به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۰:۱۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۴/۲۷ ساعت ۱۲:۴۳
کد مطلب : ۲۸۳۰۲۳
از نظر فرار مغز‌ها در بین ۹۱ کشور جهان، ایران در مقام اول است

چرا ایران در «مهاجرت» از ته جدول به صدر جدول صعود کرد؟

چرا ایران در «مهاجرت» از ته جدول به صدر جدول صعود کرد؟
گروه جامعه: «ژئوپلیتیک ایرانی» در گزارشی قیاسی از چند دهه اخیر درباره فاجعه رو به افزایش پدیده مهاجرت از ایران نوشت:
۱. مرداد ۱۳۴۴ نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجام شده بود، ایران را از لحاظ مهاجرت اتباع به کشورهای دیگر در ردیف پنج کشور آخر جدول نشان می‌داد (نزدیک به صفر).
۲. این بررسی ده سال بعد در سال ۱۳۵۴ نیز مجددا انتشار یافت که تغییری در رتبه ایران نشان نمی‌داد و مهاجرت ایرانیان نزدیک به صفر بوده است.
۳. از این آمار‌ها چنین برمی آید که ایرانیان تمایلی به مهاجرت به کشورهای دیگر نداشتند.
۴. اما این ارقام به شکل ناباورانه‌ای تغییر کرده است. ایران دیگر در رتبه انتهای جدول نیست و برعکس به صدر جدول رسیده است. ایرانیان سومین مردمان در جهان هستند که به دنبال مهاجرت هستند.
۵. در بین اتباع کشورهای مختلف، ایرانی‌ها بیشتر متقاضی برای مهاجرت به استرالیا را دارند که سالانه د‌ها نفر نیز جان خود را در این راه از دست می‌دهند.
۶. شمار جمعیت ایران ۲ برابر شده، اما میزان مهاجران ایرانی به عدد نزدیک به ۷ میلیون نفر یعنی ۱۴۰ برابر رسیده است.
۷. در این بین حجم خروج نخبگان از کشور نیز قابل تامل است. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، ایران از نظر فرار مغز‌ها در بین ۹۱ کشور جهان مقام اول را از آن خود کرده ‌است.
۸. سالانه تا ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات عالیه از ایران مهاجرت می‌کنند.
۹. بنیاد ملی نخبگان ایران اعلام کرد، ۳۰۸ نفر از دارندگان مدال المپیاد و ۳۵۰ نفر از برترین‌های آزمون سراسری از سال ۸۲ تا ۸۶ به خارج مهاجرت کرده‌اند.
۱۰. همچنین هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نوشته است، ۹۰ نفر از ۱۲۵ دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند.
۱۱. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول هم اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند. طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه ۱۵ کار‌شناس ارشد، ۴ دکترا و سالانه ۵۴۷۵ نفر لیسانس از کشور مهاجرت کردند.
۱۲. در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۵۰ هزار دانشجو تقاضای خروج از کشور را کرده‌اند که بیشترشان دانشجوی دوره دکترا بودند. همچنین ۶۴ درصد دانش‌آموزان ایرانی مدال‌آور المپیاد طی ۱۴ سال گذشته از ایران مهاجرت کرده‌اند.
۱۳. حمید گورایی رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلول‌های بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان می‌شوند.
۱۴. عباس میلانی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا می‌گوید، فرار مغز‌ها در چند سال اخیر ۳۰۰ برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.
برچسب ها: مهاجرت از ایران

ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۰/۰۴/۲۷ ۱۳:۳۶
پیدا کنید پرتقال فروش را . خیلی ساده است
-۱۳۵۴ ته جدول
- حالا صدر جدول (374751)
۱۴۰۰/۰۴/۲۷ ۱۹:۱۵
از بس که شما اصلاح طلبان فاز منفی می دین و دائما تکرار می کنید ما بدبختیم. معلومه توی این شرایط خیلی ها تحت تاثیر قرار می گیرند و می روند. (374764)
۱۴۰۰/۰۵/۰۸ ۱۶:۳۷
من طرفدار هیچ حزبی نیستم چون نه اصولگراش مالیه نه اون اصلاح طلبش...حرف حقه و حقیقت...۴۰ساله مملکت رو به گند کشیدید...خااااک حیف خااااک... (375269)
۱۴۰۰/۰۴/۲۸ ۰۱:۰۶
عوزش افقانیها به ایران میان جاشونو پر میکنن... (374784)
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۰/۰۴/۲۸ ۱۰:۱۹
آینده‌ای نامعلوم و پر از استرس و جامعه ای نامید و پرخاشگر با ضریب انفجار بالا و بدور از گفتار نیک،کردار نیک و پندار نیک (374792)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها