تاثیر ویروس کرونا بر زندگی ۸۰درصد مردم جهان
18 خرداد 1400 ساعت 14:20
گروه جامعه: نتایج نظرسنجی اخیر موسسه بین المللی گالوپ نشان می دهد که همهگیری کرونا، زندگی ۸۰ درصد مردم جهان به خصوص زنان، کودکان، طبقات محروم و افراد کم سواد را تحت تاثیر قرار داده است.یافتههای این نظرسنجی که در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی در ۱۱۶ کشور جهان انجام شد نشان می دهد که همه گیری گسترده بیماری کرونا و تعطیلی های وسیع به دلیل موج های پی درپی این بیماری و آمار بالای مرگ و میرها، بر زندگی هر چهار نفر از پنج نفر در این کشورها تاثیر گذاشته است. ۴۵ درصد از جمعیت جهان معتقدند که کرونا تاثیر بسیاری زیادی بر زندگی آنها گذاشته است و ۳۵ درصد این تاثیر را متوسط می دانند و تنها ۱۹ درصد اظهار داشتند که این بیماری بر زندگی آنها تاثیرگذار نبوده است.حدود یک درصد افراد نیز در مورد کرونا چیزی نشنیده بودند.
** ۶۷ درصد مردم در کنیا تا ۱۰ درصد مردم در لائومی تاثیر کرونا بر زندگیشان را زیاد می دانند
نتایج به دست آمده نشان می دهد، اگرچه زندگی مردم به میزان مختلفی تحت تاثیر قرار گرفته است اما هیچ کشوری از تبعات این ویروس از جمله تعطیلی گسترده کسب و کارها و اعمال محدودیت در سفرها در امان نبوده است و این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۲ میلیون نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
همچنین به گزارش این نظرسنجی در طول سال ۲۰۲۰ میلادی، نیمی از جمعیت ۳۴ کشور جهان معتقدند که سبک زندگیشان به دلیل شیوع این بیماری تا میزان زیادی دچار تحول شده است، البته این درصد ممکن است در هفته ها و ماه های آتی تغییر کرده باشد، چنانچه مجموع این داده ها در بازه زمانی تابستان تا پاییز ۲۰۲۰ میلادی در کشور آمریکا ثابت مانده است.
به گزارش گالوپ در بین ۱۰ کشوری که بیشترین اثرپذیری را از این همه گیری داشتند، کشورهای ایران و ترکیه با آمار ۶۶ درصدی بعد از کنیا در رتبه دوم این جدول قرار دارند و کشورهای دیگری همچون مالت ( ۶۴ درصد)، فیلیپین و اردن (۶۳ درصد)، زیمباوه (۶۲ درصد )، بلژیک (۶۱ درصد)، زامبیا (۶۰ درصد )، اسپانیا و پرو (۵۹ درصد)، آفریقای جنوبی و کره جنوبی (۵۸ درصد) و اوگاندا و اکوادور و یونان (۵۷ درصد) به ترتیب جایگاه های سوم تا دهم را به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که در دو کشور مالی و لائوس به ترتیب ۵۰ درصد و ۶۱ درصد مردم بر این باورند که این پاندومی به دلیل پایین بودن موارد ابتلا زندگی آنها را تحت تاثیر قرار نداده است. البته در کشور لائوس تعداد مبتلایان همچنان کمتر از ۱۰۰۰ نفر ثابت مانده است ولی در کشور مالی موارد ابتلا در سال ۲۰۲۱ میلادی افزایش یافته است.
**کدام جمعیت ها بیشترین آسیب را دیده اند؟
در نتایج این نظرسنجی آمده است: با توجه به تجربه متفاوت مردم در گوشه و کنار جهان، زندگی قشر خاصی از مردم به میزان بیشتری تحت تاثیر همه گیری کرونا قرار گرفته است. در این میان افراد میانسال با وجود اینکه جزو گروه های پرخطر جامعه محسوب می شوند ولی ۴۸ درصد از افراد در گروه های سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۴۵ درصد افراد ۱۵ تا ۲۹ سال اظهار داشتند که این همه گیری زندگی آنها را به شدت تحت الشعاع قرار داده است و این در حالی است که تنها ۴۱ درصد از افراد بالای ۵۰ سال با این مشکل مواجه بودند.
همچنین ۴۸ درصد از این جامعه آماری که از لحاظ میزان درآمد و برخورداری از امکانات رفاهی در سطح پایینی قرار دارند از این همه گیری بسیار متضرر شدند و در مقابل تنها ۴۱ درصد مردم ثروتمند بر این تاثیرپذیری معتقدند. با وجود آمار یکسان زنان و مردان در اثرپذیری از این پاندومی، ۴۶ درصد زنان دارای فرزند کمتر از ۱۵ سال از این همه گیری بسیار گله مند هستند.به گزارش موسسه بین المللی گالوپ، ۴۸ درصد شرکت کنندگان در این پژوهش با تحصیلات ابتدایی در صدر جدول قرار گرفتند، ۴۶ درصد با تحصیلات دانشگاهی و ۴۳ درصد با مدرک دیپلم رتبه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
**کلام آخر
یافته های این پژوهش نشان می دهد، همه گیری بیماری کووید ۱۹ در سراسر دنیا بر زندگی مردم به گونه های مختلفی از جمله اعمال محدودیت های شدید، تعطیلی های طولانی و گسترده کسب کارها و به دنبال آن تحمیل مشکلات بزرگ اقتصادی تاثیر گذاشته و همچنین باعث بروز مشکلات اجتماعی، روحی و روانی همچون محرومیت از ملاقات عزیزان و خانواده، ابتلا به این بیماری و سرانجام مرگ اعضای خانواده و مصیبت زدگی زندگی مردم شده است.
البته گفتنی است؛ این چالش ها برای کشورهایی که از همان ابتدای شیوع بیماری تدابیر و اقدامات سخت بهداشتی را در پیش گرفتند نسبت به سایر مناطق کمتر بود ولی با این وجود سایه تبعات این همه گیری تا ماه ها و حتی تا سال ها بر زندگی مردم باقی خواهند ماند.
کد مطلب: 276807