مجید شریف که بود و چرا قتل او انکار می شد؟
کیهان قتل نویسنده ملی و مذهبی را پذیرفت
10 تير 1400 ساعت 10:19
گروه سیاسی: سایت دیده بان ایران؛ نوشت: روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری در خبر ویژه خود مدعی شد مرگ یک روشنفکر دیگر در آذر ۱۳۷۷ مرتبط با پرونده قتلهای زنجیرهای است.
در این مطلب آمده است: در فتنه قتلهای زنجیرهای، چند منتقد نجیب نظام به قتل رسیدند و فضای تبلیغاتی مسمومی به راه افتاد. یکی از قربانیان این جنایت مشکوک، مرحوم دکتر مجید شریف، مترجم کتاب روشنگرانه و ضد صهیونیستی پروفسور روژه گارودی با نام «اسطورههای بنیانگذار سیاست اسرائیل- تاریخ یک ارتداد» بود. آقای یونسی که پس از کنارهگیری وزیر وقت، وزیر اطلاعات شد، آیا بررسی مستقلی انجام داد که چرا باید مترجم کتاب ضد صهیونیستی در تهران ترور شود؟
مجید شریف که بود؟
روزنامه کیهان چند سال پس از انکار قتل مجید شریف؛ امروز پس از ۲۳ سال اعلام کرده که قتل مجید شریف بخشی از قتل های زنجیره ای بوده است. هر چند روزنامه نگاران آن دوران و خانواده وی اطمینان داشتند که قتل مجید شریف با قتل های زنجیره ای ارتباط داشته است چنانکه مهرداد عالیخانی مدیرکل پیشین وزارت اطلاعات که گفته شد با قتل های زنجیره ای ارتباط دارد به مسئله قتل او و نحوه مرگ این روشنفکر اذعان کرده بود اما قوه قضاییه نام مجید شریف را از پرونده قتل های زنجیره ای حذف کرده بود. حال کیهان پس از سال ها انکار قتل یک نویسنده ملی و مذهبی را پذیرفته است. مجید شریف نویسنده ملی مذهبی بود که در ۲۸ آبان ۱۳۷۷ در تهران ناپدید شد و پس از شش روز جنازهاش در خیابان پیدا شد وی از نویسندگان ماهنامه «ایران فردا» متعلق به نیروهای ملی مذهبی و تحت مدیریت مرحوم عزت الله سحابی بود. همچنین در سوابق مرحوم شریف عضویت در دفتر تدوین مجموعه آثار دکتر علی شریعتی هم به چشم می خورد. مجید شریف در سال ۱۳۶۲ از ایران خارج شده و حدود ۱۲ سال در فرانسه زندگی میکرد. وی درباره بازگشت خود به ایران، به خانواده و نزدیکان گفته بو: «مرگ یا زندان، باید بروم، خانهٔ طبیعی من آنجاست»
چگونگی مفقود شدن و قتل
روزنامه ها درباره نحوه ناپدید شدن مجید شریف گزارش کرده بودند: «این نویسنده ملی و مذهبی صبح روز ۲۸ آبان ۱۳۷۷از خانه مادرش در یوسفآباد خارج شده، به خانه بازنگشت. جسد او شش روز بعد پیدا شد. نزدیکان او در بعدازظهر روز ۴ آذر ۱۳۷۷ جسد او را در پزشکی قانونی تهران شناسایی کردند. پزشکی قانونی علت مرگ را «نامعلوم» تشخیص داده بود.» در جریان رسیدگی به پرونده قتلهای زنجیرهای تنها نام داریوش فروهر، پروانه اسکندری، محمد مختاری و محمد جعفر پوینده به صورت رسمی مطرح شد و قوه قضائیه نام مجید شریف و پیروز دوانی نویسنده و پژوهشگر چپ را در شمار قربانیان قتلهای زنجیرهای قرار نداد. هنوز معلوم نیست چرا نهادهای رسمی به موضوع قتل این افراد نپرداخته اند. روزنامه کیهان هم سال ها منکر ارتباط میان قتل مجید شریف و دیگر قتل های زنجیره ای شده بود؛ حال معلوم نیست بر اساس کدام تحلیل این روزنامه ادعاهای خود را پس گرفته است؟! عبدالله شهبازی، نویسنده و مورخ، نقل کرده که مهرداد عالیخانی مدیرکل پیشین وزارت اطلاعات که گفته شد با قتل های زنجیره ای ارتباط دارد گفته بوده که مجید شریف با آمپول پتاسیم کلرید به قتل رسید. بنابر گزارش دیده بان ایران گفتنی است در پاییز ۱۳۷۷ چهارقتل سیاسی در تهران رخ داد. با پیگیری مطبوعات و سیدمحمد خاتمی رئیسجمهور وقت آشکار شد چند نفر از کادر وزارت اطلاعات در این قتلهای خودسرانه دست داشتهاند. با این اعتراف کیهان میتوان گفت که این قتلها دستکم ۵ مورد بوده است.
کد مطلب: 280547