به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۸:۴۸
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۴/۱۸ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب : ۲۸۱۵۹۴

قطعی برق کمبود و گرانی کالا را رقم می‌زند

قطعی برق کمبود و گرانی کالا را رقم می‌زند
گروه اقتصادی: هر چند میزان قطعی برق متغیر و در بعضی استان‌ها تا ۳ یا ۴ ساعت قطعی برق وجود دارد،اما باید در نظر داشت که این خاموشی‌ها باعث خسارت‌های جبران‌ناپذیر به پیکره صنعت تولید خواهد شد. کرونا،تحریم،رکود اقتصادی و قطعی برق،چهار ضلع ویران کننده صنایع در کشور است. این روز‌ها صنعتگران و تولیدکنندگان رمقی برای ادامه فعالیت ندارند.نه خبری از حمایت دولت است نه راهی برای گریز از این مهلکه!

علی نقیب،نایب رئیس کمیسیون فضای کسب و کار و کارآفرینی اتاق بازرگانی تهران و ایران چالش قطعی برق را یکی از اساسی‌ترین مشکلات صنایع می‌داند و می‌گوید:صنایع کشور امسال وضعیت قطعی برق را بدتر از سال گذشته تجربه می‌کنند.

وی ادامه داد: خاموشی‌ها در سال ۹۹ به مراتب کمتر از سال جاری بود. متأسفانه در حال حاضر قطعی برق به نقاط بحرانی رسیده است.عضو  و  رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ایران با اشاره به اینکه هنوز مسئولین نگاه افزایش سرمایه از طریق تولید را باور ندارد،گفت:به طور کل قطعی برق در همه صنایع اثر مخرب می‌گذارد.صنایع بهداشتی هم مانند سایر صنایع نیاز به ابزار‌های لازم جهت تولید دارد و اگر در این روند دچار کاستی شود قطعاً موضوع بهداشت و سلامت مردم را دچار مشکل خواهد کرد.

به گفته نقیب؛با قطعی برق تولید کنندگان قادر به اجرای تعهدات خود نیستند و این موضوع،روند توزیع محصولات و کالای اساسی در بازار را دچار اختلال خواهد کرد.همین بحث شرایط را برای کمبود مواد مورد نیاز مردم و  محصولات تولیدی را در آینده نه چندان دور در بازار رقم خواهد زد.

نقیب گفت:موضوع کرونا مشکلات قطعی برق را مضاعف می‌کند. اثرات مخرب شیوع کرونا با خاموشی‌ها چند برابر می‌شود.در واحد‌های تولیدی و کارخانه‌ها کارگران کنارهم مشغول فعالیت هستند.در زمان قطع برق سیستم تهویه نیز قطع شده و این خطر آلودگی کارگران و انتقال ویروس کرونا را در یک واحد تولیدی – صنعتی سرعت می‌دهد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و ایران گفت:متأسفانه در کشور ما کمبود برق را با قطعی برق صنایع جبران می‌کنند.در حالی که باید به سرنوشت و آینده صنعت توجه شود و  به راحتی برق واحد‌های تولیدی و شریانی کشور قطع نشود.

وی ادامه داد:چراکه صنعت،متولی اصلی اشتغالزایی، ارزش افزوده و تولید در کشور است.باید قبل از هر اقدامی نگاه دولتمردان را به مقوله تولید و اهمیت آن تغییر داد.باید بپذیرند هرگاه مشکلی در تولید و توزیع برق ایجاد شد در ابتدا باید برق مصارف خانگی قطع شود نه اینکه در اولین گام مراکز تولیدی و کارخانه‌های صنعتی کشور دچار خاموشی شوند!عضو  و رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ایران یادآور شد:تغییر در برنامه ریزی‌های تولید و  در  نتیجه توزیع  و  خسارت وارده به دستگاه‌های حساس الکترونیکی صنایع  دو موضوع مهم در نبود برق است.


وی تأکید داشت:خاموشی‌های ناگهانی و پی در پی چنان خسارت بر پیکره صنایع کشور وارد می‌کند که ماه‌های آینده اقتصاد کشور شاهد بروز مشکلات متعدد در زمینه توزیع و قیمت اقلام مختلف مورد نیازمردم در بازار داخلی خواهد بود.نقیب می‌گوید:خسارت‌های آشکار و پنهان نتیجه اهمال کاری‌ها در اعلام زمان قطع برق می‌تواند به گونه‌ای گسترده‌تر شود که دیگر هیچ صنعتی نتواند آن را به راحتی جبران کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی تهران و ایران ادامه داد:اتلاف زمان،کاهش شدید تولید به عنوان خسارت‌های آشکار درلایه‌های مختلف صنایع شکل می‌گیرد.عضو  و رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ایران گفت:هیچ گاه بعد از توقف بی دلیل در مسیر تولید،کارگر و حتی صاحبان صنایع نمی‌توانند با همان قدرت گذشته فعال باشند و توانایی در صنایع هدر می‌رود. این به عنوان خسارت‌های پنهان قابل مشاهده است.وی ادامه داد:به هر صورت هر دو خسارت (پنهان و آشکار) میلیارد‌ها میلیارد به بدنه تولید کشور خسارت وارد می‌کند و  تبعات سنگین این ضرر و زیان‌ها به زودی در اقتصاد کشور نمایان می‌شود.
مرجع : اقتصاد 24
برچسب ها: قطعی برق
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها