باتوجه به واکسینه کردن عمومی و پایان محدودیت در برخی از کشورهای همسایه، اوایل خردادماه امسال وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه اعلام کرد که تعداد گردشگران ایرانی که وارد ترکیه شدند افزایش چند برابری داشته و به ۱۹۴ هزار و ۳۸۴ نفر رسیده است. این آمار را نمیتوان تها به گردشگرانی که قصدشان فقط دیدن جاذبههای گردگشری ترکیه بوده اختصاص داد، بلکه اکثر آنها به واسطه تبلیغات تور واکسن وارد این کشور میشدند.
از سوی دیگر، ابوظبی پایتخت امارات عربی متحده و روسیه هم آمادگی خود را برای تزریق واکسن به مسافران خارجی اعلام کرده اند، با این تفاوت که مسئولان ابوظبی گفته اند که گردشگران رایگان واکسینه میشوند، اما دریافت واکسن کرونا در روسیه، رایگان نیست.
در امارات ۲ واکسن فایزر و سینوفارم در دسترس است و در روسیه هم علاوه بر واکسنهای یاد شده از واکسن اسپوتنیکف تولید داخلی این کشور هم استفاده میکند.ارائه دادن واکسن کرونا به گردشگران ایرانی درحالی است که بیشتر از یک سال است که مسافران پشت مرزهای امارت و روسیه مانده اند و حالا انگار این کشورها قصد دارند تا از طریق واکسیاناسیون به صنعت گردشگری کشورشان رونق ببخشند.
حدود دوماه پیش معاون گردشگری در نامهای خطاب به مدیران گردشگری استانها و تشکلهای خصوصی، تبلیغ و اجرای تور با وعده واکسن کرونا را فاقد وجاهت قانونی اعلام کرده بود. او این وعده را درحالی دروغین دانست که کشورهایی که حالا بیشترین میزان ورود مسافران ایرانی را دارند، مجوز رسمی واکسن کرونا را نداشتند.اما حالا انگار اوضوع فرق کرده و بی برنامگی در واکسیناسیون سبب شده تا کشور وارد موج پنجم شود و میزان مرگ و میر یکبار دیگر افزایش یابد و افراد چارهای جز انتخاب این تورهای گردشگری را نداشته باشند.
با وجود شرایط واکسیناسیون کند در کشور و افزایش شمار مراجعه کنندگان مسافران ایرانی به کشورهایی که وعده واکسن رایگان می دهند شاید بهتر است وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین ستاد ملی کرونا به جای انکار و تکذیب چنین تورهایی، فرایند نظارت بر این تورها را در پیش گیرند تا بتوان از تخلف و سودجویی احتمالی پیشگیری کرد.