نکاتی درباره استفاده طولانی از ماسک
31 خرداد 1400 ساعت 9:02
گروه جامعه: لزوم استفاده از ماسک به عنوان روشی برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ موضوعی تایید شده است اما استفاده طولانی مدت از آن در عین حال در برخی اشخاص و شرایط می تواند موجب خشکی و بوی بد دهان شود.
استفاده طولانی مدت از ماسک ممکن است موجب از دست رفتن آب بدن شود که پوسیدگی دندان و متورم شدن لثه ها را به همراه دارد. همچنین استفاده طولانی مدت از ماسک می تواند نحوه تنفس را تغییر دهد. از آنجا که ماسک بینی و دهان را می پوشاند تا حدی مسیر عبور هوا از بینی مسدود می شود. بنابراین، برای جلوگیری از تنگی نفس فرد از طریق دهان نفس می کشد. این شرایط به خشکی دهان منجر شده و موجب تشکیل باکتریهای بیشتر در دهان و در نتیجه بوی بد دهان می شود.
نوشیدن آب می تواند به کاهش خشکی دهان و از بین بردن باکتری های مضر و مواد قندی در دهان کمک کند اما هنگام استفاده از ماسک شرایط کافی برای نوشیدن آب وجود ندارد.به گزارش thehealthsite، راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها می توان از بروز بوی بد دهان در این شرایط جلوگیری کرد که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
- لزوم رعایت بهداشت دهان: این احتمال وجود دارد که نحوه مسواک زدن به درستی انجام نشود. مسواک زدن دوبار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید و استفاده از نخ دندان به طور منظم به کاهش بار باکتریایی در دهان کمک می کند. همچنین استفاده از دهان شویه های ضد باکتری تا حدودی موثر است هرچند استفاده مداوم از آنها توصیه نمی شود.
- توجه به نوع مواد غذایی مصرفی: مواد غذایی مانند ماهی، تخم مرغ، سیر، پیاز، قهوه یا غذای پرادویه موجب می شود تا ترکیب گوگرد آزاد شود که بوی نامطبوع دارد. برخی از این سولفیدها تا ۷۲ ساعت در جریان خون باقی می ماند و باعث بوی بد دهان می شود. بنابراین توصیه می شود این غذاها با لیمو، جعفری، سیب و هویج جایگزین شود.
- از دهان نفس نکشید: بیشتر افراد شب ها از راه دهان تنفس می کنند که باعث می شود نیمه شب تشنه از خواب بیدار شوند. خشکی دهان نه تنها ناخوشایند است بلکه به طور بالقوه مضر است. ممکن است فرد دچار گلو درد، گرفتگی صدا، بروز اشکال در گفتار و بلع و حتی تغییر حس چشایی شود. بنابراین توصیه می شود تنفس از راه بینی را تمرین کنید.
- تاثیر برخی داروها بر بوی بد دهان: داروهای مورد استفاده در درمان اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا، درد و گرفتگی عضلانی منجر به کاهش تولید بزاق می شود که خشکی دهان و بوی بد را به دنبال دارد و با رعایت نکات بهداشتی فوق می توان آن را کاهش داد.
مصرف دخانیات: در افراد سیگاری، حرارت دود سیگار دهان را خشک می کند و همچنین بزاق را کاهش می دهد که به نوبه خود باعث ایجاد بوی بد دهان می شود.
- ابتلا به برخی بیماریها: ابتلا به بیماری رفلاکس معده (GERD) موجب برگشت مقداری از مواد غذایی مصرفی یا اسید به دهان می شود که می تواند به راحتی ایجاد بوی بد دهان را به همراه داشته باشد. همچنین در افرادی که دچار نارسایی شدید و مزمن کلیه هستند، ممکن است نفس فرد، بویی شبیه آمونیاک داشته باشد. در این موارد درمانِ علت اصلیِ بوی دهان که بیماری مزبور است با تشخیص و تجویز پزشک توصیه می شود.
کد مطلب: 278905