بیشترین تعداد آوارگان از کدام کشورها هستند؟
۸۲ میلیون آواره در جهان
روزنامه همشهری , 30 خرداد 1400 ساعت 13:11
گروه جامعه: فزایش نقاط بحرانی جهان طی سال گذشته میلادی، به افزایش شمار آوارگان منجر شده است. از آغاز درگیریهای داخلی در شمال موزامبیک، منطقه ساحل در غرب آفریقا و منطقه تیگرای در شمال اتیوپی گرفته تا ادامه جنگهای کهنه یمن، سوریه، افغانستان و سومالی، همه به آوارگی انسانها منتهی شده است تا اکنون تقریبا از هر ۱۰۰نفر در جهان، یک نفر آواره باشد.
سازمان ملل همزمان با روز جهانی آوارگان (۳۰خرداد) اعلام کرده که تعداد افرادی که بهدلیل جنگ و درگیری، آزار و اذیت و نقض حقوق بشر مجبور به ترک خانه خود شدهاند برای نهمین سال متوالی رشد داشته و تعداد آوارگان جهان در پایان سال۲۰۲۰ به ۸۲میلیون و ۴۰۰هزار نفر رسیده است؛ افرادی که اگر گرد هم آیند، جمعیتی برابر با جمعیت ایران را شکل میدهند. در این میان، ۴۲درصد از آوارگان، کودکان و نوجوانان زیر ۱۸سال هستند. آمار سازمان ملل همچنین نشان میدهد بین سالهای۲۰۱۸تا۲۰۲۰، دستکم یک میلیون کودک در شرایط آوارگی به دنیا آمدهاند.
رشد ۴درصدی تعداد آوارگان جهان در سال۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از آن، نشان میدهد جمعیت این گروه در طول یک دهه، دو برابر شده است. سازمان ملل همچنین نگران احتمال آوارگی بیشتر غیرنظامیان افغانستان و عراق پس از خروج نیروهای بینالمللی از این کشورهاست. براساس گزارش سالانه آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، تقریبا ۷۰درصد از آسیب دیدگان، فقط از ۵کشور سوریه، ونزوئلا، افغانستان، سودان جنوبی و میانمار هستند.
فیلیپو گراندی، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به رویترز گفته است: «در سال کرونا، در سالی که بهعلت قرنطینه سفر برای اکثر ما عملا غیرممکن بود ۳میلیون نفر دیگر به اجبار آواره شدهاند. اینکه تصور کنیم تنها راه برای توقف پناهجویی آوارگان، ساختن دیوار یا پس زدن مردم به دریاست از نظر اخلاقی درست نیست زیرا این افراد انسانند و فارغ از انگیزه مهاجرت، مانند هر انسان دیگری سزاوار برخوردی با کرامت هستند. »
فقر، جنگ و زندگی سخت آوارگان
سال گذشته جهان نهتنها شاهد شدت گرفتن بحران کرونا بود، بلکه تعداد افرادی که مجبور به ترک خانههای خود شدند نیز به اوج رسید. حتی شیوع ویروس کرونا هم نتوانست مانع درگیریها در سطح جهان شود. همزمان، یافتن پناه هم برای آوارگان دشوارتر شده است. کمیساریای عالی پناهندگان اعلام کرده که همهگیری کرونا منجر به کاهش قابل توجه درخواستهای پناهندگی و مهاجرت بهطور کلی شده است. در سال۲۰۲۰ فقط ۳۴۴۰۰پناهنده بهطور رسمی در سطح جهان اسکان داده شدند؛ عددی که یک سوم سال قبل و کمترین میزان در ۲دهه گذشته است. ۸۵درصد از آوارگان در کشورهای در حال توسعه پناه داده شدهاند.
کد مطلب: 278804