گروه علمی: محققان دانشگاه کمبریج در انگلیس با مطالعه ۳۰۰ فسیل از انسانهای هومو در سراسر جهان دریافتند آب و هوای زمین، اندازه مغز و اندام انسانها را تغییر داده است.به گزارش ایرنا ، بر اساس این تحقیقات که با مقایسه اطلاعات حاصل از تجزیه و تحلیل ۳۰۰ فسیل انسان با وضعیت آب و هوای مناطق مختلف زمین انجام گرفت، مشخص شد متوسط اندازه بدن انسان در طول یک میلیون سال گذشته تغییرات قابل توجهی داشته است.
در واقع افرادی که در آب و هوای سردتر زندگی میکردند، اندام بزرگتری نسبت به سایرین داشتند؛ زیرا اندام بزرگتر قابلیت بیشتری در حفظ گرما در محیطهای سرد دارد.همچنین بر اساس نتایج این تحقیقات اندازه مغز ساکنین مناطق دارای پوشش گیاهی کمتر مانند علفزارها و استپها در مقایسه با ساکنین مناطق دیگر، بزرگتر است.
محققان از طریق مقایسه این دادهها با اطلاعات باستان شناسی دریافتند ساکنین این مناطق با شکار جانوران بزرگ زندگی خود را میگذرانند. این نحوه شکار یک فعالیت پیچیده است که نیاز به قابلیتهای شناختی بالاتری دارد و به همین دلیل مغز ساکنین این مناطق بیش از سایرین تکامل یافته و رشد کرده است.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.