گروه سیاسی: نماینده تهران در مجلس یازدهم در خصوص احتمال نقشآفرینی نمایندگان در چینش کابینه چه به صورت حضور مستقیم خودشان یا به صورت معرفی کردن افرادی برای مناصب، گفت: مشورت دادن و مشورت کردن کار خوبی است به شرطی که دخالت در کار یکدیگر نباشد، نه دولت باید در کار مجلس دخالت کند نه مجلس در کار دولت. اما بالاخره دولت و مجلسی که میخواهند با هم کار کنند، بهتر است که اهل مشورت باشند.
مالک شریعتی افزود: بهویژه در رویکردهایی که میخواهند باهم به جمعبندی برسند و یک رویکرد واحدی در کشور پیش برود. این مشورتها میتواند کمک کند به اینکه رویکردهای مشخصی اتخاذ شود اما اینکه کسانی بخواهند فردی را تحمیل کنند، حتما غلط است؛ مجلس چنین برنامهای ندارد اما ما اکنون نمیدانیم ممکن است در مورد یکی-دو نفر یا سه-چهار نفر تقاضا از سوی خود دولت باشد که کمک کنند که آن هم باید بررسی شود.اما اینکه نمایندهها متقاضی حضور در کابینه باشند من چنین استنباطی ندارم که نمایندهها خودشان داوطلب باشند که بخواهند مناصب دولتی را بگیرند یا افرادی را پیشنهاد دهند.عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم در واکنش به این مساله که دیدگاهی وجود دارد که نتیجه یکدست شدن مجلس و دولت را «کاهش نظارت مجلس بر دولت» میداند، اظهار کرد: این یک خطری است که وجود دارد اما اگر رویکردها درست شود، اتفاقا زمینه برای دقت در نظارتهای کارشناسی فراهم میشود. معمولا دولت و مجلس وقتی با هم اختلاف سلیقه سیاسی داشته باشند، بحثهای فیمابین به سمت دعواهای سیاسی میرود و فرصت برای نظارت کارشناسی کم میشود اما اگر رویکردها و جهتگیریهای سیاسی همجهت باشد؛ فرصت برای نظارت کارشناسی فراهم میشود و آن زمانی که میخواهند برای نظارت اختصاص دهند، روند کار به سمت نظارت کارشناسی خواهد رفت.وی در ادامه تصریح کرد: من قبلا هم گفتهام که مجلس و دولت باید با هم برادر باشند اما در این برادری مجلس برادر بزرگتر است و در رأس امور بودن مجلس یعنی همین؛ ضمن اینکه دلسوزی میکند حتما نظارت هم میکند و از سر برادری و همکاری و همراهی حتما باید در نظارت و کار خود با دقت عمل کند.
شریعتی درباره مطرح شدن احتمال تشکیل یک کابینه فراجناحی، بیان کرد: اگر مبنا کارآمدی، پاکدستی و فسادستیزی باشد، اینطور نیست که بگوییم همه اینها در یک گروه و یک جناح وجود دارد.