کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وزارت بهداشت به جای فرافکنی بگوید چرا روند واکسیناسون کُند است

وضعیت هرمزگان فوق بحرانی؛ فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان

10 تير 1400 ساعت 10:48

گروه جامعه: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان گفت: بنگاه های اقتصادی و خیران در شرایط سخت و پرهزینه کرونا به یاری دانشگاه علوم پزشکی استان بیایند.


علی رئوفی شب گذشته (نهم تیرماه) در جلسه شورای اطلاع رسانی استان در تشریح آخرین وضعیت کرونا، عنوان کرد؛ با توجه به شرایط کرونایی در جنوب کشور با پیگیری های صورت گرفته از طریق وزارت بهداشت سهم استان های جنوبی از جمله هرمزگان از واکسن افزایش پیدا  کرده و این مهم باعث تسریع در واکسیناسیون جامعه هدف در هرمزگان می شود. وی در همین خصوص بیان کرد: با افزایش سهم استان از واکسن، تلاش می شود افراد ۶۰ تا ۷۰ سال استان و بیماران زمینه ای که در معرض خطر هستند سریعا واکسیناسیون شوند. واکسیناسیون افراد ۶۰ تا ۷۰ ساله استان ایمنی نسبی را در پی خواهد داشت و از سرایت ویروس در سطح استان و  سایر مناطق پیشگیری خواهد کرد.
رئوفی تصریح کرد: با تولید و عرضه گسترده واکسن کرونا در چرخه واکسیناسیون کشور زمینه برای ایجاد ایمنی نسبی در سراسر کشور مهیا خواهد شد. وی افزود: با توجه به تبعات اقتصادی اعمال محدودیت های شدید و تعطیلات مستمر اصناف باعث ضرر و زیان شدید در کسب و کارها شده است و برای کاهش آمار مبتلایان رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی و نظارت در این زمینه نیازمند تشدید اقدامات لازم است. در صورت عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی صنوف متخلف به مدت طولانی پلمب خواهند شد.
رئوفی ادامه داد: وضعیت شیوع کرونا در هرمزگان حاد و بحرانی است و ضروری است مردم به هشدارهای دانشگاه علوم پزشکی به صورت جدی توجه ویژه کنند و در این زمینه اصحاب رسانه نقش مهم در آگاهی بخشی جامعه دارند.
وی خاطر نشان کرد: عادی انگاری ویروس کرونا آثار مخربی دارد و بسیاری تا هنوز در جامعه مهلک بودن این ویروس را باور نکرده اند و از رعایت شیوه نامه های بهداشتی خودداری می کنند. دانشگاه علوم پزشکی استان با محدودیت های شدید منابع مالی و به سختی امور مربوط به بیماری کرونا را پیش می برند و ضروری است اصحاب رسانه در انعکاس تلاش های دانشگاه علوم پزشکی استان و کادر ایثارگر درمان اهتمام بیشتری به خرج دهند. هزینه های سنگین داروهای مرتبط با درمان بیماری کرونا بدهی بالای ۱۴۰ میلیارد تومانی را برای دانشگاه علوم پزشکی استان در پی داشته و مدیریت دانشگاه در تامین مالی برای خرید اقلام دارویی درمان بیماران کرونایی در مضیقه بسر می برد. وی تصریح کرد: پایین بودن آمار مرگ و میر ناشی از کرونا با توجه به آمار بالای مبتلایان نسبت به دیگر استان ها ناشی از تلاش های شبانه روزی دانشگاه علوم پزشکی استان در تامین اقلام دارویی مورد نیاز بیماران کرونایی و زحمات کادر ایثارگر درمان وهمراهی مردم بوده است و برای جلوگیری از هرگونه کمبود دارویی از بنگاه های اقتصادی مستقر در استان و خیران انتظار است با توجه به محدودیت منابع به یاری دانشگاه علوم پزشکی استان بیایند.

نماینده چابهار: در آستانه رو به رو شدن با یک فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان هستیم
نماینده چابهار در مجلس، گفت: شرایط کنونی شیوع کرونا اکنون دیگر دامنه ‌ای بحران را طی کرده و ما در حال رو به رو شدن با یک فاجعه انسانی هستیم؛ و در چنین شرایطی حضرات وزارت بهداشت به جای فرافکنی و فرار به جلو باید پاسخگو باشند و بگویند که چرا روند واکسیناسیون کشور در این وضعیت قرار دارد و کند است.
 معین‌الدین سعیدی نماینده چابهار درخصوص آخرین وضعیت کرونا در استان سیستان و بلوچستان گفت: شرایط کنونی شیوع کرونا اکنون دیگر دامنه‌های بحران را طی کرده و ما در حال رو به رو شدن با یک فاجعه انسانی هستیم؛ و در چنین شرایطی حضرات وزارت بهداشت به جای فرافکنی و فراربه جلو باید پاسخگو باشند و بگویند که چرا وضعیت واکسیناسیون کشور در این وضعیت قرار دارد.
وی ادامه داد: آقایان باید پاسخ بدهند که چرا زیرساخت‌های حوزه درمان در جنوب سیستان و بلوچستان از نصف شاخص کشوری هم پایین‌تر است. برخی موضوعات را انگار که از بس گفتیم و انجام نشده برای آقایان عادی شده است.
سعیدی درخصوص آمار و ارقام کرونا و عامل ایجاد این شدت‌گیری شیوع کرونا اظهار داشت: ما اکنون بیشتر از روزی ۱۰۰۰ ابتلا داریم، در سیستان و بلوچستانی که سفید بود. درخصوص چابهار می‌توان گفت سفرهای نوروزی در این مساله بسیار تاثیرگذار بود.
وی افزود: البته ما هم باید قبول کنیم که در رعایت پروتکل‌های بهداشتی خوب عمل نکردیم اما این امر نافی مسئولیت وزارت بهداشت نیست. نماینده چابهار در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت در حوزه بهداشت در این استان طی ۸ سال گذشته، تصریح کرد: شما در سیستان و بلوچستان در این ۸ سال مطلقا افزایش تخت‌های بیمارستانی نداشتید و می‌توان گفت نمره دولت آقای روحانی در حوزه سلامت در سیستان و بلوچستان قطعا بسیار بسیار پایین است. ما به لحاظ تمام شاخص‌ها مانند تعداد تخت‌های بیمارستانی یا نسبت پرسنل حوزه بهداشت بر بیمار؛ در تمام این شاخص‌ها با اختلاف بسیار زیاد نسبت به دیگر نقاط کشور بدترین وضعیت را داریم. حتی در درون استان هم وضعیت شاخص‌ها بین جنوب و شمال استان فاصله معناداری دارد.
وی درباره استفاده از ظرفیت چابهار برای کمک به بخش بهداشت و درمان منطقه بیان کرد: چابهار شده آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی. خود چابهار بیشترین مشکل را دارد؛ متاسفانه منطقه آزاد، بنادر، شرکت نفت و.... این‌ها هم هیچ کمکی نمی‌کنند.
سعیدی در واکنش به اظهارات اخیر جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، ابراز داشت: اینکه سخنگوی سازمان غذا و دارو به جای پاسخگویی به این وضعیت فاجعه‌بار و مشکلاتی که در روند واکسیناسیون کشور وجود دارد، منتقدان را با بدترین تعابیر خطاب می‌کند، نشان می‌دهد نگاه این دولت به مردم یک نگاه از بالا به پایین است. آقایان مطلقاً ظرفیت تحمل نقد را ندارند و کسی که نمی‌تواند نقد بپذیرد به نظر من شایستگی پذیرش چنین مناصبی را مطلقا ندارد.


کد مطلب: 280548

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/280548/وضعیت-هرمزگان-فوق-بحرانی-فاجعه-انسانی-سیستان-بلوچستان

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir