به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۱:۲۳
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۶/۰۴ ساعت ۲۲:۲۵
کد مطلب : ۲۹۰۱۹۷
امرالله صالح: تروریست‌های طالبان مسئول بمب‌گذاری هستند

انفجار خونین در کابل؛ حداقل ۶۰ کشته از جمله ۱۲سرباز آمریکایی

گروه بین‌الملل: خبرگزاری‌ها تعداد کشته‌های انفجارهای انتحاری امروز در فرودگاه کابل را حداقل ۶۰ نفر گزارش کرده‌اند و رویترز گزارش داد که تعداد سربازان جان‌باخته آمریکایی حداقل ۱۲ نفر است.
انفجار خونین در کابل؛ حداقل ۶۰ کشته از جمله ۱۲سرباز آمریکایی
تازه‌ترین خبر اینکه، یک منبع در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد در انفجار‌های فرودگاه کابل ۱۲ نظامی آمریکایی کشته و ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند که حال ۱۰ نفر از آن‌ها وخیم است.
 
وزارت دفاع آمریکا عصر پنج‌شنبه از وقوع دو انفجار در نزدیکی فرودگاه کابل، پایتخت افغانستان خبر داد. بنا بر اعلام جان کربی سخنگوی پنتاگون، اولین انفجار در نزدیکی یکی از ورودی‌های فرودگاه کابل موسوم به «ابی گیت» و انفجار دوم نیز در فاصله کوتاهی از انفجار اول، مقابل هتل بارون روی داده است. او وجود تلفات میان غیرنظامیان افغان و نیروهای آمریکایی را تایید کرد. مقامات آمریکا و دیگر کشورهای غربی طی روزهای گذشته نسبت به احتمال حمله داعش به فرودگاه کابل همزمان با تخلیه اتباع خارجی و گروهی از افغان‌ها هشدار داده بودند. سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرد که انفجار در بیرون از فرودگاه کابل نتیجه یک حمله پیچیده بوده است. جان کربی در توئیتی نوشت: «ما انفجار در ابی گیت را تایید می‌کنیم که نتیجه یک حمله پیچیده بود و منجر به تلفاتی در میان آمریکایی‌ها و شهروندان شده است». او ساعاتی بعد اعلام کرد که چند نفر از کارکنان آمریکایی در جریان این دو حمله کشته شدند.
هشدار نسبت به انجام حملات قریب‌الوقوع
فرودگاه کابل و اطراف آن صحنه تجمع هزاران نفر از مردم است که تلاش می‌کنند به‌دنبال تسخیر افغانستان توسط گروه طالبان از این کشور بگریزند. کشورهای غربی پیشتر نسبت به یک حمله احتمالی قریب‌الوقوع به کابل هشدار داده بودند. سفارت آمریکا در کابل روز چهارشنبه به شهروندان این کشور توصیه کرد که به فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی نروند و از ورودی‌های این فرودگاه فاصله بگیرند. در پی این هشدار، سه کشور بریتانیا و نیوزیلند و استرالیا نیز با ذکر «تهدید حمله تروریستی» از شهروندان خود و دارندگان ویزای این کشورها خواستند از ورودی‌های فرودگاه فاصله گرفته و در اطراف آن تجمع نکنند. روزنامه گاردین به نقل از منابع دفاعی بریتانیا می‌نویسد که این هشدارها به خطر حمله انتحاری در فرودگاه یا اطراف آن اشاره دارد. اما هشدارها در حالی منتشر شده است که خارجی‌هایی که قصد خروج از افغانستان را دارند راه دیگری جز فرودگاه حامد کرزی در کابل ندارند و برخی از آنها چند روز است که پشت درهای فرودگاه در انتظار به سر می‌برند. در اطلاعیه سفارت آمریکا از شهروندان آمریکایی خواسته شده بود که فورا سه ورودی «اببی»، «شمالی» و «شرقی» را ترک کنند. در این اطلاعیه همچنین آمده بود که افراد تنها در صورتی به فرودگاه مراجعه کنند که پیامی از «یک نماینده دولت آمریکا» دریافت کنند. این اطلاعیه هشدار در وب‌سایت سفارت آمریکا در کابل منتشر شده و توضیحی بیشتری در خصوص این تهدیدات امنیتی ارائه نشده بود.
امرالله صالح: طالبان مسئول بمب‌گذاری در میدان هوایی هستند
در اولین واکنش‌ها به این حادثه، امرالله صالح معاون اول رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در گفتگو با یورونیوز، طالبان را مسئول این حادثه دانست. او گفت: «من به عنوان کسی که سابقه استخباراتی و اطلاعاتی دارم [می‌توانم بگویم که] ما از دو سه روز قبل می‌دانستیم که طالبان با یک رشته بمب‌گذاری‌ها، به عنوان این که داعش می‌خواهند بمب‌گذاری کنند [می‌خواستند] فاجعه میدان هوایی را ختم کنند. در عقب این بمب‌گذاری‌ها خودشان هستند.» سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر ضمن محکوم کردن انفجارهای روز پنج‌شنبه در فرودگاه کابل، شمار کشته‌ها و زخمی‌های این حادثه را به ترتیب ۱۳ و ۵۲ نفر اعلام کرد. خبرگزاری‌ها تعداد کشته‌های انفجارهای انتحاری امروز در فرودگاه کابل را حداقل 60 نفر گزارش کرده‌اند و رویترز گزارش داد که تعداد سربازان جان باخته آمریکایی 10 نفر است.  
کشته شدن چهار نظامی آمریکایی
وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع نزدیک به سفیر آمریکا در کابل اعلام کرد که در جریان انفجار فرودگاه کابل ۴ نفر از نظامیان آمریکایی کشته و ۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که این حادثه به دست یک عامل انتحاری انجام شده است. رسانه‌های داخلی افغانستان تصاویری از زخمی‌های این حادثه که به کمک مردم به مراکز درمانی منتقل می‌شوند، منتشر کرده‌اند. کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در جریان آخرین اخبار انفجارهای کابل است. وزارت دفاع بریتانیا نیز گفت که در تلاش است تا «فورا» از جزئیات حادثه و تاثیر آن بر روند خروج اتباع خارجی و افغان‌ها از فرودگاه کابل مطلع شود. در پی این حادثه بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا دستور تشکیل جلسه بحران داد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز اعلام کرد که به دلیل «وضعیت امنیتی» جدید در افغانستان، دیوید مارتینون سفیر فرانسه در کابل این کشور را ترک خواهد کرد.
طرح استفاده از پایگاه نظامی بگرام برای ادامه عملیات تخلیه
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه کنگره آمریکا اعلام کرد که به دولت جو بایدن پیشنهاد داده است به دلیل شرایط امنیتی نامناسب فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی، از پایگاه نظامی بگرام برای ادامه عملیات تخلیه نیروهای آمریکایی و اتباع افغانستان استفاده کنند.
بریتانیا و فرانسه: عملیات تخلیه ادامه دارد
بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که عملیات این کشور برای تخلیه نیروها از افغانستان با وجود حمله «وحشیانه» تروریست‌ها ادامه خواهد یافت. امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز اعلام کرد که همچنان در عملیات بین‌المللی تخلیه صدها نفر از افغانستان مشارکت خواهد کرد.
گوترش حمله به فرودگاه کابل را محکوم کرد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل حمله «تروریستی» به فرودگاه کابل را محکوم کرد. در بیانیه‌ای که توسط استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل برای خبرنگاران خوانده شد، آمده است: «این حادثه بی ثباتی وضعیت در افغانستان را نشان می‌دهد؛ اما عزم ما را تقویت می کند زیرا ما همچنان به ارائه کمک های فوری در سراسر این کشور برای حمایت از مردم افغانستان ادامه می‌دهیم.» آمریکا حدود شش هزار نظامی را برای کمک به روند خروج اتباع این کشور و افغان‌هایی که طی ۲۰ سال گذشته با کشورهای خارجی همکاری داشتند به فرودگاه کابل اعزام کرده است. مهلت تعیین شده برای خروج نظامیان آمریکا از افغانستان، سه‌شنبه آینده ۳۱ اوت (۹ شهریور) به پایان می‌رسد.
نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی برای تخلیه پرسنل، شهروندان کشورهای خود و همچنین افغان‌های در معرض خطر از فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی استفاده می‌کنند. عملیات تخلیه افراد و پرسنل از فرودگاه کابل از ۱۱ روز پیش و یک روز پس از تصرف کابل توسط نیروهای طالبان آغاز شده است. با این حال جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه گذشته گفته بود که ایالات متحده در مسیر تکمیل کردن تخلیه کلیه نیروها و پرسنل خود از افغانستان تا پایان مهلت مقرر، یعنی ۳۱ ماه اوت، قرار دارد و به زمانی بیش از این نیاز ندارد. این یعنی خارجی‌هایی که در فرودگاه یا خارج از آن انتظار می‌کشند کمتر از یک هفته برای خروج از کابل وقت دارند، گرچه وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه سوم شهریور گفت که کشورش هیچ ضرب‌الاجلی را برای تخلیه آمریکایی‌ها و افغان‌های در خطر به رسمیت نمی‌شناسد.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها