به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ۱۸:۴۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۴/۰۹ ساعت ۱۴:۴۶
کد مطلب : ۲۸۰۴۹۲

هشدار در مورد بروز جنگ داخلی در افغانستان

هشدار  در مورد  بروز جنگ داخلی در افغانستان
گروه بین الملل: یک فرمانده ارشد آمریکایی گفت: با خروج آخرین نیروهای آمریکا از افغانستان این کشور با خطر لغزش به سوی جنگ داخلی روبروست.
از زمانی که آمریکا خروج نیروهایش را آغاز کرد، افغانستان شاهد نبردهای فزاینده ای بوده و طالبان می گوید نواحی بیشتری را گرفته است.انتظار می رود نیروهای آمریکایی باقی مانده در افغانستان تا قبل از ۱۱ سپتامبر از این کشور بیرون رفته باشند.ژنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان، گفت که اگر رهبران این کشور نتوانند بعد از خروج نیروهای بین المللی متحد شود باید انتظار "شرایط خیلی سختی" را داشت.او چند روز بعد از آن اظهار نظر می کند که با پیشروی طالبان، سازمان ملل نسبت به "سناریویی ناگوار" هشدار داد. که با پیشروی طالبان، سازمان ملل نسبت به "سناریویی ناگوار" هشدار داد.
دبورا لایونز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، به شورای امنیت گفت که طالبان بیش از ۵۰ ولسوالی از ۳۷۰ ولسوالی افغانستان را طی حدودا دو ماه اخیر گرفته، بسیاری شهرها را احاظه کرده و درحال نزدیک شدن به کابل است.ژنرال میلر در یک کنفرانس خبری  گفت: "اوضاع امنیتی درحال حاضر خوب نیست... اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد وقوع جنگ داخلی مسلما دور از تصور نیست. این باید مایه نگرانی جهان باشد."او طالبان را به کوتاهی در کاهش خشونت ها در راستای توافقی که سال گذشته با آمریکا امضا کرد متهم کرد.این گروه اخیرا مدعی تسخیر بیش از ۱۰۰ ولسوالی در این کشور شده است - وضعیتی که به گفته کارشناسان ناشی از فقدان حمایت هوایی آمریکا از نیروهای افغان است.ژنرال میلر حملات هوایی به طالبان را مردود نداست.
او گفت: "چیزی که من می خواهم شاهدش باشم، این است که اصلا حمله ای هوایی انجام نشود، اما برای رسیدن به آن مرحله، اول لازم است که خشونت ها متوقف شود."
او اضافه کرد که آمریکا همچنان توان انجام حملات هوایی علیه شورشیان را دارد.

نیروهای تحت رهبری آمریکا در اکتبر سال ۲۰۰۱ طالبان را از قدرت برکنار کردند. این گروه میزبان اسامه بن لادن رهبر القاعده و سایر چهره های ارشد این گروه بود که مسئول حملات ۱۱ سپتامبر آن سال در آمریکا شناخته می شوند.جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، گفته است که خروج نیروهای آمریکایی موجه است چون آنها اطمینان حاصل کرده اند که افغانستان دیگر پایگاه نیروهای جهادی برای توطئه علیه غرب نخواهد بود.
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان پافشاری می کند که نیروهای امنیتی این کشور کاملا توان عقب زدن تروریست ها را دارند، اما بسیاری بر این باورند که خروج نیروهای خارجی افغانستان را با خطر افتادن به دست طالبان مواجه می کند. بایدن قول داده است که آمریکا بعد از خروج نیروهایش همچنان از افغانستان حمایت خواهد کرد اما "نه حمایت نظامی".در خبری دیگر وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور بعد از استقراری تقریبا ۲۰ ساله از افغانستان خارج شده اند.آنهگرِت کرامپ کارنباوئر در توییتی نوشت که آخرین سربازان نیروهای مسلح آلمان "به سلامت افغانستان را ترک کرده اند."او از مجموعا بیش از ۱۵۰ هزار سرباز که از سال ۲۰۰۱ در افغانستان خدمت کرده اند قدردانی کرد و گفت می توانند "به این ماموریت افتخار کنند."
ارتش آلمان گفت که آخرین سربازان از طریق تفلیس، گرجستان، به کشور بازمی گردند.


 
برچسب ها: افغانستان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها