گروه بين الملل: بنابر گزارشی که اخیرا از سوی یک نشریه تخصصی معروف در آمریکا منتشر شده، آلودگیهای هوای ناشی از فعالیت صنایع صادراتی چین اکنون با گذر از فراز اقیانوس آرام به غرب آمریکا وارد شده و هوای این منطقه را نیز آلوده کرده است.
این مطالعه در نشریه «آکادمی ملی علوم آمریکا»، نخستین بررسی از چگونگی اثرپذیری آلودگی هوا در آمریکا از صنایع تولیدی چین است. مقاله فوق از سوی 9 متخصص برجسته از سه کشور جهان نگاشته شده است. در این مقاله پدیدههای زیستمحیطی متاثر از فعالیتهای اقتصادی مرتبط مورد بررسی قرار گرفتهاند. کارشناسان مطالعات جوی میگویند: خرید محصولات چینی به دلیل اثرات زیانبار زیستمحیطی که در فرایند تولید آنها ایجاد میشود همیشه سبب آسایش و رفاه مشتریان این کالاها در آمریکا و کشورهای نیمکره شمالی نمیشود زیرا جابجایی آلایندههای ناشی از صنایع تولیدی چین به سمت آمریکا سبب افت کیفیت هوا در غرب ایالات متحده شده است. در نتیجه این مسئله سبب شده تا برای جلوگیری از آلودگی هوای بیشتر در شرق آمریکا، تولیدات صنعتی در غرب این کشور کاهش یابد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سیانبیسی، کارشناسان مطالعات جوی میگویند: بادهای قدرتمند جهان میتوانند طی چند روز آلایندههای هوا را از چین با گذر از فراز اقیانوس آرام به آمریکا منتقل کنند که این مسئله به ویژه در فصل بهار سبب افزایش خطرناک آلایندهها در این کشور میشود. در این میان کربن سیاه یک مشکل اساسی محسوب میشود زیرا بارش باران هم نمیتواند آن را از جو پاک کند و در نتیجه این گاز در جو برای مدت طولانی باقی میماند. کربن سیاه سبب ابتلا به آسم، سرطان، آمیفزم و بیماریهای قلبی - ریوی میشود. نگارندگان این گزارش میگویند: هر سال یک روز به بروز پدیده وارونگی در لسآنجلس افزوده میشود چون کارخانههای چین کالا تولید میکنند اما در عمل به جای صادرات این کالاها «منواکسید کربن» و «اکسیدهای نیتروژن» به نواحی غرب ایالات متحده صادر میکنند.
با این حال میزان آلودگی هوای ناشی از آلایندگی صنایع چینی در غرب آمریکا در مقایسه با آلایندههایی که در اثر ترافیک و صنایع داخلی آمریکا ایجاد میشود، بسیار کمتر است. کارشناسان همچنین به مطالعه تاثیر صنایع صادراتی چین بر کیفیت هوای خود این کشور پرداختند. آنها برآورد کردند در سال 2006 میلادی، تولید کالاهای چینی برای فروختن آنها به آمریکا سبب 7.4 درصد از آلودگیهای گوگردی ناشی از تولیدات صنعتی، 5.7 درصد از آلایندههای اکسید نیتروژن، 3.6 درصد کربن سیاه و 4.6 درصد مونواکسید کربن در چین بوده است.