گروه بین الملل: شرکتی در آلمان نیست که از حملات سایبری در امان بوده باشد. بر اساس یک پژوهش، زیان حاصل از این حملات به رکورد ۲۲۳ میلیارد یورو در سال رسیده است. این شرکتها با سرقت دادهها، جاسوسی و یا خرابکاری و باجگیری روبرو هستند.
آخیم برگ، رئیس بیتکوم (انجمن فدرال اقتصاد دادهها، ارتباطات و رسانههای جدید)، میگوید به ویژه شرکتهای اقتصادی متوسط هدف فزاینده این حملات بودهاند.
در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ از هر ۱۰ شرکت ۹ شرکت هدف سرقت دادهها، جاسوسی و یا خرابکاری قرار گرفتهاند.
افزایش باجگیری شرکتها
یک علت عمده، افزایش چشمگیر موارد باجگیری است که با مختل شدن سیستمهای اطلاعات و تولید و نیز تخریب کل روند کار شرکتها توأم بوده است.
این تخریبها به ویژه پیامد حملات باجافزار Ransomware است که از این طریق کامپیوترها و دیگر سیستمها قفل میشوند و سپس از صاحبان شرکتها درخواست باج صورت میگیرد.
مدیران شرکتهایی که مورد پرسش قرار گرفتهاند گزارش دادهاند، از زمان پاندمی کرونا بدین سو، ۵۹ درصد شرکتها، که در آنها دورکاری امکانپذیر بوده است، دچار اختلالهای امنیتی اطلاعاتی شدهاند.
آخیم برگ میگوید، "همکاران را خیلی راحت به خانه فرستادن، کافی نیست". دستگاهها را باید ایمن ساخت، برای کانالهای ارتباطی با شرکت باید حفاظ گذارد و در میان همکاران در مورد خطرهای احتمالی از طریق جرایم سایبری حساسیت ایجاد کرد.
میلیاردها زیان به دلیل حملات
به خاطر این حملات میلیاردها زیان به شرکتها تحمیل میشود. بر اساس این پژوهش، جمع این زیانها ۲۲۳ میلیارد یورو در سال تخمین زده میشود که دو برابر سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بوده است.
نهاد بیتکوم این پژوهش را از ماه ژانویه تا مارس ۲۰۲۱ صورت داده و از شرکتها در مورد زیانهای ۱۲ ماه گذشته پرسیده است.
در وضعیت کنونی، از هر ده شرکت، یک شرکت موجودیت اقتصادی خود را در اثر این حملات در خطر میبیند.
به گفته سینان زلن، معاون ریاست اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی (سازمان امنیت داخلی آلمان)، این پژوهش به وضوح نشان میدهد که توان مقاومت اقتصاد آلمان در چه سطح است. او افزود، تنها با همکاری تنگاتنگ ادارات و حوزه اقتصاد میتوان به مقابله با این تهدیدها، جاسوسیها و خرابکاریها رفت.