به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۰:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۴/۰۹ ساعت ۰۹:۰۲
کد مطلب : ۲۸۰۴۶۵
هیچکدام از واکسن‌های ایرانی برای تاییده سازمان جهانی بهداشت اقدام نکرده‌اند

نقش صف‌های واکسن در ابتلای سالمندان به کرونا

نقش صف‌های واکسن در ابتلای سالمندان به کرونا
گروه جامعه: یك عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با انتقاد از شیوه ثبت نامی سالمندان برای دریافت واکسن کرونا اظهار داشت: سالمندی که اینهمه در صف می‌ماند حتی اگر کرونا نگرفته باشد حتما می‌گیرد.

 دکتر مسعود مردانی افزود: طبق مشاهده من تعداد زیادی از بیماران مسن در همین صف‌ها مبتلا شده اند. بعضی‌ها بعد واکسن زده اند و فکر می‌کنند بخاطر واکسن کرونا گرفته اند. بعد از تزریق دوز دوم کرونا دو هفته وقت لازم است تا واکسن تولید آنتی بادی کند یعنی ۱۵ روز بعد از دوز دوم این روند شروع می‌شود و وقتی کسی دوز دوم را زد و کرونا گرفت علتی جز ازدحام و حضور در تجمع‌های واکسیناسیون ندارد.
وی در خصوص  برخورد نامناسب با سالمندان در زمان دریافت دوز دوم واکسن کرونا گفت:من عضو کمیته علمی هستم و مسئولیتی در وزارت بهداشت ندارم اما در تمام دنیا واکسیناسیون در حال انجام است. این کار در کشور امارات و ترکیه و ارمنستان نیز در حال اجرا است. کار سختی است و باید سیستم رجیسترینگ و نوبت دهی کامپیوتری باشد. مراکز تزریق واکسن باید متعدد باشد و حتی باید شبانه‌ روزی باشد.کسی که برای واکسن رجیستر شده باید همان روز برود و واکسن خود را بزند و نباید طوری باشد که برود و دست خالی برگردد. امروز در فضای مجازی و مطبوعات گزارش‌هایی منتشر می‌شود مبنی بر اینکه باید یک شب بروند و نوبت بگیرند و تا ۸ و ۹ صبح هم واکسن نیامده و باید فردا مجددا بروند و فردا هم همینطور است.
مردانی گفت: سالمندی که اینهمه در صف می‌ماند حتی اگر کرونا نگرفته باشد حتما می‌گیرد. طبق مشاهده من تعداد زیادی از بیماران مسن در همین صف‌ها مبتلا شده اند. بعضی‌ها بعد واکسن زده اند و فکر می‌کنند بخاطر واکسن کرونا گرفته اند. بعد از تزریق دوز دوم کرونا دو هفته وقت لازم است تا واکسن تولید آنتی بادی کند یعنی ۱۵ روز بعد از دوز دوم این روند شروع می‌شود و وقتی کسی دوز دوم را زد و کرونا گرفت علتی جز ازدحام و حضور در تجمع‌های واکسیناسیون ندارد.
وقتی یک ۸۰ ساله چند ساعت در صف منتظر ماند نمی‌تواند فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کند، نمی‌تواند دستهایش را بشوید و ماسک‌اش را اینهمه مدت تمیز نگه دارد، این مساله وجود دارد. امروز متاسفانه نوبت صف و خود واکسن خرید و فروش می‌شود. مردم و بخصوص سالمندان ما رضایت ندارند چون احساس می‌کنند وجود آنها به اندازه یک واکسن ارزش ندارد.
به نظر من دولت و وزارت بهداشت باید بعد از اینکه گروه‌های در معرض خطر را واکسینه کرد دست بخش خصوصی را باز بگذارد تا با قیمت تایید شده وزارت بهداشت واکسن دارای کارایی که اداره دارو و غذا تایید کرده باشد با قیمت مناسب و عارضه کم به مردم معرفی کند و بخش خصوصی با قیمتی حقیقی واکسن را ارائه کنند و به نظر من مردم از این سیستم راضی خواهند بود تا اینکه واکسن رایگان باشد اما این بلاها را به همراه داشته باشد.

مردانی در پاسخ به این پرسش كه آیا نوع کرونا در پیک پنجم بیماری کرونا، ممکن است از نوع هندی باشد؟،گفت:هنوز معلوم نیست چون بخش عمده ای کرونای نوع بریتانیایی را گرفته اند و نسبت به آن آنتی بادی دارند پس بروز ویروس کرونای بریتانیایی کمتر محتمل است. دو نوع کرونای هندی و آفریقایی کمتر در ایران مبتلا کرده است بخصوص نوع هندی که بین گونه‌های جهش یافته قدرت انتقال بالاتری دارد و گمان می‌رود با شیوع مجدد آن مثل گونه بریتانیایی که در زمان تعطیلات نوروز کشور را گرفت، همه گیر شود همانطور که دیدیم چه اتفاقی افتاد و ما بیم آن‌ را داریم که پیک پنجم با نوع هندی یا آفریقایی اتفاق بیفتد.شواهد نشان می‌دهد شهرهای قرمز ما عمدتا در استان‌های جنوبی و سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان بود که کم کم به قسمت‌های مرکزی کشیده شده‌اند. اگر این رویه به همین صورت ادامه پیدا کند بعید نیست که به زودی در کشور شاهد پیک پنجم باشیم. تابستان رسیده و عده ای قصد سفر دارند همچنین به خاطر گرمای هوا و خستگی، عده‌ای ماسک نمی‌زنند و کمتر پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند و می‌تواند به پیک پنجم دامن بزند.
وی درباره ویژگی‌های نوع دلتای کرونا،گفت:گفته شده برای اینکه نام کشورها پشت سر کرونا برده نشود و موجب سرخوردگی اتباع آن کشور‌ها نشود، از این جهت نوع اول جهش یافته که در دنیا پیدا شد بریتانیایی است و آن را آلفا می‌نامند و از الفبای یونانی استفاده شده است. دومین مورد که برزیلی بود بتا است و سومین مورد که آفریقایی است تتا و چهارمین که هندی است دلتا نامیده‌اند. در نوع دلتا موتاسیون جدیدی اتفاق افتاد که دلتا پلاس نامیده شد. سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده بیماری را با این نام‌ها بخوانید معمولا این نامگذاری‌ها به این صورت رخ می‌داد که گزارش اول در هر کشوری بود به آن نام خوانده می‌شد درحالیکه به جای سرخوردگی باعث افتخار است چون آنها توانسته اند با مطالعه شناسایی کنند.
این  عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا،گفت: ممکن است بعضی از انواع واکسن نسبت به گونه‌های جهش یافته کارایی کمتری داشته باشد، مثلا دیده شده آسترازنکا روی نوع آفریقایی اثر ندارد و ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر از شما محافظت نمی‌کند. در صورتی که نوع مدرن یا فایزر روی گونه‌های بریتانیایی اثر خوبی دارد. اگر می‌خواهیم در مورد واکسیناسیون به‌روز باشیم باید حتما مطالعات فیتوژنتیک و هیتوژنیتیک داشته باشیم و بروز موارد جدید بیماری را کنترل کنیم تا کارخانه‌های واکسن سازی به سرعت طراحی واکسن خود را براساس این سویه‌ها تغییر دهند، این روش اثر دارد و در ایران هم قابل اجرا است.
وی خاطر نشان كرد:هنوز سازمان جهانی بهداشت در دنیا به این نتیجه نرسیده که بعد از تزریق دو دوز واکسن باید دور سومی تزریق شود اما اگر بعد از تکمیل واکسیناسیون شواهد علمی نشان بدهد شش ماهه یا سالانه به واکسن نیاز است سازمان جهانی بهداشت به اطلاع همه می‌رساند.
مردانی اذعان كرد كه هیچکدام از واکسن‌های ما تاییده سازمان جهانی بهداشت را ندارند و تنها ایران برکت در سایت سازمان بهداشت جهانی ثبت نام کرده است ولی این تنها یک ثبت نام است و هنوز برای تاییدیه اقدام نکرده است.




 
برچسب ها: واکسن کرونا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها