گروه بین الملل: امی گوتمن پژوهشگر علوم سیاسی و رئیس دانشگاه پنسیلوانیا است. یک شهروند یهودی که جان خود را مدیون مهاجرت پدرش به هند است. جو بایدن این زن برجسته محقق و کارشناس علوم سیاسی را به عنوان سفیر آمریکا در برلین تعیین کرده است.
هدف از انتخاب امی گوتمن، یک شهروند یهودی آلمانیتبار از سوی جو بایدن به عنوان سفیر آمریکا در آلمان تصحیح آن دسته از خطاهایی است که باید به حساب ریچارد گرنل، سفیر دولت ترامپ در آلمان نوشت.امی گوتمن فردی شناخته شده در آمریکا است. از او حتی پیش از این به عنوان وزیر آموزش در کابینه جو بایدن نیز سخن رفته بود. اکنون، جو بایدن گوتمن را به عنوان سفیر و نماینده سیاسی آمریکا در آلمان پیشبینی کرده است.
گوتمن ۷۱ سال سن دارد و پیش از این نیز در دولت اوباما در سال ۲۰۰۹ به مقام رئیس مسائل ناظر بر رابطه بین اخلاق زیستی (بیواتیک) انتخاب شده بود.
پدر امی گوتمن، کورت گوتمن متولد ایالت بایرن آلمان است. در دوران حکومت ناسیونال سوسیالیستها، این دانشجوی یهودی ناگزیر به ترک زادگاه خود میشود. خواهران و برادران خود را متقاعد میکند که با او به هند مهاجرت کنند.کورت گوتمن، پس از سالها زندگی در هند به آمریکا مهاجرت میکند. امی گوتمن درباره مهاجرت خانوادهاش به هند در مصاحبهای در سال ۲۰۱۳ گفته بود: «این حقیقت دارد که همه خانواده من میتوانستند کشته شوند، اگر در آن زمان پدر من دست به مهاجرت نمیزد.»
امی گورتمن در دانشگاه پنسیلوانیا بزرگترین آرشیو هولوکاست در جهان را راهاندازی کرده است. سایت "اشپیگلآنلاین" با انتشار گزارشی درباره امی گوتمن نوشته است که انتخاب او از سوی دولت بایدن با توجه به پیشزمینههای یاد شده، اقدامی سنجیده بوده است.گفته میشود خبر انتخاب گوتمن رسما به اطلاع فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهوری آلمان رسیده است. این در حالی است که پیشنهاد دولت بایدن برای نمایندگی سیاسی آمریکا در آلمان میبایست به تایید مجلس سنای آن کشور نیز برسد.امی گوتمن در مدرسه اقتصاد لندن تحصیل کرده و سپس در رشته علوم سیاسی در سال ۱۹۷۶ در دانشگاه هاروارد موفق به کسب مدرک دکتری خود شده است.گوتمن پس از تدریس در دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۲۰۰۴ به عنوان رئیس این دانشگاه برگزیده شد و تا امروز نیز در این مقام انجام وظیفه میکند.مناسبات دو کشور آمریکا و آلمان در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ پر دستانداز شده بود. اظهار نظرهای تند ریچارد گرنل، سفیر پیشین آمریکا در برلین نیز به مناسبات دو کشور آسیب رسانده بود.
گرنل نه تنها در امور داخی آلمان دخالت میکرد، بلکه در مصاحبههای جنجالی خود بارها سیاستهای دولت آلمان را به چالش کشیده بود. از جمله میتوان به انتقاد شدید گرنل از سیاست مهاجرپذیری دولت مرکل اشاره کرد.