند به متخصصانی مانند ما مراجعه نمیکنند و کشفشان را مورد آزمایش قرار نمیدهند.» به گفته لیندنر هر چیزی که حاوی الکترون باشد، خاصیت مغناطیسی دارد، از جمله انسان و حیوانات. این خاصیت اساسی را دیامغناطیس مینامند. لیندنر تاکید میکند که قدرت جاذبه این مغناطیس بسیار کم است. او معتقد است که در واکسنها هیچ گونه ماده فرومغناطیسی وجود ندارد.
ریز تراشهها مغناطیسی نیستند
لیندنر در رابطه با نسبتدادن مواد مغناطیسی به میکروتراشهها یادآور میشود، میکروچیپها از سیلیکون که یک ماده غیرمغناطیسی بهشمار میرود تولید میشوند. بنابراین یک آزمایش مغناطیسی، طوری که در شبکههای اجتماعی با قاشق و سکه ارائه میشود برای تشخیص ریزتراشه در بدن مناسب نیست. این کارشناس علم مغناطیس تاکید میکند که میکروچیپهای حیوانات خانگی تقریباً به اندازه یک دانه برنج هستند و سرنگهایی که با آنها تزریق میشوند به طور قابل توجهی قطورتر از سرنگهایی هستند که برای واکسیناسیون کووید۱۹ استفاده میشود.
رکورد فعلی برای کوچکترین میکروچیپ، نزدیک به یک میلیمتر است که با سرنگهای فعلی قابل تزریق به بدن انسان نیستند.
کارشناسان وزارت بهداشت آلمان هم در رابطه با این شایعه هشدار داده و به کسانی که پرسیدهاند، چرا در ویدیوهای شبکهها اجتماعی قاشقها به بدن میچسبند، پاسخ دادهاند، این پدیده در حالتهای گوناگون، از جمله رطوبت پوست به دلیل عرق بدن یا استفاده از روغنهای چسبنده بر روی پوست، ایجاد میشود. به این ترتیب با گذاشتن پارچه نازک به روی پوست و یا زدن کمی پودر به روی پوست و خنثی کردن این رطوبت چسپندگی پوست نیز از بین میرود. لیندنر هم احتمال داده است که برخی از طرفداران تئوری توطئه برای ترساندن مردم از واکسن، پشت آنچه را که به بدنشان میچسبانند، نوارچسب میزنند.
ماجرای تزریق واکسن کرونا و آهنربایی شدن؛
دلیل واقعی مغناطیسی شدگی بدن چیست؟
باشگاه خبرنگاران هم در گزارشی نوشت: این روزها تصاویر بسیاری از چسبیدن قاشق، سکه یا فلزات به بدن افراد پس از تزریق واکسن کرونا منتشر شده است که آن را بررسی کردهایم.
«آهنربا شدن بعد از تزریق واکسن کرونا»، موضوعی که این روزها به گوش همه رسیده است و تصاویر چسباندن قاشق و اشیای فلزی به بدن در فضای مجازی به وفور یافت می شود تا جایی که کافی است سری به شبکههای اجتماعی بزنید، در این صورت با صدها تصویر «چسبیدن قاشق به بدن» مواجه خواهید شد، در روزهای اخیر حتی سلبریتی ها که دنبال کننده میلیونی دارند هم استوری ها و پست های این چنینی منتشر کرده اند و نگران سلامت پدر یا مادرشان بعد از تزریق واکسن بودند؛ چرا که این سلبریتی ها عنوان می کردند که الدینشان بعد از تزریق واکسن آهنربایی شده اند.با داغ شدن ماجرای چسبیدن اشیای فلزی مانند کلید، قاشق و سکه به بدن همه دست به کار شدند تا ببینند که تزریق واکسن ربطی به مغناطیس شدن دارد یا نه؟ موارد بسیاری هم گزارش شد که افراد بدون تزریق واکسن، بدنشان خاصیت مغناطیسی دارد و بسیاری آن را شایعه یا حتی خرافه نامیدند، اما این واقعیت وجود داشت که بدن برخی افراد خاصیت مغناطیسی دارد، در ابتدا پاسخ روشنی برای چسبیدن فلزات به بدن افراد وجود نداشت و همین مسئله باعث شد برخی افراد با سوء استفاده چسبیدن فلزات به بدن را به واکسیناسیون ارتباط دهند.
در ترکیبات واکسنها مواد آهنربایی وجود دارد؟
سیدعلیرضا ناجی عضو کمیته ملی واکسن کرونا و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از ورود کرونا شاهد اخبار عجیب و غریب زیادی هستیم و تصاویر بسیاری از خارج و داخل می بینیم که اشیای فلزی به بازو و سینه افراد می چسبد، اما اگر کمی بررسی کنیم می بینیم که رکوردهای گینس هم در این زمینه ثبت شده است. او تاکید کرد: پدیده مغناطیسی شدن ربطی به واکسن کرونا ندارد و این شایعات را برخی افراد در جامعه منتشر می کنند تا ذهن مردم را نسبت به عوارض واکسن مشغول کنند، در حقیقت این افراد به دنبال واکسن هراسی هستند.
ناجی ادامه داد: در گذشته از موادی به نام بیومرسال به عنوان ماده نگهدارنده در واکسن ها استفاده می شد، اما باید دانست مقدار جیوه و آلومینیوم به قدری در واکسن ها جزئی بود که نمی تواند باعث جذب اشیا شود و امروز ترکیبات واکسنها هیچکدام دارای مواد مغناطیسی بسیار قوی نیستند. عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ ادامه داد: به طور کلی اغلب عناصر موجود در جدول تناوبی نظیر طلا، مس، نقره، جیوه، بیسموت و کربن جزو مواد دیامغناطیسی هستند و در دماهای بسیار پایین این مواد به ابر رسانا تبدیل می شوند و تمام میدان مغناطیسی خارجی را از خودشان عبور می دهند. در تزریق هر ویال واکسن حدود ۰,۳ تا نیم سی سی یا نهایت یک سی سی ماده مایع وارد بدن می شود و میزان این ترکیبات در واکسن ها آنقدر کم است که نمی تواند باعث ایجاد خاصیت مغناطیس شدگی شود. عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ با اشاره به روشی برای تست وجود مواد آهنربایی در واکسن ها گفت: می توان اشیای مغناطیسی را به ویال های واکسن چسباند و دید که در واکسن های کرونا هیچ ترکیب آهنی وجود ندارد که جذب میدان مغناطیسی شود. ممکن است در برخی واکسن ها ترکیبات جیوه ای یا آلومینیومی به میزان بسیار اندکی وجود داشته باشد.
چرا بدن برخی افراد مغناطیس میشود؟
ناجی با بیان اینکه مغناطیس شدن وجود دارد و نباید مغناطیس شدن را انکار کرد، گفت: برخی افراد این ویژگی را دارند و رکورد گینس هم برای چسبیدن قاشق به بدن ثبت شده است و این مورد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. عواملی مانند کشش سطحی بین دو جسم، میزان و جنس و سطح تماس دوجسم، میزان گلبول های قرمز و میدان پارامغناطیسی قلب می تواند موجب مغناطیس شدن افراد شود و کسانی که رکورددار گینس هستند از همین واقعیت های فیزیکی استفاده می کنند. به طور کلی ما نمی توانیم انکار کنیم که میدان مغناطیسی در بدن افراد وجود دارد. قلب میدان مغناطیسی ایجاد می کند و موجب تپش می شود. برخی افراد هم گلبول قرمز بالایی دارند و می توانند تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار گیرند. حتی اگر واکسن ها حاوی جیوه و آلومینیوم باشند که اکنون این گونه نیست این مواد باید تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار بگیرند و خود آهنربا نیستند که بتوانند فلزات را جذب کنند. ویال واکسن را می توان تحت آزمایش قرار داد و دید که جذب آهنربا نمی شود.
واکسن نزدهها هم مغناطیس میشوند
عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ بیان کرد: اگر در بین افراد جامعه بررسی کنیم می بینیم که بدن برخی افرادی که واکسن دریافت کرده اند، اشیای فلزی را جذب نمی کند، اما برخی افراد که واکسن نزده اند اشیای فلزی جذب بدن آنها می شود و این موضوع ارتباطی به واکسن کرونا ندارد. او با تاکید بر اینکه چسبیدن فلزات به بدن افراد ربطی به واکسن ندارد، گفت: من واکسن آسترازنکا و همسرم واکسن اسپوتنیک وی ترزریق کرده ایم اما بدن ما خاصیت مغناطیسی ندارد، درحالی که دخترمان که واکسن نزده است خاصیت مغناطیسی دارد و اشیای فلزی به بدن او می چسبد؛ بنابراین هیچ ارتباطی ببین چسبیدن اشیای فلزی به بدن و واکسیناسیون وجود ندارد.
عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره مباحث مطرح شده در فضای مجازی در زمینه مغناطیسی شدن بدن پس از تزریق واکسن کرونا، بیان کرد: روز گذشته در این زمینه گفته شد که باید فرصت بدهید تا جواب علمی و قانع کننده ارائه شود که طبق تحقیقات صورت گرفته، شواهدی مبنی بر اینکه واکسن کرونا (هر برند واکسن) باعث ایجاد این خاصیت در انسانها میشود، وجود ندارد. مردم عزیز به هیچ وجه نگران این شایعات نباشند، خبرها را فقط از منابع معتبر و سایت وزارت بهداشت دنبال کنند و به مطالب غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی توجه نکنند. چسبیدن فلزات به بدن در برخی افراد ممکن است رخ دهد و در بسیاری افرادی که واکسن کرونا دریافت نکردهاند نیز مشاهده شده است. بنابراین به هیچ وجه نمیتوان چنین چیزی را به تزریق واکسن کرونا نسبت داد. مواردی مانند چربی پوست، رطوبت یا تکیه گاه بودن قسمتی از بدن در این زمینه ممکن است موثر باشد و نباید این مباحث را به موضوع مهم واکسیناسیون کرونا نسبت داد. دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: جهان بیش از یک سال و چهار ماه است که با بیماری کووید ۱۹ مبارزه میکند و در این مسیر سخت، فرآیند واکسیناسیون در کشور ما نیز آغاز شده و ادامه پیدا کرده است. برخی افراد غیرعلمی با مقاصد نامعلوم و بهره گیری از مباحث نادرست، در این بازه زمانی حساس، موارد غیرعلمی را مطرح کردهاند که مورد تایید نبوده و مورد اخیر نیز یکی از همین موارد محسوب میشود که ارتباطی به واکسن کرونا ندارد.
آهن در واکسنها وجود دارد؟
حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ با اشاره به اینکه خبرهای عجیب و غریب در مورد واکسن کرونا تمامی ندارد، بیان کرد: در مورد کلیپهایی که آهن یا آهنربا را روی پوست کسانی که واکسن زدهاند میگذارند و نمیافتد، چند نکته قابل توضیح است؛ اول آنکه آهنربا همانطور که از اسمش پیداست آهن را جذب میکند و هیچکدام از واکسنهای موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند. دوم برای این که چنین جذبی صورت گیرد لااقل حدود یک گرم آهن، نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت گیرد. همچنین از مجموع فلزات مقدار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم در برخی واکسن ها وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهنربا نمیشود. از طرفی مقدار کم آهن در بدن انسان وجود دارد که می تواند آهنربا را جذب کند.
بدن برخی افراد فلزات را جذب می کند
سوری ادامه داد: بدن برخی افراد میتواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. قبل از آمدن واکسن کرونا هم از این کلیپ ها در اینترنت مشاهده شده است، این در حالی است که گاه چسبیدن فلزات به پوست بدن ناشی از رطوبت یا شیب بدن است و آهنربایی در بدن وجود ندارد. او افزود: در تهیه آهنربا باید ویژگیهای آن را شناخت. وقتی که مادهای در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار میگیرد پس از حذف میدان خارجی، مقداری از مغناطیس خود را حفظ میکند. به این مغناطیس باقیمانده در ماده، پسماند مغناطیسی گفته میشود. هرچه پسماند بزرگتر باشد آهنربا قویتر است. حرکت الکترونها میتواند باعث مغناطیس شود.
مغناطیس بدن چیست؟
سوری ادامه داد: البته چیزی هم به نام مغناطیس بدن انسان داریم. مغناطیس انسانی به توانایی مورد ادعای برخی از اشخاص اطلاق میشود که در آن، اجسام به پوست بدن آنها جذب میشود. به افرادی که به گفته خودشان دارای چنین توانایی هستند، آهنربای انسانی گفته میشود. هر چند اکثر این افراد، قادر هستند اجسام فلزی را به پوست خود بچسبانند، با این حال علاوه بر فلز، اجسامی از جنسهای گوناگونی همچون شیشه، چوب و پلاستیک نیز امکانِ چسبیدن به پوستِ این افراد را دارند. افزون بر این، اجسامی بدون خواص فرومغناطیس همچون برنج و آلمینیوم نیز چنین قابلیتی دارند. این اپیدمیولوژیست، بیان کرد: از مجموع صحبتهای ذکر شده باید نتیجه گرفت که در واکسنهای کرونا که توسط وزارت بهداشت تایید شده نه آهن، نه آهنربا و ... قرار ندارد و مردم عزیز نگران آن نباشند. متاسفانه برخی افراد که با نفس واکسیناسیون مخالف هستند دنبال سوژههایی عوام پسند برای القای نظر غیرعلمی خود به مردم هستند. این افراد فراموش کردهاند که اگر واکسیناسیون نبود معلوم نبود تا کنون چند صد میلیون نفر به خاطر آبله، سل، کزاز و سایر بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن فوت کرده بودند. لازم به ذکر است که هیچ دارو، واکسن یا محصول بیولوژیکی ۱۰۰ درصد ایمن نیست، ولی لازم است به معادله سود و زیان ناشی از زدن یا نزدن واکسن کرونا توجه کنیم و آن موقع راحتتر تصمیم برای تزریق واکسن کرونا، بدون وسواس و حساسیت داشتن در نوع و کشور سازنده آن تصمیم گرفته و در اولین فرصت خود را واکسینه خواهیم کرد.
مغناطیسی شدن پس از واکسیناسیون کرونا مبنای علمی ندارد
زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در خصوص کلیپ هایی که اخیرا در فضای مجازی درخصوص مغناطیسی شدن پس از واکسیناسیون کرونا منتشر شده است، گفت: این موضوع مبنای علمی ندارد و ارتباطی هم بین این پدیده و بروز عوارض جانبی ناشی از واکسن مطلقا وجود ندارد. او تاکید کرد: این موضوع هیچ نکته ای ندارد که نشان دهنده بروز عارضه کوتاه مدت و یا بلند مدت واکسن کرونا باشد. به گفته زالی پس از تلقیح واکسن، مواد تزریق شده از طریق مکانیسم انتشار بافتی در بدن پخش می شود و به تدریج غلظت واکسن در محل تلقیح کمتر شده و نهایتا به سمت حداقلی خواهد رفت. او بیان کرد: در محل تزریق واکسن معمولا واکنش ها و عوارضی نظیر درد و التهاب و قرمزی ممکن است، بروز کند. در گذشته گاهی این عوارض به صورت جدی تر نیز بروز می کرد مثلا در واکسیناسیون کودکان در سالهای گذشته ممکن بود دست کودک ورم کرده یا شاهد تورم غدد لنفاوی زیر بغل وی تا مدتها پس از واکسیناسیون باشیم که گاهی نیاز به مداخله جراحی بود.
کد مطلب: 276054