تاریخسازی یك داور محجبه در المپیک توکیو
31 تير 1400 ساعت 17:09
گروه ورزشی: فهرست موفقیتهای سارا جمال، طولانی است و اکنون این مهندس عمران و بسکتبالیست مصری با داوری مسابقات، بدعت تازه ای در تاریخ المپیک به جا میگذارد.
او اولین زن مسلمان با حجابی است که در المپیک توکیو داور مسابقات بسکتبال است.علاوه بر این، شکلِ بسکتبالی که او در توکیو داوری میکند نیز در نوع خود بی سابقه است.
بسکتبال سه نفره یا سه به سه، در سراسر جهان بیش از هر ورزش تیمی دیگری که در شهرها و عمدتا در پارکها و تفرج گاهها بازی میشود، طرفدار دارد.حدس زده میشود که تعداد بازیکنان بسکتبال سه نفره در ۱۸۲ کشور جهان، به ۴۳۰ هزار نفر برسد.سارا میگوید رفتن به المپیک برای او یک رویا بوده و سعی میکند در دستیابی به این رویا از تمام تواناییهای خود استفاده کند.
"وقتی شما نه تنها نماینده خودتان هستید (نماینده جهان عرب و آفریقا هم هستید) این مسئولیت سنگینی است و کار ساده ای نخواهد بود ولی من میخواهم نماینده خوبی برای آنها باشم و به همین جهت حد اکثر تلاشم را میکنم."سارا گفت:"هر بار موفقیتی به دست میآورم و فکر میکنم کار مهمی کرده ام، خداوند من را شگفت زده میکند و درِ فرصتهای تازه ای را که حتی بزرگتر از گذشته است به رویم باز میکند."فصل گذشته من برای داوری یک مسابقه نیمه نهایی لیگ مردان مصر نامزد شدم. این به نوبه خود دستاورد مهمی بود."
در این فصل موفقیتهای سارا حتی بیشتر از قبل بوده. او در باره داوری در مسابقه نهایی جام بسکتبال مردان در مصر و لیگ بسکتبال آفریقا برای مردان صحبت میکرد:
"اینها گامهای بزرگی برای من و سایر داورهای زن در مصر بود چون اولین بار بود که در مصر داور مسابقات نهایی مردان، یک زن بود."سفر او با تماشای بازی بسکتبال خواهر بزرگش زمانی که دختر کوچکی بود و همراهی کردن خواهرش در جلسات تمرین شروع شد. هنگامی که پنج سال بیشتر نداشت شروع به بازی بسکتبال کرد و ۱۵ ساله بود که داور مسابقات شد.
مدت پنج سال سارا هم یک بسکتبالیست بود و هم داور. او میگوید این تصمیم که بازی را کنار بگذارد وفقط روی داوری تمرکز کند، برای او بزرگترین چالش بود.سارا معتقد است شخصی که میخواهد اولین کسی باشد که کار جدیدی را شروع میکند، باید شهامت زیادی داشته باشد ولی اگر به چیزی باور دارد و در آن مسیر قدم برمیدارد، موفق خواهد شد.او عادت دارد که چندین کار را با هم انجام دهد. او هنوز به عنوان مهندس عمران کار میکند و رویای دنیای بسکتبال را در حین پنج سال تحصیل دنبال کرده."این یک چالش بود ولی من حمایت خانواده ام را داشتم که به من یاد داده بودند چطور بتوانم حین حرکت در دو مسیر، توازن را حفظ کنم."حالا همکاران او از جمله کسانی هستند که او را تحسین میکنند."آنها مسابقات من را تماشا میکنند و البته در المپیک از من حمایت خواهند کرد."سارا میگوید اعتقاد و ایمانش به مذهب سبب شده که خودش را گم نکند و کنترل زندگی اش را از دست ندهد.
"من معتقدم اگر در هر مورد به بهترین نحو کارم را انجام دهم، بهترین چیز هم برای من اتفاق خواهد افتاد. شما باید حد اکثر سعی خودتان را بکنید و با خودتان بگویید من آنچه در توانم بود انجام دادم و بقیه را به خدا واگذار میکنم. خداوند راهنمای شما در طول سفرتان خواهد بود."او قبل از هر مسابقه به خداوند روی میآورد: "من دعا میکنم و میگویم خدایا به من کمک کن تا این یک مسابقه یا دور مسابقات عالی باشد."و به دلیل همین ایمان و اعتقادش است که در زمین بازی حجاب را رعایت میکند. سارا اولین داور فدراسیون بین المللی بسکتبال است که پس از تغییر مقررات در سال ۲۰۱۷، در مسابقات بین المللی با حجاب حاضر میشود.
به عقیده او واکنشها کاملا مثبت بوده و حتی برخی از بازیکنان گفته اند پوشش او معرکه و جالب است.سارا از این که توانسته برای داورهای زنی که به دینشان ایمان داشته ولی در عین حال به دنبال تحقق رویاهایشان هستند راه را هموار کند، خوشحال است.او میگوید در مصر زنان جوانی که داور هستند غالبا برای او نامه مینویسند و میگویند آنها فکر میکردند "هیچ شانسی برای این که در مسابقات بزرگ شرکت کنند یا به سراسر جهان سفر کنند، ندارند.
"به آنها میگویم شما میتوانید بهتر از من کار کنید. شما میتوانید به تمام هدفهایتان در هر جایی که بخواهید برسید. شما قدرت این کار را دارید."این افتخار بزرگی است که آنها میتوانند خودشان را در آینده یک داور ببینند و درک کنند که اگر سخت کوشش کنند به تمام رویاهایشان دست خواهند یافت."و به همین جهت است که سارا میخواهد دختران مسلمانی که در سراسر جهان او را در توکیو در کنار زمین بازی میبینند از موفقیتهای او درس بگیرند."تمام توجه خود را روی بهترین بودن متمرکز کنید و اهداف عالی داشته باشید، در آن موقع به بالاترین موقعیت دست خواهید یافت. به عقیده من زنان قدرتهای جادویی دارند. ما خیلی، خیلی قوی هستیم."
کد مطلب: 283776