نام ایران در بین بزرگترین واردکنندگان جهانی ذرت
بازار , 28 خرداد 1400 ساعت 17:38
گروه اقتصادی: در حالی که صنعت دام و طیور عمدتا به محصولاتی همچون جو، ذرت، کنجاله سویا و گندم وابسته است به گفته کارشناسان، به دلیل آب بر بودن کشت این محصولات کشور ایران شرایط تولید دو محصول پرمصرف یعنی ذرت و سویا را ندارد و لذا بیش از ۹۰ درصد از این موارد را از کشورهای دیگر وارد می کند. این در شرایطی است که برای تامین به موقع این نهاده ها بایستی به موقع ارز لازم تخصیص داده شود و از سوی دیگر به موقع نیز انتقال یابد تا بازار مرغ و گوشت کشور دچار آشفتگی نشود.
اگرچه به گفته محمد یوسفی رئیس انجمن اتحادیه پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور ماه ها است هیچگونه ارزی تخصیص داده نشده و ثبت سفارشی برای تامین نهاده ها صورت نگرفته و لذا دور از انتظار نیست که چندی دیگر بازار مرغ و گوشت باز هم دچار نوسانات قیمتی شدید باشد. به این ترتیب کارشناسان بسیاری معتقدند که واردات نهاده های دامی و طیور پاشنه آشیل این صنعت محسوب می شود و سالها است انتظار می رود دولت ها چاره ای برای کاهش وابستگی به واردات نهاده ها بخصوص ذرت و سویا بیاندیشند، اما هیچگاه این امر محقق نشده است.
در سال ۲۰۲۰ ایران ۷ میلیون تن ذرت وارد کرده است
جالب است بدانید بر اساس داده های جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۸ نام ایران در بین ۵ کشور بزرگ وارد کننده ذرت و بعد از ژاپن، مکزیک و ویتنام قرار گرفته است و پس از آن نیز کشورهایی مانند اسپانیا، مصر، هلند، ایتالیا و کلمبیا قرار داشته اند.این داده ها نشان می دهد که در سال ۲۰۲۰ کشور ایران ۷ میلیون تن ذرت وارد کرده است که نسبت به سال قبل ۲.۹۴ درصد افزایش داشته است به طوری که در سال ۲۰۱۹ حجم واردات ذرت ایران ۶میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است. این داده های همچنین برآورد کرده است که در سال جاری میلادی نیز ایران وارد کننده ۸ میلیون تن ذرت خواهد بود.
کد مطلب: 278449